Culturele en sportieve studiereizen op maat van jou en je leerlingen

Elke dag geef je het beste van jezelf in je klas. Je volgt je leerlingen tot in de puntjes op. Je weet een aangenaam leerklimaat te scheppen door buitenschoolse activiteiten te voorzien. Een leuke culturele en/of sportieve studiereis is voor leerlingen en leerkrachten altijd een hoogtepunt van het schooljaar of het trimester.

Wie een meerdaagse klasreis maakt, vergeet die ervaring nooit meer! Bovendien leren leerlingen enorm veel bij op reis.

Maar de organisatie van een meerdaagse studiereis vergt erg veel praktische organisatie bovenop je andere taken.

Ixi travel ondersteunt je daarom bij alle praktische beslommeringen. Als specialist in de reissector kunnen wij veel van het organisatorische puzzelwerk in jouw plaats doen.

Goed advies is niet per se duur. Zeker bij kleine budgetten is veel creativiteit nodig. Vraag het maar…

 • Wordt het een busreis ?

  Onze leveranciers beschikken over autocars met 16 tot 90 plaatsen. De bussen beschikken standaard over een toilet en een dvd-speler. Daarnaast zijn onze meest recente voertuigen ook uitgerust met usb-poorten. De chauffeurs rijden volledig conform de wetgeving rond rij- en rusttijden. Wij helpen je graag bij het afstemmen van je reisprogramma op deze wettelijke voorschriften.

 • Wordt het een vlieg – of treinreis ?

  Dan overleggen wij samen welk vervoersmiddel het meest aangewezen is voor jouw groep. Treinreizen zijn dikwijls een duurzaam alternatief maar als we toch kiezen voor het vliegtuig, dan werken wij samen met de beste luchtvaartmaatschappijen en luchthavens in België en het buitenland. We zoeken de meest geschikte opties uit. Zo vertrekken sommige groepen beter vanaf een Nederlandse, Duitse of Franse luchthaven gezien de geografische ligging van de school. Op basis van jouw service- en prijsverwachtingen begeleiden wij je bij de keuze voor een lijnvlucht (onze voorkeur) dan wel voor een lowcostvlucht.

 • Heb je nood aan specifieke accommodatie ?

  Schoolgroepen logeren, afhankelijk van de keuze en budget, in gastgezinnen, nauwkeurig geselecteerde hotels of jeugdherbergen. Voor een aantal bestemmingen zijn vakantieparken of campings ook een optie. Elk jaar evalueren wij onze database op basis van de feedback van onze klanten en onze eigen prospecties. Er kunnen in sommige accommodaties ook single kamers geboekt worden voor de begeleidende leerkrachten. Vroeg boeken is steeds aan te raden, want de accommodaties met de beste prijs-kwaliteitverhouding zijn het snelste volgeboekt. Nood aan extra ruimte voor groepsactiviteiten? Ook dan hebben we de juiste accommodatie. Ook audiovisueel materiaal voor digitale lessen, meetings en dergelijke kunnen in sommige gevallen georganiseerd worden. Vermeld de gewenste extra’s zeker in je initiële reisaanvraag.

 • Hoe kan ik de prijs drukken ?

  Loop geen kortingen mis! Plan je studiereis ” smart” en hou rekening met piekdata.

  Op sommige data is de prijs/kwaliteit niet meer in evenwicht. Bepaalde services, gidsen, ho(s)tels, musea (Louvre, Sagrada Familia, Colosseum) zijn dan zo overbevraagd dat ze zelfs helemaal niet in het programma kunnen worden ingepast. Indien je school hiermee bij de jaarplanning rekening houdt, kan je een attractiever programma krijgen voor een betere prijs.

Offerte aanvraag

Een groepsreis moet uniek zijn, op maat van de groep, zodat men de reiservaring heeft die men verdient. Een reis moet altijd een heel bijzondere ervaring zijn, ongeacht het budget. Wij vinden zeker het geknipte aanbod voor je groep !

+0032 (0)9 344 57 52
groepen@ixitravel.be

Reisinspiratie

...