4

3 dagen Champagne

Dat ‘klinkt’ goed! Wist je dat er elke twee seconden ergens ter wereld een champagnefles wordt ontkurkt? Dit bruisende gouden nectar dat schittert over de wereld, is de grote ster van de Champagnestreek.

Datum en prijzen
1/11 – 3/11/2024

€ 498

Eenpersoonskamer:
+ € 115
Reserveren
Ervaring en attracties
Natuur
Gastronomie
Degustaties
Hotel details
Half pension
Wifi
.
Activiteitsniveau
Toegankelijk
Inleiding Ontdek de champagne
In het noordoosten van Frankrijk ligt de Champagnestreek, het ‘rijk’ van de duurste wijnen ter wereld. In een glooiend landschap met gele velden vol zonnebloemen en wuivend graan staan de wijnstokken fier op een rij. Talloze champagnehuizen, van charmant klein tot wereldberoemd, maken hier vol trots de enige echte bubbels.

En die trots is niet ongepast als je naar de eeuwenoude traditie en historie kijkt van een mousserende wijn waar koningen en edelen in vroeger tijden en de sterren van nu dol op zijn. De wijnboeren laten je maar al te graag hun champagne proeven.

Natuurlijk staan de beide hoofdsteden van de streek op het programma.
Epernay, een plek die champagne ademt! Ontdek de statige champagnehuizen en kilometers volle champagnekelders. Kleinschaliger en gemoedelijker dan het elegante Reims, maar zeer charmant.

In het prachtige landschap van de Vallée de la Marne toer je langs de meanderende rivier, waar op de hellingen van de oever talloze wijngaarden liggen. Er zal regelmatig een fotostop gemaakt worden.

Ontdek de geboorteplaats van de champagne en het graf van de beroemde monnik Dom Pérignon in Hautvillers.

De passie rond champagne en het hele productieproces hebben na deze reis geen geheimen meer voor jou.
Deze reis is een waar feestje voor enthousiaste champagneliefhebbers.

Wij ontkurken daarom graag deze prachtige streek voor jou!
Dag 1 Assenede – Reims
• Heenrit
• Begeleide stadswandeling Reims
• Rondleiding en degustatie
champagnehuis Vranken – Pommery

Vandaag staan er drie afspraken op het programma.

Allereerst tijd voor de facultatieve lunch. Proef zeker de lokale specialiteiten zoals de Fruit de Mer, pâté uit Reims, verrassende salades of de lokale forel. Als je een liefhebber bent van desserts kom je hier ook niets te kort! Probeer een regionaal dessert zoals Nonnettes au pain d’épice. En als we het over koekjes hebben, mag je het beroemde roze koekje biscuit de Reims niet vergeten. Oh dat is genieten!

Daarna een rondleiding met degustatie in het champagnehuis Vranken – Pommery.

In het hart van de stad Reims word je uitgenodigd op het Pommery domein om de gebruiken en rituelen te ontdekken die eigen zijn aan de champagnewereld. Het domein is 50 ha groot en het kasteel bevat maar liefst 18 km aan kelders, de magische plek waar de Pommery champagnes tot leven komen en die je kan ontdekken onder het genot van een heerlijk glas champagne.

Hierna een begeleide stadswandeling in de koninklijke stad Reims, klein en compact maar met een grootse allure.

Tijdens de wandeling door het charmante centrum breng je een uitgebreid bezoek aan de kathedraal van Reims, een groots voorbeeld van de gotiek en het telt een indrukwekkend aantal beeldhouwwerken. Natuurlijk bewonder je de drie glas-in-loodramen van Marc Chagall, die in de centrale straalkapel zijn aangebracht: een wonder van kleur en meesterschap.

Naast de kathedraal staat het Palais du Tau, het voormalige 16e-eeuwse paleis van de aartsbisschop, waarin nu het museum van de kathedraal is gevestigd. Ontdek ook de mooie pleinen in de stad: Place Drouet d’Erlon met talrijke terrasjes,

Place Royal met het voormalige Hôtel des Fermes en de Place du Forum met de Romeinse triomfboog.

Diner en overnachting in het hotel.
Dag 2 Reims – Phare de Verzenay – Montmort Lucy – Mesnil sur Oger – Epernay
• Phare de Verzenay
• Musée de Mariage
• Epernay


Via de route de Champagne rijdt de bus richting Montmort Lucy. Er wordt gestopt in Verzenay. Je zal verrast zijn hier een echte vuurtoren te vinden. In dit museum kan je jezelf onderdompelen in de fascinerende wereld van de wijngaard dankzij een audiogeleide, leuke en leerzame ontdekkingsroute.

Aan de voet van de vuurtoren kan je vertoeven in de panoramische tuin met een glas champagne terwijl je geniet van het landschap. Om van het panorama vanaf deze vuurtoren te kunnen genieten, beklim je de toren met een wenteltrap. Zodra je de 101 treden hebt beklommen, kan je genieten van een 360 ° uitzicht op een zee van wijngaarden!

De bus brengt je vervolgens langs de Côte de Blancs naar het pittoreske dorpje Le Mesnil Sur Oger.

De route die over de flank van de hellingen loopt, biedt magnifieke uitzichtpunten over de wijngaarden en de vlakte. Hier bezoek je het Musée de Mariage waar je door de wereld van de liefde reist ten tijde van je voorouders. Een collectie van bijna 600 voorwerpen zoals jurken, juwelen, ongewone huwelijksgeschenken, meubels,…

Afsluiten doen je in de gewelfde kelder onder het genot van een glas champagne of een glas ratafia Champenois. Misschien vrij onbekend, maar een ware beleving met een geweldige elegante en pure smaak!

C’est beau l’amour !

Het charmante Épernay, de ware hoofdstad van de champagne, wordt aan alle kanten omringd door wijngaarden. Zo ver het oog reikt groeien de druiven die voor de champagne nodig zijn. Het bruisende hart van het stadje én van de champagnestreek is L’Avenue de Champagne: hier staan talrijke statige herenhuizen waarin de grote champagnehuizen zijn gevestigd.

Onder de straat bevinden zich de prestigieuze kelders uitgehouwen in het krijt: in een netwerk van tunnels slaan de champagnehuizen hun voorraad op.

De Avenue de Champagne is dé beroemdste straat en dus ideaal om doorheen te flaneren.

Diner en overnachting in het hotel.
Dag 3 Chateau Thierry – Hautvillers – Assenede
• Kort bezoek Chateau Thierry
• Lunch met lokale specialiteiten in Dambery
• Bakermat van de champagne Hautvillers
• Degustatie Gobillard

Vandaag ontdek je de westelijke zijde van de Marne en gaat het via de route de Champagne richting Château Thierry voor een wandeling door de oude stad naar het prachtig oude kasteel waar je langs de vestingmuur een adembenemend uitzicht hebt over de daken van Château Thierry en de Marne vallei.

Tijdens de lunch kan je proeven van lokale gerechten bereid met verse producten uit de regio en genieten van het uitzicht op de Marne en het charmante dorpje Damery.

Champagne in het bord, champagne in het glas!

Na de lunch een bezoek aan het schilderachtige Hauvillers. Hier, in het hart van la Montagne de Reims, staat volgens de overlevering de wieg van de champagne. Het is inderdaad hier precies, in de oude Benedictijnerabdij, dat de monnik Dom Pérignon de méthode champenoise ontdekte. Een wandeling, met bezoek aan het graf van Dom Pérignon, door het charmante wijndorp dat door de smalle straatjes en de smeedijzeren uithangborden heel authentiek aanvoelt.

De echte Champagne lover moet de laatste rustplaats van Dom Perignon bezocht en gezien hebben.
Op een steenworp afstand van de abdij ligt het Champagnehuis Gobillard.

Hier maken ze prachtige champagnes vol passie en met liefde voor hun vak. Je wordt hier allerhartelijkst ontvangen en ze laten je graag iets zien van hun levenswerk. Aansluitend proef je vier verschillende champagnes. Laat de kurken maar ploppen en de gouden belletjes fonkelen en vloeien!

Passender kan je deze champagnereis niet eindigen!

Het zit erop en we hopen dat je met veel champagnekennis en -flessen rijker terugkeert naar huis.
4.2
Novotel Reims Tinqueux****
Novotel Reims Tinqueux****
Novotel Reims Tinquex ligt in een groene omgeving, in het hart van de Champagne, beroemd om zijn wijnkelders. Het biedt accommodatie op 10 minuten rijden van het centrum van Reims.

Novotel Reims Tinqueux beschikt over ruime kamers met airconditioning, een eigen badkamer met een bad of een douche, gratis toiletartikelen en een haardroger.

Het hotel verzorgt elke dag een ontbijtbuffet. U kunt tevens genieten van het restaurant en de bar van het hotel. Er is een seizoensgebonden buitenbad beschikbaar.

Dankzij de gunstige locatie van het hotel kunt u gemakkelijk de champagnestreek verkennen of een bezoek brengen aan de Franse hoofdstad.
Reis per luxe autocar
Verblijf in een tweepersoonskamer op basis van kamer en ontbijt
Half pension
Lunch op dag 3
Alle in het programma vermelde excursies en toegangsgelden
Btw en garantiefonds
Drank tijdens de maaltijden
Persoonlijke uitgaven
Annulatie en bijstandsverzekering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vragen over de reis?
Wij helpen je graag
info@ixitravel.be
Neem contact opTel :0032 (0)9 344 57 52

Algemene info rondom onze reizen

...