4

3 dagen Rhein in Flammen

De grootste zomerse vuurwerkshow van Europa!

Datum en prijzen
11/08/2023 – 13/08/2023 € 500Reserveer
Ervaring en attracties
Natuur
Gastronomie
Degustaties
Hotel details
Half pension
Wifi
Binnenzwembad
Activiteitsniveau
Toegankelijk
InleidingRhein in Flammen
Soms hoef je niet eens zo ver te rijden om in een totaal andere wereld te komen. Deze reis is hier een voorbeeld van.
De Moezel slingert door een romantisch wijnlandschap en met zijn 1233 km is de Rijn één van de langste rivieren in Europa. Stromend door verschillende landen en taalgebieden, is deze levensader een spilfiguur in onze geschiedenis.
Op deze tocht door dit fraaie gebied bezoek je in Bad Neuenahr de Regierungsbunker, ooit het meest geheime gebouw van Duitsland.
Koblenz puilt niet uit van highlights zoals Keulen of Berlijn, maar er is wel één plek waar je zeker naar toe moet. We hebben het dan over Deutsches Eck.
Maar je gaat ook naar Boppard, het bezoeken meer dan waard. Deze plaats ademt één en al historie en sfeer uit.
Niet alleen schoon en modern, door 2000 jaar geschiedenis heeft Bonn nog steeds het oude uiterlijk van huizen, gebouwen en architectuur.
Maar Bonn is ook de plaats waar de beroemde componist Ludwig van Beethoven in 1770 werd geboren en vervolgens de wereldgeschiedenis inging als één van de grootste componisten. Het beeld van Beethoven doordringt elke hoek van de stad, van pleinen tot straathoeken en steegjes, van restaurants tot souvenirwinkels.
Maar het hoogtepunt van deze reis is toch het Rhein in Flammen evenement.
Met een uniek vuurwerk wordt de Rijn omgetoverd tot een scenario van licht, kleuren en bliksem. Als je dit verlichtingsspektakel van dichtbij wil meemaken, moet je ‘in het midden’ zitten, namelijk op een schip. Omgeven door zo’n 50 andere kleurrijk verlichte passagiersschepen in de parade, plus regionale wijn, een heerlijk menu, muziek en een zitplaats op het buiten- en bovendek – en de nacht wordt onvergetelijk. Oude kastelen en het betoverende rivierlandschap van de Rijn schitteren majestueus in een kleurrijk vuurwerkspel. Je kunt erop rekenen dat je spectaculair en buitengewoon afwisselend vuurwerk te zien krijgt dat je in vuur en vlam zal zetten.
Een trip naar Duitsland is altijd een goed idee!
Sunset aerial view of confluence of Rhein and Mosel rivers in Koblenz, Germany
Dag 1Assenede – Bad Neuenahr – Koblenz – Dieblich ( 360 km)

Bad Neuenahr-Ahrweiler – een mooi stadje niet ver van Bonn. Het trekt veel bezoekers met zijn prachtige vakwerkhuizen, prachtige schilderachtige ligging en geneeskrachtige natriumbronnen. Maar er is nog een andere, meer sinistere attractie, één die nauw verweven is met de geschiedenis van de Bondsrepubliek Duitsland. Hier, tussen de wijngaarden van de Ahr-vallei, bevinden zich de overblijfselen van de Regierungsbunker, diep in de berg uitgehouwen, van waaruit de federale overheid had moeten regeren in het geval van een nucleaire oorlog. In 2001 begon de ontmanteling, met een korte pauze met het oog op de aanslagen van 11 september, om daarna verder te gaan met het volledig strippen. Wat overblijft is een 203 meter lang stuk tunnel waar een museum werd ingericht. Het museum maakt je op een krachtige manier bewust van de uitzichtloosheid van een kernoorlog. In Koblenz hoeft niets, maar mag alles. Gewoon wat langs de Moezel- of Rijnboulevard slenteren is al leuk genoeg. En als ultieme Moezelstad is het ook nog eens de plek om te genieten van heerlijke wijnen. De bekendste historische gebouwen zijn het stadhuis, de 4 Türme, de Florinskirche en de oudste kerk van Koblenz, de Sint Kastor Basiliek.
Maar de grote trekpleister en symbool van de stad is toch wel Deutsches Eck, een kunstmatige landtong op de plek waar Moezel en Rijn samenkomen. Naast een mooi wijds uitzicht op beide rivieren heb je hier een enorm groot ruiterstandbeeld. Dit standbeeld werd in 1897 geplaatst ter herdenking van de Duitse eenwording in 1871.
Van hieruit vertrekt ook de kabelbaan naar Schloss Ehrenbreitstein.
De panoramacabines nemen je op spectaculaire wijze mee over de Rijn naar Schloss Ehrenbreitstein en vanuit de moderne gondel heb je een fraai uitzicht op de Deutsches Eck.
Dag 2Dieblich – Boppard (ca 20 km)
• Vrije tijd Dieblich
• Treinritje Boppard
• Wandeling langs wijngaarden en degustatie
• Boottocht met diner Rhein in Flammen
• Overnachting in Dieblich

Rustig aan vanochtend voor een vrij bezoek aan Dieblich dat bijna ligt onder de imposante Moseltalbrücke waarover de A61 zich een weg baant door het Moezelland. Met een hoogte van 126 m is het zonder meer een bijzonder en indrukwekkend bouwwerk. De gemeente Dieblich siert zich graag met de naam “de poort naar de zonnige Beneden-Moezel” omdat de plaats aan de terrasvormige Moezel ligt. Het is een heel typische plaats voor de regio: op veel plaatsen dicht bebouwd, smalle straatjes en erg toeristisch. Het meest opvallende gebouw is de grote katholieke kerk, maar ook de Zanderburg valt op. Ook het middeleeuwse Heesenburg is de moeite waard. Grafheuvels, Keltische mijnbouwactiviteiten en sporen van Romeinse nederzettingen getuigen van een lange geschiedenis
Wie na al het struinen moe wordt of honger krijgt, is het best op zijn plaats in één van de vele eettentjes. Wordt het Bratwurst oder Currywurst ?
Een mooie stad op een schilderachtige locatie met uitzicht op de majestueuze Rijn : dat is Boppard. Je vindt er diverse vakwerkhuizen en een romeins kasteel. Om een glimp op te vangen van hoe Boppard er in de middeleeuwen uitzag, hoef je alleen maar op de Rhein Express te springen. Deze toeristentrein laat je tijdens een tochtje van 30 minuten kennismaken met de oude stad : de geplaveide straten en de zwakke en warme lichten maken het gemakkelijk om terug in de tijd te gaan. Het is er ook heerlijk flaneren langs de wijngaarden. Tijdens de wandeling waardeer je niet alleen het landschap maar ook de lokale teelttechnieken van de verschillende wijnen die hier geproduceerd worden. Natuurlijk wordt er afgesloten met een proeverij! Deze avond zal de nachtelijke hemel in het Rijndal stralen in kleurrijk licht. Tijd voor Rhein in Flammen! Aan boord van één van de schepen geniet je van een welkomstdrankje, gevolgd door een heerlijk diner. De rust voordat het begint, dan de lichten, het enorme lawaai, de stinkende lucht en de daaropvolgende mist; gewoon adembenemend!
De lucht explodeert terwijl elegante schepen paraderen en bij de Grande Finale doet het vuurwerkspektakel zijn naam eer aan : de Rijn staat in brand en gaat volledig in vlammen op. Wat een mooie magische avond!
Overnachting in Dieblich.
boppard and the rhine river germany
Dag 3Dieblich – Bonn – Assenede (ca 360 km)
Bonn ligt aan de oevers van de poëtische rivier de Rijn, en was de eerste hoofdstad van Duitsland. Bonn staat ook bekend als de “stad van de Verenigde Naties” met veel VN-hoofdkwartieren en kantoren.
De toegangspoort tot Bonn wappert dag en nacht met honderden vlaggen als een warm welkom voor bezoekers.
De stad bezit een enorme schat aan cultureel erfgoed met historische architecturen zoals kerken, basilieken in Romaanse stijl en oude stadsmuren doordrenkt met het tijdperk. Een ander opmerkelijk cultureel kenmerk in Bonn is het museumsysteem van de stad, de belangrijkste en grootste musea hebben zich verenigd als de Museumsmeile, de Mijl van Museums, aangezien ze alle vijf langs een lijn van drie kilometer op de kaart liggen.
Rondom het Marktplein zijn veel pittoreske cafés, restaurants en winkels. Deze plek is de perfecte combinatie van sightseeing en winkelen. Het oude stadhuis is hier een bekende attractie.
Niet langs het huis van de beroemde componist Beethoven en de Beethovenhalle wandelen in Bonn, is een complete vergissing.
Keulen heeft Kolsch, Düsseldorf heeft Alt en Bonn heeft Bonnsch. In Bonn moet je zeker genieten van een glas Bonnsch-bier met Weisswurst of Schweinshaxe. Geen bierdrinker ? Probeer dan Dragon’s Bloed, een unieke lokale rode wijn met een zeer uitgesproken smaak.
Tijdens de terugrit naar huis kan je nog wat nagenieten van deze geweldige reis en wensen we je welkom thuis.
4.3
Hotel Pistono***+ in Dieblich
Hotel Pistono***+ in Dieblich
Dit superior 3-sterrenhotel beschikt over een sauna, een binnenzwembad en een tuin met ligstoelen. Het ligt in de wijnstad Dieblich en heeft een eigen wijngaard. WiFi is gratis beschikbaar.
De kamers van het door een familie beheerde Hotel Pistono zijn allemaal voorzien van een televisie en een eigen badkamer met douche.
Er wordt een uitgebreid ontbijt geserveerd in het ruime restaurant van het hotel,
link naar het hotel
Reis per luxe autocar
Verblijf in een tweepersoonskamer op basis van kamer en ontbijt
Half pension
Spektakel Rhein in Flammen
Btw en garantiefonds
Drank tijdens de maaltijden
Toegangsgelden: +/- € 55€ (Regierungsbunker, kabelbaan, toeristentreintje en wijnproeverij)
Persoonlijke uitgaven
Annulatie en bijstandsverzekering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vragen over de reis?
Wij helpen je graag
info@ixitravel.be
Neem contact opTel :0032 (0)9 344 57 52

Allgemene info rondom onze reizen

...