4

4 dagen Firenze

Bloem onder de kunststeden

Datum en prijzen
20/10/2023 – 23/10/2023 € 680 reserveren
Ervaring en attracties
Cultuur
Wandelingen
Streekgerechten
Hotel details
Kamer en ontbijt
Wifi
Centrale ligging
Activiteitsniveau
Actief
Inleiding Bloem onder de kunststeden
Buiten lijkt Firenze een groot openluchtmuseum, maar de stad heeft nog meer te bieden: goed eten (eigenlijk valt dit ook onder kunst), gezellige straatjes met leuke winkels en cafés, vriendelijke inwoners en de rivier Arno die dwars door de stad loopt.
Wanneer je door het historische centrum dwaalt, voel je overal haar rijke geschiedenis.

Wat het nog unieker maakt, is dat Firenze de bakermat is van de renaissance. Meesterwerken van wereldberoemde kunstenaars als Michelangelo, Botticelli en Brunelleschi zijn hier allemaal te bewonderen.
Je kan er niet omheen als je in Firenze bent: de indrukwekkende Duomo, letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt en de blikvanger van de stad. Je kan naar het bouwwerk blijven staren want de kleuren, details en de grootte van de kathedraal blijven je verbazen.

Op de iconische brug Ponte Vecchio vind je allerlei winkeltjes. Vroeger zaten er allemaal looiers en slagers. Dit stonk zo erg dat ze moesten vertrekken en plek moesten maken voor edelsmeden, die je vandaag de dag nog steeds op Ponte Vecchio vindt.

Het Palazzo Vecchio ademt geschiedenis en binnen zijn meesterwerken van bekende artiesten uit de Renaissance te bewonderen.
Het gezellige Piazza Della Signoria is een soort openluchtmuseum want er staan meerdere historische beelden.

De terrassen rondom het plein nodigen uit tot een drankje.
In het indrukwekkende Galleria degli Uffizi kan je de Venus van Botticelli en het hoofd van Medusa van Caravaggio bewonderen, alsook meesterwerken van Leonardo da Vinci, Michelangelo en Rembrandt.
Iets totaal anders is de Mercato Centrale, een foodmarket in een grote oude hal met veel kraampjes met allerlei verschillende lokale producten.
In Italië gaan mensen laat op de avond dineren, meestal op z’n vroegst om 20.00 uur. Om de trek te stillen, kun je van te voren een aperitivo nemen op één van de gezellige pleintjes of neem een drankje bij een rooftop bar tijdens zonsondergang.

Misschien kan Firenze niet tippen aan het aantal bezienswaardigheden in Rome, maar de sfeer, de bijzondere straatjes en fotogenieke plekjes maken deze stad onovertreffelijk!River Arno and Ponte Vecchio in Florence, Italy.
Dag 1 Brussel/Firenze
• Heenvlucht
• Verkennende stadswandeling
• Overnachting in Firenze

Tijdens de vlucht kan je nog even wat extra inspiratie opdoen in de Time to momo reisgids die je van ons bij de reisdocumenten ontvangen hebt. Heerlijk leesvoer als voorbereiding op je stadsbezoek!

De bus en gids wachten je op aan de luchthaven en brengen je eerst naar het Piazzale Michelangelo voor het beste panoramazicht op Firenze. Je ziet de bekende bezienswaardigheden zoals de Duomo, de toren van Palazzo Vecchio, de rivier de Arno die door de stad stroomt, de Ponte Vecchio en de roodbruine daken van de Florentijnse huisjes. Dit kan tellen als eerste kennismaking! Vervolgens per bus naar het centrum waar de verkennende stadstour begint.

Wanneer je door het historische centrum dwaalt voel je overal de rijke geschiedenis met als één van de hoogtepunten de gigantische kathedraal die soms ineens opdoemt wanneer je om een hoek loopt. Schuifel over de beroemde Ponte Vecchio, gebouwd in de Middeleeuwen, gebruikt als sluiproute door de De Medici en nu een bolwerk vol sieradenwinkels.
Op de Piazza della Signoria, het bekendste plein in Firenze, vind je het beroemde Palazzo Vecchio met een replica van Michelangelo’s David voor de deur, de beroemde klokkentoren en de Neptunus fontein.
De Piazza della Republica heeft een roemrijke geschiedenis waar je je kunt vergapen aan de triomfboog voor Vittorio Emanuele, de kleurrijke antieke carrousel en de Colonna dell’ Abbondanza die het precieze middelpunt van Firenze is.

Na de stadswandeling is het tijd om de culinaire hoogtepunten van Firenze met een bezoek te vereren, van historische cafés tot trattoria’s. Vraag de gids waar je het beste Florentijnse aanbod kunt ontdekken, voor alles zal je dan wel het perfecte adresje aangeraden worden. Loopt het water je ook al in de mond ?

Overnachting in Firenze.

Florence, Italy – April 08, 2018: Traditional trattoria on narrow street in Florence, Tuscany Italy
Dag 2
Firenze
• Fietstocht
• Rondleiding Uffizi
• Vrije tijd
• Overnachting in Firenze

Firenze op de fiets ontdekken is een heel avontuur en ideaal om de vele prachtige straten, gebouwen en monumenten van dichtbij te zien. Trappen op een gemoedelijk tempo terwijl je niet alleen geniet van de bezienswaardigheden die wereldberoemd zijn maar ook van de favoriete plekjes van de locals. Fiets achter de gids terwijl je luistert naar verhalen over de stad. De gidsen kunnen niet wachten om enkele van hun unieke verhalen en persoonlijke anekdotes met je te delen en zo maken ze van hun stad jouw stad!

Van verse pasta’s tot gnudi en van panino’s tot heerlijk romige mozzarella, je kan je aan al het lekkers te goed doen. De gids kan je vast en zeker enkele restaurants aanbevelen voor de lunch.

Een bezoek aan kunstwalhalla Galleria degli Uffizi vergt soms wel een flinke dosis pazienza. Je moet soms echt even wachten voor je een kunstwerk goed kunt zien en je oog in oog met een meesterwerk staat, zonder camera’s in je gezichtsveld.

Het Uffizi is enorm, met een oppervlakte van zo’n 13.000 m² biedt het een thuis aan duizenden meesterwerken, van bekende Italiaanse kunstenaars als Botticelli, Da Vinci, Michelangelo, maar ook van minder bekende meesters. Je kunt dus niet ál die kunstwerken bewonderen; het zijn er gewoonweg te veel. Bereid je bezoek daarom goed voor door alvast te bedenken welke kunstwerken je zeker weten wil zien. Want natuurlijk zijn ze prachtig: de betoverende Venus van Botticelli, zijn bloemrijke voorjaar en Michelangelo’s Heilige Familie.

Of durf jij de beroemdste meesterwerken te laten voor wat ze zijn en laat je je verrassen door onbekende pareltjes, waar geen tientallen mensen voor staan en waarvan je de schoonheid in alle rust kunt bekijken? Vergeet ook niet af en toe naar buiten te kijken. Achter de ramen gaan prachtige vergezichten schuil, met in de hoofdrol de koepel van de Duomo, de torens van de Badia Fiorentina en het Palazzo Vecchio, de Ponte Vecchio en het Forte di Belvedere.
Ongestoord nagenieten van alle moois dat je gezien hebt, kan je op het dakterras met prachtig uitzicht op het Palazzo Vecchio. Duik daarna terug het centrum in, voor nog meer indrukken.

Misschien heb jij deze avond nog genoeg fut voor een wandeling naar Piazzale Michelangelo. Wel een hele klim over een weg met groene bomen om op het plein uit te komen. Met zonsondergang is het uitzicht nog mooier dan overdag!

Overnachting in Firenze.
Fiesole landmark on sunset
Dag 3
Fiesole
• Rondleiding
• Vrije tijd
• Overnachting in Firenze

In de groene heuvels van Firenze ligt Fiesole aan je voeten.

Na een rit van ongeveer 20 minuten heuvelopwaarts en met na elke bocht een schilderachtig uitzicht kom je aan op het Piazza Mino da Fiesole. De toren van de Duomo springt direct in het oog, net als het karakteristieke Albergo Aurora, dat zo uit een filmset lijkt te komen.

Loop langs de Chiesa di Santa Maria Primerana en het Palazzo Pretorio, het gemeentehuis van Fiesole. De twee mannen te paard die het plein sieren, zijn Vittorio Emanuele II en Garibaldi, die streden voor een verenigd Italië. In het Teatro Romana vind je nog resten van het Romeinse badhuis. Tijd om het nog hogerop te zoeken over de Via San Francesco om van hieruit het zicht op Firenze te hebben. Misschien is de korte maar steile klim wel een hele uitdaging, maar de geleverde inspanning is het uiteindelijk echter meer dan waard. Wanneer je op het terras naast het klooster van San Francesco aankomt, kun je net zo lang bijkomen als je maar wil. Het uitzicht op Florence is echt een plaatje waar je maar naar blijft kijken! Als je weer op adem bent gekomen, loop dan het laatste stukje omhoog, naar het klooster van San Francesco, met unieke fresco’s van de in Fiesole geboren en getogen Fra Angelico.

Eén van de wandelingen die vanuit het Parco di Monte Ceceri vertrekken is gewijd aan Leonardo da Vinci, die volgens de inwoners van Fiesole vanaf één van de heuveltoppen in het park probeerde of hij kon vliegen. Een grote gedenksteen herinnert nog aan dit memorabele moment…
Terug op het Piazza Mino geniet je met een glas wijn of Spritz nog even lekker na van het kleine, maar fijne Fiesole, voor je de bus terug naar Firenze neemt, de stad die je in Fiesole zo vaak betoverde met haar unieke bovenaanzicht en de altijd aanwezige warmrode koepel…
Nog meer dan tijd genoeg om deze stad verder te verkennen. Vraag de gids nog even om wat insider tips.

Overnachting in Firenze.Dag 4 Firenze/Brussel
• Vrije tijd
• Terugvlucht

Vooraleer de vlucht terug naar Brussel vertrekt heb je nog enkele uurtjes de tijd om nog in het wondermooie Firenze te vertoeven.


3.9
Hotel Goldoni*** in Firenze
Hotel Goldoni in centrum Firenze
Hotel Goldoni biedt comfortabele accommodatie voor een geweldige prijs in het historische centrum van Florence, op slechts 300 meter van het station Santa Maria Novella.
Begin de dag met een ontbijtbuffet in de gezellige lounge met open haard. In het gehele hotel is gratis WiFi beschikbaar.
Hotel Goldoni is gevestigd in een elegant 18e-eeuws gebouw in een typisch Florentijnse straat vol antiekwinkels. De Duomo en de Galleria degli Uffizi liggen op minder dan 10 minuten lopen.
Internationale vluchten Brussel – Firenze – Brussel
Transfer per autocar van de luchthaven naar het hotel en terug
Verblijf op basis van een tweepersoonskamer
Kamer en ontbijt
Begeleide fietstocht en bezoek Uffizi
Btw, garantiefonds
Overige toegangsgelden
Alle dranken en persoonlijke uitgaven
Annulatie – en bijstandsverzekering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vragen over de reis?
Wij helpen je graag
info@ixitravel.be
Neem contact opTel :0032 (0)9 344 57 52

Allgemene info rondom onze reizen

...