4

5 dagen East Anglia – Norfolk

Een rondreis door het land van Lords en Ladies

Datum en prijzen
03/06 – 07/06/2024

€ 990

Geen toeslag éénpersoonskamer
reserveren
Ervaring en attracties
Natuur
Cultuur
Streekgerechten
Hotel details
Half pension
Wifi
.
Activiteitsniveau
Gematigd
Inleiding East Anglia
De vier provincies Essex, Norfolk, Suffolk en Cambridge die samen East Anglia vormen staan vol met prachtige ‘chocoladedoos’ dorpen, boordevol geschiedenis en zijn de thuisbasis van zowel bruisende steden als het absolute landelijke niets.

Norfolk is rijk aan geschiedenis. Er zijn indrukwekkende ruïnes, historische huizen en parken, kastelen, abdijen en priorijen. Om nog maar te zwijgen over de iconische windmolens waar het gebied om bekend staat.
Of je nu een fervente tuinliefhebber bent, een wannabe royal of gewoon een kijkje wil nemen in het buitenverblijf van wijlen koningin Elizabeth II, een bezoek aan Sandringham Estate is echt wel iets voor jou.

Verderop in de straat ligt Houghton Hall, één van Engelands mooiste voorbeelden ven Palladiaanse architectuur. En als dat nog niet genoeg is, heb je ook nog Holkham Hall, het familiehuis van de graaf van Leicester, doordrenkt van geschiedenis.

Maak op een winderige dag een wandeling op één van de mooie stranden. Het uitkijken over het water en het feit dat je in zo’n vredige omgeving bent, geven je de kans om te mijmeren.

The Norfolk Broads is een uniek landschap met zijn enorme luchten die zich eindeloos uitstrekken over de horizon, rijk aan natuur en cultuur.
Hopelijk ga je genieten van enkele van de vele geneugten die dit gebied te bieden heeft. En geloof ons het zijn er veel.
Dag 1 Assenede – Bury St Edmunds – King’s Lynn (ca 498 km)
• Overtocht Calais – Dover
• Stop in Bury St Edmunds
• Avondmaal en overnachting in King’s Lynn

Tijdens de overtocht van Calais naar Dover zit je op de eerste rij voor het ongelooflijke schouwspel dat de zee biedt. Restaurants, bars, lounges… het prachtige uitzicht op zee is alomtegenwoordig aan boord van het schip en zodra je voet aan wal zet, zie je de schoonheid van Dover.

Met zijn eindeloze groene velden, kronkelende landweggetjes die leiden naar de zee, kan reizen door Suffolk het gevoel geven dat je het Engeland van lang geleden herontdekt.

Eerste stop onderweg naar het hotel is Bury St. Edmunds, een stad die bruist van geschiedenis en bekend staat als een schitterend historisch juweel. De bekendste bezienswaardigheid is waarschijnlijk de mooie St Edmundsbury Cathedral.

Naast andere historische gebouwen zoals het gildehuis en de Norman Tower vind je hier de oude abdijruïne, eveneens uit de Middeleeuwen en de Abbey Gardens.

King’s Lynn heeft een cluster van mooie oude gebouwen langs de rivier en levendige openluchtmarkten.

Avondmaal en overnachting in het hotel.
Norwich Cathedral in Norwich city centre, Norfolk, East Anglia, England, UK.
Dag 2 King’s Lynn – Holkham – Sandringham (ca 76 km)
• Bezoek Holkham Hall
• Bezoek Sandringham Estate
• Avondmaal en overnachting in het hotel
Holkham Hall is één van de meest indrukwekkende statige huizen in Norfolk.

Dit prachtige Palladiaanse herenhuis, samen zijn verbazingwekkende ommuurde tuin en prachtig meer is iets dat we niet over het hoofd kunnen zien. Neem de tijd om even de heuvel op te lopen om vol ontzag naar dit ongelooflijk staaltje architectuur te kijken. Misschien niet esthetisch mooi maar het straalt wel pracht en grandeur uit.

Je zal niet teleurgesteld worden tijdens je bezoek aan de Holkham Stories Experience. De hele tour is goed gepland en op het einde heb je echt het gevoel gehad om het leven in Holkham Hall te ervaren. Je ontdekt alles over het 400-jarige verleden, het levende heden en de innovatieve toekomst van het landgoed dat de thuisbasis is van de graven van Leicester.

Sandringham House is één van de beroemdste statige huizen van Engeland. Niet alleen wijlen koningin Elizabeth II voelde zich thuis op het koninklijke landgoed in Norfolk, maar ook de rest van de koninklijke familie, en dit al generaties lang. Een goede reden dus om het landhuis eens nader te bekijken.

Het huis is omringd door prachtige tuinen en herbergt een verzameling schatten variërend van het Victoriaanse tijdperk tot het heden.

Avondmaal en overnachting in het hotel.
Sandringham House with Garden in foreground
Dag 3 King’s Lynn – Cromer – Horning (ca 103 km)
• Vrije tijd in Cromer
• Rit met stoomtrein
• Cruise op de Boards
• Avondmaal en overnachting in het hotel

In Cromer, dramatisch gelegen op een hoge klif, zijn er drie dingen die je moet doen : een strandwandeling maken, de pier op lopen en natuurlijk een krab pakken. Cromer krabben zijn beroemd in heel Engeland, ze zijn betrouwbaar vers en gekookt en op welke manier dan ook gevuld.
De Norfolk Broads worden doorkruist door wegen en spoorlijnen, maar de beste en eigenlijk enige manier om ze goed te zien is per boot. Je zou met veel plezier ongeveer een week kunnen doorbrengen met het verkennen van de 200 km bevaarbare waterwegen.

Tijdens de rit met de nostalgische stoomtrein zet je een stap terug in de tijd en ervaar je hoe het vroeger reizen was door kilometers prachtig landschap.

Geniet van de lunch in een klassieke Engelse pub. Er is werkelijk niets waar dit land meer van houdt dan naar de plaatselijke pub te gaan, een plek met sfeer en veel gelach en waar je kan bijkletsen onder het genot van een goede pint of een ander drankje naar keuze. Bekijk het menu met traditioneel pubfood zoals worsten met puree en jus….stevig maar heerlijk.
Zich verplaatsen in The Broads dat doet men per boot. Aan boord van de Mississipi Paddle Boat geniet je van de stilte, maar ook van het gekwetter van de vogels, de fauna en alles wat daar nog bij hoort.

Avondmaal en overnachting in het hotel.
“The ruins of the Medieval Castle Acre priory, Prior’s house and chapel in Norfolk, England. The priory dates from c1090 and are one of the finest examples of a Cluniac priory in the country. As was the usual case with such buildings, it was destroyed by order of Henry VIII. This view is from the cloister at the rear of the Prior’s house and chapel with the tower of the priory church to the right.Some historic buildings from my portfolio.”
Dag 4 King’s Lynn – Blickling – Castle Acre (ca 112 km)
• Blickling Hall
• Castle Acre
• Vrije tijd King’s Lynn
• Avondmaal en overnachting in het hotel

Blickling Hall, naar verluidt de geboorteplaats van Anne Boleyn, de tweede vrouw van Henry VIII, is een prachtig 17e-eeuws herenhuis van rode baksteen. De bibliotheek met aan weerszijden ruim 30m aan boeken is een lust voor het oog, maar ook de rest van het huis is de moeite waard.

De groene vingers vinden in de formele tuinen met prachtige borders met vaste planten,het Grote Bos met een mausoleum, een 18e-eeuwse ijskelder en een waterrad, zeker hun gading.
Castle Acre is op zichzelf al een mooi dorp met leuke theehuizen en een geweldige pub. Maar wat het echt speciaal maakt is de Castle Acre Priory, één van de grootste en best bewaarde kloosters in Engeland. Indrukwekkend, erg indrukwekkend.

Nadien heb je wat vrije tijd in King’s Lynn. Het erfgoed van de stad wordt weerspiegeld in een verbazingwekkende reeks historische gebouwen.

De Hanzegeschiedenis kan je ontdekken op de Hanzeroute, het verhaal van de vissersgemeenschappen en de zeevaarders kan je verkennen op de Maritime Trail. Maar je kan ook een boottochtje maken met de King’s Lynn veerboot.

Avondmaal en overnachting in het hotel.
Penshurst Place in the county of Kent, England, UK, a grand old house owned by royalty and aristocrats over the centuries was built in the 14th century
Dag 5 King’s Lynn – Penshurst – Assenede (ca 507 km)
• Bezoek aan Penshurst Place met aansluitend vrije tijd
• Overtocht Dover – Calais

Penshurst Place & Gardens en het omliggende landgoed liggen in het prachtige Weald of Kent en bevinden zich sinds de 14e eeuw in het prachtige historische dorp Penshurst, toen de ontzagwekkende middeleeuwse Baron’s Hall werd gebouwd. De hal, bekroond door een origineel 18m hoog kastanjehouten balkenplafond, is slechts één van de vele onmisbare bezienswaardigheden.

Rondom het hoofdgebouw ligt 11ha aan tuinen, elk met hun eigen stijl. Paden, met bomen omzoomde lanen, de oude bakstenen muren, de taxushagen die de tuinkamers omsluiten en de buxusvorm die de tuin siert. En gazons, veel gazons. Om nog maar te zwijgen van de 16de eeuwse Italiaanse tuin met zijn buxusparterres en ovale lelievijver.

Na al dat ontdekken is het tijd om naar huis te gaan, na hopelijk enkele schitterende dagen in East Anglia.
4.1
Dukes Head Hotel *** in King’s Lynn
Dukes Head Hotel *** in King’s Lynn
Het Dukes Head hotel kijkt uit op de markt van de oude binnenstad van King’s Lynn. Het is een traditioneel hotel met moderne faciliteiten. Het hotel is volledig gerenoveerd in 2020. De slaapkamers zijn modern ingericht en beschikken over flatscreen-tv , koffie- en theefaciliteiten, een eigen badkamer met douche en gratis WiFi. Turners Restaurant biedt internationale gerechten in een ontspannen omgeving.
Reis per luxe autocar
Overtochten Calais-Dover heen en terug
Verblijf op basis van een tweepersoonskamer
Half pension
Exclusief bezoek aan Holkham Hall, Sandringham Estate, Blickling Hall en Penshurst Place & Gardens
Rit stoomtrein en boottocht
Nederlandstalige gids
Btw, garantiefonds
Kosten internationaal reispas
Niet vermelde dranken en persoonlijke uitgaven
Overige toegangsgelden
Annulatie – en bijstandsverzekering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vragen over de reis?
Wij helpen je graag
info@ixitravel.be
Neem contact opTel :0032 (0)9 344 57 52

Algemene info rondom onze reizen

...