4

5 dagen fietsen Zuid Holland en Noord Brabant

Nederland fietsland!

Datum en prijzen
12/06/2023 – 16/06/2023 € 955reserveren
Ervaring en attracties
Cultuur
Fietsen
Streekgerechten
Hotel details
Half pension
Wifi
Zwembad
Activiteitsniveau
Actief
InleidingNederland fietsland!
Een fietsvakantie is om te genieten. Van het land waar je fietst, de omgeving, het eten en de cultuur.
Prachtige natuur, eeuwenoude geschiedenis, afwisselende landschappen en fantastische fietspaden!
De rustige charme van Dordrecht zal je overtuigen met zijn prachtige grachten, pittoreske pakhuizen en adembenemende uitzichten.

Over biodiversiteit heb je onderweg niks te klagen wanneer je fietst door de Biesbosch.
Manhattan aan de Maas, Rotterdam. Deze vibrerende havenstad laat zich niet in een paar woorden vangen.
Je fietst van natuurgebied naar natuurgebied, van dorp naar dorp, van cultureel hoogtepunt naar cultureel hoogtepunt.
Je steekt op wel 5 plekken een rivier over met een pontje.
Kortom: teveel om op te noemen en te ontdekken tijdens deze fietsvakantie!
Heel Nederland is ‘bedekt’ met fietsknooppunten die tijdens jouw trip borg staan voor een zorgeloos fietsavontuur.
Jij hoeft alleen nog maar te fietsen!
Dag 1Assenede – Willemstad (ca 106 km)
• Verkenning Willemstad met fiets
• Fietstocht naar Dordrecht 
• Diner en overnachting in Dordrecht


Na aankomst in vestingstad Willemstad, de stad van Willem van Oranje, vader des vaderlands, kan je meteen per fiets de omgeving verkennen. 
Daarna brengt een 35 km lange fietsroute je tot in Dordrecht. 
Omdat Dordrecht wordt omgeven door rivieren, ligt deze prachtig geconserveerde, oude vestingstad welbeschouwd op een eiland. Met ongeveer 1000 historische gebouwen waarin restaurants, musea of theaters zijn gevestigd, zal de rijke geschiedenis van de stad en het prachtige historische havengebied jou betoveren.
Je fietst over de Haringvlietbrug en het Hollands Diep door de prachtige Hoeksche Waard, één van de nationale landschappen van Nederland. Je geniet hier van de uitgestrekte eeuwenoude polders en de vele kreken en dijken. Ook liggen er pittoreske plaatsjes aan je route. 
Op de Haringvlietbrug  staat een monument van 2 figuren die elkaar bij de armen pakken en zo een brug vormen, als symbool van de overbrugging van 2 eilanden.  Het is alsof Sam & Moos, zoals ze ook wel genoemd worden, voor jou op de uitkijk staan.
Ook ligt Strijen aan je route, één van de oudste plaatsen in de Hoeksche Waard. Je ziet er mooie woningen en boerderijen, maar ook de vijftiende-eeuwse Sint-Lambertuskerk.
In ’s-Gravendeel staat het Vliegend Hert, een korenmolen uit 1858. Het laatste deel van de route rij je langs de Dordtsche Kil, een drukbevaren getijdenrivier. 
Onderweg heb je genoeg mogelijkheden om een tussenstop te maken voor een heerlijke kop koffie en een lunch.


Diner en overnachting in Dordrecht.
Dag 2Fietstocht
• Tocht van 40, 50 of 80 km
• Diner en overnachting in Dordrecht

Voor vandaag  hebben we een mooi rondje van ca. 40, 50 of 80 km voor jou bedacht.  Je beslist zelf voor welke route je kiest.
Dwars doorheen het prachtige Dordrecht, langs de oude havens van het Drie rivierenpunt.
Je fietst langs de windmolens van Kinderdijk doorheen de polders tot aan de rivier de Lek.  Vanaf hier stroomopwaarts naar Zilverstadje Schoonhoven en dan terug via talrijke dijken en polders terug naar Dordrecht.


Het begint al meteen goed: in de Dordtse haven kom je langs de Grote Kerk met zijn scheefstaande toren. Je neemt het pontje over de Merwede naar de overzijde. Hier ontdek je het ‘drierivierenpunt’ bij Zwijndrecht, de plek waar de rivieren Noord, Oude Maas en Beneden-Merwede samenkomen. Het is het drukst bevaren punt van Nederland, je kunt er dus tal van (vracht)schepen langs zien komen!


Even later fiets je middenin het polderlandschap langs de 19 wereldberoemde molens.
De molens van Kinderdijk behoeven eigenlijk geen introductie. Ze werden gebouwd om het laag gelegen land van de Alblasserwaard droog te houden. Opgesteld tegenover elkaar vormen ze een iconisch Nederlands plaatje. Schilderachtig en oer-Hollands. Echte molenaars beantwoorden graag alle vragen die je hebt over de werking en de geschiedenis van deze werktuigen. Zeker stoppen voor een kop koffie en om foto’s te nemen.
Dan fiets je relaxed verder door de polders tot aan de rivier de Lek waarover je weer een pontje neemt om in Schoonhoven te geraken.


Tijd voor lunch? Dat kan prima in Schoonhoven!
In het stadje Schoonhoven bewonder je het oude ambacht van de zilversmeden van dichtbij. Al heel lang maakt men hier de prachtigste zilveren sieraden en gebruiksvoorwerpen.


Via talrijke dijken en polders eindigt de route weer bij het hotel.
Diner en overnachting in Dordrecht.
Dag 3Fietstocht
• Tocht van 68 km
• Diner en overnachting in Dordrecht

Vandaag stap je op de trappers voor een tocht door de prachtige waterrijke natuur van de Biesbosch. 
Om in de Biesbosch te geraken moet je weer een overzet trotseren. Dan fiets je verder via Werkendam en Sleeuwijk tot in Woudrichem. Na een korte stop aan het Fort van Altena fiets je zo de natuur in, dwars door het hart van Nationaal park De Biesbosch.
Woudrichem is een piepklein oud vestingstadje , waar de rivieren de Maas en Waal samenvloeien. Je kan hier rustig in de aangename straatjes, langs het water van de Afgedamde Maas, langs vestingen, het jachthaventje, langs historische gebouwen fietsen. Tussen de kerk en de Koepoort staat het standbeeld van de veelbezongen Jan Claesen, ‘trompetter in het leger van de prins. Hij marcheerde van Den Helder tot Den Briel.
Wie wat moe is en een hongertje heeft , kan een pauze nemen op één van de gezellige terrasjes en genieten van de omgeving.
Vanuit Woudrichem slinger je door de polder in richting Land van Altena, een historische landstreek en een voormalige heerlijkheid, waar het heerlijk fietsen is door een eeuwenoud rivierenlandschap.
Op de grens van Zuid-Holland en Noord-Brabant ligt het bijzondere natuurgebied de Biesbosch. Het gebied is aangewezen als één van de natuurparels in Nederland, omdat het één van de weinige zoetwatergetijdengebieden is in Nederland. De Biesbosch bestaat uit een groot aantal kreken en eilanden, vol met wilgen en bijzondere mossen. Het is prachtig fietsen door de Biesbosch, je  kan er eindeloos toeren langs vogelrijke wetlands en overal varen pontjes om je over te zetten. Ook kan je even stoppen bij het Biesbosch Museum Eiland, een gratis bezoekerscentrum. Hier kun je veel leren over de geschiedenis van het gebied. En hoe mensen hier al eeuwenlang proberen te overleven.
Uiteraard moet je de Merwede terug over om Dordrecht en het hotel te bereiken. Avondmaal in het hotel.
Dag 4Fietstocht
• Overzet Dordrecht – Rotterdam
• Fietstocht in Rotterdam met gids
• Tocht van 32 km
• Diner en overnachting in Dordrecht

Het hoogtepunt van deze dag is metropool Rotterdam, één van de grootste havensteden ter wereld. 
Bij het Groothoofd en de Merwekade komen drie grote rivieren samen: de Oude Maas, de Noord en de Beneden Merwede. Op dit drierivierenpunt vertrekt ook de waterbus naar Rotterdam. 

Met een fietstour door Rotterdam krijg je een 360 graden blik op de stad. Haar ontstaansgeschiedenis, ambitieuze architectuur, megalomane haven en last but not least haar inspirerende personen. Samen met een gids ontdek je Rotterdam in al haar geuren en kleuren. In al haar tegenstellingen en ambities. Aan het einde van deze 3 uur durende fietstour is Rotterdam een stukje van jou geworden. Je bent verrast, begrijpt Rotterdam, weet de weg en bent een beetje van deze stad gaan houden.
In de loop van de middag fiets je terug naar Dordrecht langs de Hollandse IJssel, de Bakkerskil en de Molendijk tot Krimpen ad IJssel en langs de Boezems van Kinderdijk tot aan hotel Van der Valk in Dordrecht. Avondmaal en overnachting in het hotel.
The Erasmus Bridge is a combined cable-stayed and bascule bridge,connecting the north and south parts of this city, over the New Meuse river. The bridge was named after Desiderius Erasmus, a prominent Christian renaissance humanist also known as Erasmus of Rotterdam.
Dag 5Geertruidenberg – Assenede (ca 129 km)
• Tocht van  31 km

Vandaag is alweer de laatste dag van deze sportieve vakantie aangebroken. Na het laden van de bagage fiets je via de Moerdijk en de lieflijke haventjes van Hooge en Lage Zwaluwe naar Geertruidenberg.
De kern Hooge Zwaluwe bestaat uit een prachtige lintbebouwing met authentieke woningen en boerderijen en diverse monumenten. Deze kern is zeker het bezoeken waard tijdens deze mooie fietstocht. Ook als je van gezelligheid houdt, kom je aan je trekken in één van de plaatselijke horecagelegenheden.
Geertruidenberg is een mooi historisch stadje, met een door bomen omzoomde markt. Daar vind je, naast een heleboel terrasjes, nog een stadspoort uit het jaar 1213. Hier wacht de bus je op om je terug naar huis te brengen.
4.6
Hotel Van Der Valk**** in Dordrecht
Hotel Van Der Valk**** in Dordrecht
Dit hotel beschikt over een wellnesscentrum op de 14e verdieping met een binnenzwembad, een fitnessruimte en een sauna. Er is ook een modern restaurant met een zonneterras waar internationale gerechten worden geserveerd. 
Link van het hotel
Transfer per autocar Assenede – Dordrecht – Assenede
Vervoer van fietsen in de fietsremorque
Begeleide fietstocht in Rotterdam
Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer, inclusief 2 consumpties
Btw, garantiefonds
Optionele gegidste wandeling in Dordrecht (+/- 10€)
Overige drank tijdens de maaltijden en persoonlijke uitgaven
Annulatie – en bijstandsverzekering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vragen over de reis?
Wij helpen je graag
info@ixitravel.be
Neem contact opTel :0032 (0)9 344 57 52

Allgemene info rondom onze reizen

...