4

5 dagen Rome

Roman Holiday Grootse monumenten, druk gebarende mensen, pleinen en pleintjes, het gesis van espressomachines, restaurantjes waar het geroezemoes van etende gasten af en toe verstoord wordt door een ploffende kurk, dat is Rome.

Datum en prijzen
26/07/2023 – 30/07/2023 € 990reserveren
Ervaring en attracties
Cultuur
Wandelingen
Streekgerechten
Hotel details
Half pension
Wifi
Zwembad
Activiteitsniveau
Actief
InleidingRome
Grootse monumenten, druk gebarende mensen, pleinen en pleintjes, het gesis van espressomachines, restaurantjes waar het geroezemoes van etende gasten af en toe verstoord wordt door een ploppende kurk, dat is Rome.
Het Forum Romanum, het Colosseum, de Spaanse Trappen, de Mond van de Waarheid, de Engelenburcht en natuurlijk de Trevifontein – je komt ze allemaal tegen tijdens jouw bezoek aan Rome.
En natuurlijk bewonder je de overdonderende pracht van Sint Pieter en geniet je in de indrukwekkende Sixtijnse kapel van de schitterende fresco’s van Michelangelo. Daarnaast wandel je door verschillende sfeervolle wijken van de stad, waaronder Trastevere.
En wat te denken van de vele weelderige barokke kerken, waar je tot jouw verbazing moet vaststellen dat er sprake is van gezichtsbedrog : de zogenaamde koepel waarin je kijkt, blijkt plat te zijn!
En in het best bewaarde gebouw uit de klassieke oudheid, het Pantheon, bewonder je de oculus in de koepel waardoor het licht naar binnen valt.
Liefhebbers van Rome maken vaak ruzie over welke van de vele mooie pleinen de beste in de stad is. Maar een sterke kanshebber moet zeker het magnifieke Piazza Navona zijn, waar het wemelt van de kunstenaars en straatartiesten.
Het leven in Rome is nooit gewoon! De Eeuwige stad is een waar openluchtmuseum, waarin elke hoek een nieuwe verrassing brengt. Op het ene moment waan je je in de Romeinse oudheid wanneer je over het Forum Romanum wandelt en op het andere moment sta je in een 17de eeuws decor als je één van de prachtige palazzi betreedt.
En op elke straathoek is wel een plek waar je kan genieten van een heerlijke gelato, een geurige espresso of een flinterdunne Romeinse pizza . Rome staat vast en zeker op jouw bucketlist! Ontdek je met ons hoe verleidelijk de Eeuwige Stad is?
View of Rome from Castel Sant’Angelo, Italy.
Dag 1Rome
• Heenvlucht
• Capitolijnse musea
• Korte stadswandeling
• Diner en overnachting in Rome

Vandaag geniet je van een eerste kennismaking met de eeuwige stad tijdens een rondrit, wandeling en een bezoek aan de Musei Capitolini.
De Capitolijnse Musea, ook wel ‘Musei Capitolini’ zijn een aantal musea gelegen aan het Piazza del Campidoglio in Rome met een grote collectie beelden, schilderijen en voorwerpen uit de geschiedenis van Rome. Je kan o.a. het monumentale standbeeld van keizer Costantine bewonderen, de Lupa (de wolvin), het symbool van Rome en het ruiterstandbeeld van Marcus Aurelius.
Zoals de naam van het museum al aangeeft, ligt dit museum op het Capitool, één van de zeven heuvels van Rome.
Na deze eerste dosis geschiedenis en kunst, een wandeling langs de Fori Imperiali, waar we dankzij de vele goed bewaarde restanten een uitstekende indruk krijgen van de stad in de oudheid. Vervolgens het Colosseum, waar in vroeger tijden de gladiatorenspelen plaatsvonden.
Diner en overnachting in het hotel.
Trevi Fountain, the largest Baroque fountain in the city and one of the most famous fountains in the world located in Rome, Italy.
Dag 2Rome
• Rondleiding St Pietersbasiliek
• Pantheon
• Palazzo Doria Pamphilj
• Diner en overnachting in Rome

De rondleiding in de Sint Pieter in Vaticaanstad, met de ingetogen Pietà van Michelangelo en de barokke werken van Bernini, is toch wel een hoogtepunt van deze reis! Hier zie je onder meer de wereldberoemde Sixtijnse kapel, waar Michelangelo vele jaren heeft gewerkt om het plafond en de altaarmuur van kleurrijke fresco’s te voorzien.
Over de Engelenbrug, die leidt naar het kasteel, staan aan weerszijden engelen (elke engel draagt een voorwerp dat verwijst naar de lijdensweg van Jezus), naar de Piazza Navona. Bernini’s Fontana di Quattro Fiumi is hier dé plek waar je op de foto moet.
Het bezoek aan het Pantheon overtreft steevast je verwachtingen. Het opvallende bouwwerk is één van de best bewaarde monumenten uit de oudheid in Rome en een plek waar zo ontzettend veel geschiedenis samenkomt. Misschien voel je zelfs de adem van Romulus hier nog rondwaren.
Onder de beroemde culturele attracties van Rome zijn er ook veel minder bekende die vaak over het hoofd worden gezien. Eén van die juweeltjes is het spectaculaire Palazzo Doria Pamphilj. Dit 17de eeuwse paleis heeft 1000 weelderige kamers vol met beeldende kunst en decoratieve voorwerpen.
Diner en overnachting in het hotel.
A summer dinner .Pasta , pizza and homemade food arrangement in a restaurant Rome .Tasty and authentic Italian food.
Dag 3Rome
• Basiliek Santa Maria Maggiore
• Museo Nationale Romano
• Stadswandeling
• Diner en overnachting in Rome

Eindeloos veel kerken kun je bezoeken in Rome. Maar de San Giovanni in Laterano, de Sint Pieter, de San Paolo Fuori Le Mura en de Basilicia Papale Santa Maria Maggiori zijn pauselijke basilieken. Als je deze kerken als pelgrim bezocht dan werden je zonden kwijtgescholden door de paus, de plaatsvervanger van God op aarde. Van deze 4 basilieken heeft de Santa Maria Maggiore het best zijn middeleeuwse interieur bewaard.
Vrije tijd om eventueel de 4 afdelingen van het Museo Nazionale Romano te bezoeken en te gaan genieten van de prachtige kunst en archeologische vondsten die Rome verder te bieden heeft.
De Bocca della Verità staat bekend als een eeuwenoude leugendetector. Durf jij je hand in de Mond van de Waarheid, bij de Santa Maria in Cosmedin, te steken? Of ben je toch bang om je vingers te verliezen?
Ontsnappen aan de drukte van Rome kan perfect op het Tibereiland. Maar verkijk je niet op dit kleine eilandje! Midden in de gelijknamige rivier, die dwars door Rome stroomt, vind je niet alleen een oase van rust, maar ook een plek waar de mythes en legendes nog springlevend zijn. Als je weet waar je moet zoeken!
Je ‘passeggiata’ eindigt in de volkswijk Trastevere. Met smalle straatjes, een terrasje op elke hoek en fotogenieke gebouwen, is dit de wijk waar je moet zijn!
Diner en overnachting in het hotel.
Rome, Italy – September 8, 2020: Borghese Gallery and Museum, Villa Borghese gardens, view from Piazzale Scipione Borghese
Dag 4Rome
• Villa Borghese
• San Maria del Popolo
• Vrije tijd
• Diner en overnachting in Rome

Wandelend door het schitterende park Villa Borghese daal je af naar de chique, altijd levendige Spaanse Trappen een wandel je langs de Trevifontein, waar je een muntje in kunt gooien om er van verzekerd te zijn opnieuw in Rome terug te keren.
De middag kun je vrij besteden. Je kan bijvoorbeeld de Engelenburcht beklimmen: het prachtige uitzicht over Rome is de fysieke inspanning meer dan waard!
Of slenter rond in de wijk Tridente, Dit is jouw wijk als je niet genoeg krijgt van typisch Italiaanse cafés en restaurants.
Blijf je graag weg van de drukte maar geniet je van lokale gezelligheid? Dan moet je in Testaccio zijn. Deze rauwe, voormalige arbeidersbuurt zit vol met verrassingen.
Uiteraard blijft het Centro Storico een mooie mix van gezellige pleinen, chaotisch verkeer, sfeervolle straatjes en grootse monumenten. De straten en pleintjes rondom trekpleister Piazza Navona, staan vol terrassen. Met name op het marktplein Campo dei Fiori is het gezellig. Een bijzondere plek in het centrum is de joodse wijk. Ondanks het zwarte verleden – eeuwenlang hield de paus er onschuldige joden gevangen – is dit nu één van de meest sfeervolle wijken van de stad.
Diner en overnachting in het hotel.
Dag 5Rome – Castel Gandolfo – Tivoli – Ostia Antica (ca 130 km)
• Albaanse heuvels
• Tivoli met bezoeken
• Transfer naar de luchthaven
• Terugvlucht

De schoonheid van de Eeuwige Stad combineren met de rust van het Italiaanse platteland? Het kan in de Albaanse heuvels. Op een steenworp afstand van Rome waan je je in een heel andere wereld, met dank aan de charmante dorpjes die samen de Castelli Romani vormen: 17 bellissimi burchtdorpjes die zich nestelen in het groen.
Hier kun je je batterijen terug even opladen, omringd door groene heuvels, prachtige panorama’s en warme, gastvrije mensen. Laat je betoveren door de verschillende plaatsjes met hun statige palazzi en elegante villa’s.
De geur van vers geroosterde porchetta verleidt je om plaats te nemen bij een van de kleine restaurants voor de lunch.
De nabijheid van de Romeinse keizers voel je, meer nog dan in Rome, in Tivoli. Hier lieten de Romeinse keizers hun buitenverblijven bouwen met adembenemende tuinen, die je nog altijd kunt bezoeken: Villa Adriana, Villa d’Este en Villa Gregoriana
De Villa Adriana, vernoemd naar keizer Hadrianus, is misschien wel de bekendste ‘vakantievilla’ in Tivoli. Een behoorlijk groot park vol overblijfselen uit de Romeinse tijd, ooit gebouwd als luxueus buitenverblijf voor keizer Hadrianus. Het omvatte onder andere theaters, thermen en waterpartijen, waarvan je vandaag de dag nog veel terug kunt zien.
Een prachtige villa met nog prachtiger tuinen: Villa d’Este, gebouwd door Kardinaal Ippolito d’Este die in plaats van een plek op de pauselijke troon een stukje grond in Tivoli kreeg.
De imposante ruïnes van de voormalige Romeinse havenstad Ostia Antica zijn helaas ontdaan van het vele marmer, maar de schitterende vloermozaïeken en de Romeinse bar en toiletten laten een ver verleden herleven.
Al wandelend door de oude stad komen bijna al je zintuigen tot leven. Ostia wordt omgeven door onder andere dennenbomen en oude pijnbomen die je reuk prikkelen. Maar ook je zicht wordt door de overblijfselen geprikkeld.
Ideale afsluiters van een mooie reis!
4.6
Hotel A. Roma Lifestyle Hotel**** in Rome
Hotel A. Roma Lifestyle Hotel****
Gezien deze reis tijdens de zomermaanden staat gepland, kozen we een hotel met een zeer goede keuken dat aan de rand van de stad mét buitenzwembad. Zo kan je s’ avonds even verpozen buiten de drukke stad. Het A.Roma Lifestyle Hotel ligt in de wijk Gianicolense in Rome. De accommodatie biedt een gratis toegankelijk buitenzwembad dat ‘s zomers geopend is, evenals een fitnesscentrum en een restaurant met 8 kookstations. Het hotel beschikt verder over elegante kamers met airconditioning, en in de hele accommodatie is er gratis WiFi beschikbaar. De ruime kamers bieden een smart-tv van 106 cm met satellietzenders, evenals thee- en koffiefaciliteiten en een minibar met frisdranken. De badkamer is uitgerust met een haardroger, toiletartikelen, een bad en een douche.
Je kan een verzoek indienen om een sessie te reserveren in het wellnesscentrum. Het wellnesscentrum beschikt over een sauna, een stoombad en een binnenzwembad.Je kan ook een massagebehandeling reserveren.
De accommodatie serveert een Amerikaans ontbijtbuffet.
Het Metrostation Baldo degli Ubaldi ligt op 3,5 km afstand van de accommodatie.
Link van het hotel
Internationale vluchten Brussel – Rome – Brussel
Transfer per autocar van de luchthaven naar het hotel en terug
Verplaatsingen in de stad met openbaar vervoer
Verblijf op basis van een tweepersoonskamer
Half pension
Btw, garantiefonds
Toegangsgelden: +/- 85€ (Capitolijnse Musea, Vaticaan en St Pietersbasiliek, Palazzo Doria Pamphilj en Villa d’Este)
Alle dranken en persoonlijke uitgaven
Annulatie – en bijstandsverzekering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vragen over de reis?
Wij helpen je graag
info@ixitravel.be
Neem contact opTel :0032 (0)9 344 57 52

Allgemene info rondom onze reizen

...