4

6 dagen Périgord

Terug naar de prehistorie, mooie kastelen, historische dorpjes, oude kerken en lekker eten, … Dit gevarieerd programma heeft het allemaal !

Datum en prijzen
10/05/2024 – 15/05/2024 € 1420 reserveren
Ervaring en attracties
Natuur
Genieten
Streekgerechten
Hotel details
Half pension
Wifi
Zwembad
Activiteitsniveau
Gematigd
Inleiding Périgord
Terug naar de prehistorie, mooie kastelen, historische dorpjes, oude kerken en lekker eten, …

Dit gevarieerd programma heeft het allemaal !

Het departement Dordogne is het op twee na grootste departement van Frankrijk en ligt in het zuidwesten van Frankrijk in de regio Nouvelle Aquitaine. Het gebied rondom de rivieren de Dordogne en Vézère hebben een magisch karakter. De rivieren die vanuit het Centraal Massief het departement binnenstromen, de indrukwekkende kalksteen rotsen, watervallen en vergezichten, hebben de eerste mens ertoe gebracht zich hier te vestigen en hebben nog dezelfde aantrekkingskracht op de hedendaagse bezoekers.

De regio Dordogne – Périgord heeft geen grote metropolen, maar kenmerkt zich juist door vele kleinere steden en authentieke dorpjes van menselijk formaat met elk een eigen karakter. In het historische centrum van Sarlat, de stad met de meeste beschermde monumenten van Europa waan je je op veel plekken nog in de Middeleeuwen of de Renaissance.

Tijdens deze rondreis bieden we de mogelijkheden om de typische smaken van de Dordogne te leren kennen. Proeven en genieten van de lokale gastronomie zijn de leidraad in dit zorgvuldig uitgekozen programma.

De kazen, foie gras, truffels, wijnen … zijn de ingrediënten.
Dag 1 Heenreis
We rijden via Kortrijk en Rijsel naar Peronne. Verder via Parijs naar Orleans, gelegenheid tot lunch. Verder naar Périgueux. Gallo-Romeinse overblijfselen, middeleeuwse woningen, renaissancehuizen en moderne bouwwerken: vanwege zijn bijzondere architectuur mag Périgueux, de hoofdstad van het departement, zich een ‘Ville d’Art et d’Histoire’ noemen.
Avondmaal en logies in het hotel.
Dag 2 Bergerac – Boottocht op de Dordogne – Château Ladesvignes Scea
Ontbijt in het hotel.
Na het ontbijt vertrekken we richting Bergerac, waar we genieten van een 50 minuten durende “Gabarre” boottocht op de Dordogne. Een gabarre is een type boot die kenmerkend is voor de Dordogneregio. Ontdek de 10 eeuwen van Bergerac, de geschiedenis, de binnenwateren, de wijngaarden, het Ile de la Pelouse en de flora en fauna van de Rivier de Dordogne, een UNESCO-wereldbiosfeerreservaat.

Vrije lunch

Vertrek naar het Château Ladesvignes Scea. Bezoek en wijndegustatie in het Château Ladesvignes Scea – een pittoresk Frans landgoed bekend om zijn charmante kasteel en wijngaarden. Je zal genieten van een rondleiding door de wijnmakerij en wijnkelders, gevolgd door een proeverij van droge, rosé, rode, zoete en Monbazillac-wijnen (6/7 wijnen)
Transfer naar het hotel en vrije tijd
Diner en overnachting in het hotel.
Dag 3 Saint Avit Sénieur – Beynac – Carenac – Sarlat
Ontbijt in het hotel
In de voormiddag verkennen we een biologische boerderij in Saint-Avit-Sénieur. 100 jaar geleden startte Marie deze boerderij. Patricia en Denis, de kleinkinderen van Marie hebben de “Ferme Biologique de Cor” nieuw leven ingeblazen, ze verbouwen er saffraan, walnoten, truffels, rood fruit en groenten. We brengen een bezoek aan de boerderij, met een rondleiding door het truffelteeltgebied. Uiteraard mag een proeverij van de producten niet ontbreken.

Na het bezoek rijden we richting Sarlat via Beynac en Carenac.

Tijd voor een vrije lunch in Sarlat.

Bezoek aan Sarlat. Laat je betoveren door de historische architectuur en bewonder de prachtige vakwerkhuizen, Gotische ramen, marktplaatsen en kerken. Sarlat-la-Canéda is een stad in het departement Dordogne in de regio Nouvelle-Aquitanië, in de Perigord Noir. Het dorp Sarlat is een van de drukst bezochte plaatsen in de Dordogne. De vele middeleeuwse gebouwen en straten maken Sarlat tot een van de mooiste dorpen in Frankrijk.

Transfer naar uw hotel en vrije tijd
Diner en overnachting in het hotel.
Dag 4 Marquessac – Château de Monbazillac
Ontbijt in het hotel
Vertrek vanuit het hotel naar de tuinen van Marquessac. Hier vind je een meesterwerk van Vormsnoeikunst in de romantische tuinen. Onderweg geniet je van een fantastisch uitzicht op de vallei van de Dordogne.
Bezoek aan de tuinen van Marquessac.

Vrije lunch

Vertrek naar Château de Monbazillac. Bezoek aan het Château de Monbazillac inclusief de wijndegustatie. De site bevat een interactieve en meeslepende tentoonstelling over de wijnen van Monbazillac, evenals een rondleiding door het exterieur en interieur van het kasteel. De tour is inclusief een proeverij van een glas Monbazillac wijn (duur 1u30)

Diner en overnachting in het hotel.
Dag 5 Lascaux – Eyrignac
Ontbijt in het hotel

Vertrek vanuit het hotel naar de grotten van Lascaux.
De grotten van Lascaux liggen in de vallei van de Vézère. In 1940 werden in een grot een groot aantal rotswandschilderingen ontdekt. Deskundigen dateren de oudste rotsschilderingen uit de grot van Lascaux op 15.000 v.Chr., de jongste op 10.000 v.Chr. Het is de rijkst beschilderde prehistorische grot die tot nu toe werd ontdekt. De ‘grot van Lascaux’ gaat door voor de ‘Sixtijnse Kapel van de Paleolithische Kunst’ en werd in 1979, als onderdeel van de Prehistorische locaties en beschilderde grotten in de Vézèrevallei, op de werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst.

Vrij lunch

In de namiddag staan de tuinen van Eyrignac op de agenda. Kenners noemen het graag de mooiste tuin van de Périgord. Kunstig gesneden struiken omlijst het 17e-eeuwse landhuis. Hier vind je een mooi voorbeeld van Franse tuinbouwkunst met fonteinen, waterreflecties, gazons en perspectiefspelletjes.

Na het bezoek rijden we terug richting het hotel.

Diner en overnachting in het hotel.
Cave paintings in Patagonia, Santa Cruz, Argentina.
Dag 6 Oradour sur Glane – Terugreis
Ontbijt in het hotel. Check out.

We rijden terug huiswaarts. We rijden via Oradour-sur-Glane en stoppen hier nog even voor een kort bezoek. Dit dorpje werd totaal vernietigd door de Duitsers op 10 juni 1944. Men heeft dit dorp zoveel mogelijk gelaten zoals het was na deze massamoord, als getuige.

Verder naar Orleans met vrije lunch. Retour langs Parijs en Kortrijk tot in België
4.2
Hotel L’Orangerie du Chateau ****
Hotel l’Orangerie du Chateau
Het Orangerie du Château des Reynats ligt in het park van het Château in de buurt van Périgueux, in het hart van de Dordogne. Het heeft een spa, een buitenzwembad, een bowlingbaan, een tennisbaan en gratis WiFi.

In deze Orangerie, een naburig gebouw aan het Château, leiden twee trappen en een lift naar 37 kamers die ontworpen en ingericht zijn met een echt verlangen naar ontspanning: de Classic Kamers, functioneel, verfijnd en warm.
Reis per luxe autocar
Verblijf op basis van een tweepersoonskamer
Half pension
Nederlandstalige begeleiding gedurende de hele reis
Btw, garantiefonds
* Toegangsgelden ( € 95 Chateau Lasvignes met wijnproeverij, boottocht op de Dordogne, Truffel boerderij met proeverij, Les Jardins de Marqueyssac, wijnproeverij Chateau Monbazillac, grotten van Lascaux, entree Eyrignac)
Niet vermelde dranken en persoonlijke uitgaven
Annulatie – en bijstandsverzekering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vragen over de reis?
Wij helpen je graag
info@ixitravel.be
Neem contact opTel :0032 (0)9 344 57 52

Algemene info rondom onze reizen

...