4

6 dagen Wenen

Mozart, Sissi en schnitzels! Grootse paleizen, weelderige barok en prachtige pleinen… Geen andere stad heeft zo’n keizerlijke uitstraling als Wenen!

Datum en prijzen
28/11/2023 – 03/12/2023 € 975 reserveren
Ervaring en attracties
Cultuur
Concert
Streekgerechten
Hotel details
Half pension
Wifi
.
Activiteitsniveau
Gematigd
InleidingWenen
Grootse paleizen, weelderige barok en prachtige pleinen… Geen andere stad heeft zo’n keizerlijke uitstraling als Wenen! Wenen is een stad van tradities, die trots is op haar muziekcultuur. Het is ook een moderne stad met mooie boetieks, mondaine winkels, een zeer aantrekkelijke smeltkroes van architectuur, cultuur en romantiek. Bekijk al het moois wat Wenen te bieden heeft en breng daarna bijvoorbeeld een bezoek aan hotel Sacher, waar je kan genieten van een kopje koffie met een stuk wereldberoemde Sachertorte. Wenen is een stad waar men iedere keer weer terugkomt om te genieten van haar onvergetelijke sfeer!


Midden in de Wachau, het mooie dal van de Donau ligt de prachtige benedictijnenabdij van Melk. 


Ontdek Baden bei Wien, een relatief onbekend maar verborgen parel midden in de groene long van het idyllische Wienerwald.


Schloss Schönbrunn bezoeken kan zomaar iets zijn wat ook op je bucketlist voorkomt.  Wanneer je het terrein van het paleis op loopt kun je alleen maar denken ‘wat groot!’. De kasseien waar je op loopt zijn glad gelopen van de vele bezoekers, nu maar zeker ook in vroegere tijden.


Ook geniet je in deze prachtige stad van de klanken van beroemde componisten als Mozart, Beethoven en natuurlijk Strauss, die bekend is geworden met de typische Weense wals.


Het meest kenmerkende van de Weense eet- en drinkcultuur is het koffiehuis. Kroonluchters, kranten op een stok en obers in smoking: het koffiehuis is een heerlijke omgeving om een paar uur rustig van de ambiance te genieten.


Heb je zin gekregen om de Oostenrijkse hoofdstad beter te leren kennen? Wenen zal zeker een onuitwisbare indruk op je achterlaten.
Dag 1Assenede – Passau (ca 880 km)
• Heenrit
• Diner en overnachting Passau

Via Keulen en Nurnberg rijden we naar Passau voor de overnachting.
Dag 2Passau – Melk – Wenen (ca 285 km)
• Bezoek aan Stift Melk 
• Eerste kennismaking met Wenen
• Karlskirche


Vandaag allereerst naar Melk, de toegangspoort tot de Wachau. Hier breng je een bezoek aan de prachtige benedictijnenabdij van Melk, één van Oostenrijks imposantste en bekendste barokke bouwwerken, rijk aan vele historische kunstschatten.  Vooral de bibliotheek en de kloosterkerk met zijn vele fresco’s zijn het bezichtigen meer dan waard. Na de lunch richting je verblijfsplaats Wenen voor een korte rondrit zodat je reeds een allereerste blik kunt werpen op de prachtige gebouwen langs de ring in Wenen. Diner en overnachting in Wenen.
Dag 3Wenen
• Begeleide stadswandeling
• Augustinerkirche
• Kaisersgruft
• Patisserie DemelWandelen door het centrum van Wenen is een voorrecht en de paleizen en monumenten maken de charme van de Oostenrijkse hoofdstad compleet. 
Vanaf de Maria Theresienplatz start de uitgebreide stadswandeling langs de highlights zoals het Mozarthuis, de Hofburg, de Staatsoper en de Jodenplatz. Je wordt begeleid langs typische plekken die met klassieke muziek en Opera te maken hebben. Maar daar blijft het niet bij, daarmee zouden we Wien tekort doen. Ook de rijke historie en het moderne leven staan meer dan centraal in het verhaal tijdens de rondleiding in Wenen. Na de lunch staat de Kaisersgruft op het programma. Indrukwekkende graftombes, het ene al imposanter dan het andere. Het drukst bezocht is het trio graftombes van keizer Franz Joseph, zijn vrouw Elisabeth (Sissi) en hun zoon Rudolf. Aan de Kohlmarkt 14 word je binnen gezogen door de prachtige etalage van patisserie Demel. Hier vind je toptaartjes die elke calorie waard zijn.
Diner en overnachting in Wenen.
Dag 4Wenen – Wienerwald (ca 50 km)
•Wienerwald
•Stift Heiligenkreuz
•Baden bei Wien
•Metrostation Karlsplatz
•concertNa het ontbijt rijden we door het ‘wunderschöne’ Wienerwald, vroeger het jachtgebied van de adel. Dit bosrijke gebied wordt ook wel de ‘groene long’ genoemd en is de meest noordelijke uitloper van de Alpen. Met zijn bossen, riviertjes en pittoreske dorpjes, proef je de sfeer van de romantiek van weleer.
De stop in Baden bei Wien wordt geassocieerd met een verscheidenheid aan termen die zijn veelzijdigheid illustreren: muziek, bloemen, wijn, biedermeier, keizerlijke tijden, maar ook zwavelbronnen.  In het overzichtelijke stadscentrum bereik je snel het centrale plein met de Drievuldigheidszuil , waarvan de gouden bol schittert in het licht van de herfstzon, het stadhuis in Biedermeierstijl en het voormalige keizerlijke huis.  Vergeet na de lunch niet de Beethoven-chocolaatjes te kopen.
Terug in Wenen maak je nog een mooie wandeling langs het Musikverien, de Karlskirche en de Jugendstilwijk. Enkele van de beste Art Nouveau (Jugendstil) architectuur verschijnt op plaatsen waar je het niet verwacht, zoals het metrostation Karlsplatz, een schitterend Jugendstil ontwerp van Otto Wagner in appelgroen, goud en wit. 
Tijdens het concert ’s avonds aanschouw je internationale operazangers en solisten, luister je naar ouvertures, aria’s en duetten en bekijk je prachtige kostuums en pruiken uit de barok tijd. Diner en overnachting in het hotel.
Dag 5Wenen
• Schloss Schönbrunn
• Hofburg
• Vrije lunch Naschmarkt
• Wandeling langs de ring
• Tuinen van het Belvedere

Je hebt vast verhalen gehoord over keizer Frans Jozef en keizerin Sissi. Vele daarvan hebben het Schönbrunn Paleis als belangrijkste decor. Een glorieus symbool van Wenenen de zomerresidentie van de Habsburgse keizers: Schloss Schönbrunn is een barok meesterwerk. Als je naar de Oostenrijkse hoofdstad reist, mag je een tour niet missen in dit majestueuze icoon. Dompel je onder in een gouden verleden, vol banketten, ceremoniële zittingen en juwelen.  Geniet van het weelderige interieur van de 40 pronkkamers en de prachtige tuinen achter het slot. 


Tegen de middag brengt de autocar je naar de Naschmarkt, de bekendste markt van Wenen met ongeveer 120 marktkraampjes en restaurants voor een kleurrijk culinair aanbod, variërend van Weens tot Indiaas, van Vietnamees tot Italiaans.
Na de facultatieve lunch ben je klaar voor een wandeling naar de Hofburg. Tijdens dit bezoek krijg je een algemene indruk van de keizerlijke appartementen en het Sissi museum. Als afsluiter maken we nog een rondje door de prachtige barokke tuinen van Schloss Belvedere.
Diner in het centrum en overnachting in hotel.
Dag 6Wenen – Assenede (ca 1150 km)
• Terugrit

Na het ontbijt neem je afscheid van de stad van Sissi en Strauss aan de Donau !
4.0
Hotel *** op de heenreis
4.2
Ananas **** in Wenen
Ananas **** in Wenen
Het Austria Trend Hotel Ananas Wien ligt op 1 minuut te voet van het metrostation Pilgramgasse U4 en slechts 5 minuten rijden van de Staatsopera in het centrum van Wenen.
Het Johann Strauss Café ademt de sfeer van een typisch Weens koffiehuis. Het restaurant serveert traditionele Weense specialiteiten, nationale en internationale gerechten en versgebakken zoete deegwaren.
Alle kamers van het Austria Trend Hotel Ananas Wien hebben een inrichting met rococo-elementen en moderne voorzieningen. Ze zijn alle voorzien van airconditioning, een kabel-tv, een minibar en een badkamer met een haardroger en een make-upspiegel.
Link van het hotel
Reis per luxe autocar
Verblijf op basis van een tweepersoonskamer
Half pension
Nederlandstalige begeleiding gedurende de hele reis
Btw, garantiefonds
Toegangsgelden: richtprijs 120€ per persoon (Bezoek aan Melk, Kaisergruft, Heiligenkreuze, Mayerling, Liechtensteinerpalast met concert, Schonbrunn & Hofburg.)
Alle dranken en persoonlijke uitgaven
Annulatie – en bijstandsverzekering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vragen over de reis?
Wij helpen je graag
info@ixitravel.be
Neem contact opTel :0032 (0)9 344 57 52

Algemene info rondom onze reizen

...