4

8 dagen Andalusië

heerlijk weer, lekker eten en een schitterende cultuur. En natuurlijk de drie beroemde steden van Spanje : Sevilla, Cordoba en Granada.

Datum en prijzen
30/03/2023 – 06/04/2023 € 1395reserveren
Ervaring en attracties
Natuur
Cultuur
Streekgerechten
Hotel details
Half pension
Wifi
Zwembad
Activiteitsniveau
Gematigd
InleidingAndalusië
Bienvenidos a Andalucía!
Waarom je naar Andalusië moet ? Omdat je hier alles vindt wat Spanje beroemd maakt : heerlijk weer, lekker eten en een schitterende cultuur.  En natuurlijk de drie beroemde steden van Spanje : Sevilla, Cordoba en Granada.
Uiteraard ga je naar het  iconische Alhambra met bijbehorende tuinen in Granada, een van oorsprong Moors complex dat zijn gelijke niet kent. Natuurlijk zie je in Sevilla de bijzondere kathedraal met het graf van Columbus, het bekendste park van Sevilla, Parque de Maria Luisa, een oase van rust en bron van verkoeling. 
Ook Cordoba, met zijn indrukwekkende Mezquita en het charmante stadje Ronda staan op het programma.
Al wandelend door het centrum van Malaga maak je kennis met de vele monumenten waar de stad rijk aan is, van het imposante Alcazaba tot de meesterwerken van Picasso.
Historische steden, witte dorpen en prachtige landschappen wisselen elkaar af.
Al struinend door smalle straatjes kan je genieten van smakelijke tapas en de typische Spaanse sferen.
Andalusië heeft veel moois en daar laten wij je graag mee kennis maken.
Dag 1Brussel – Malaga
• Stadsbezoek Malaga
• Diner en overnachting Malaga


Eens toegekomen in Malaga, een populaire stad gelegen aan de Middellandse Zee met een combinatie van een boeiende geschiedenis, tradities en mooie bezienswaardigheden, verdwaal je in de soms smalle steegjes en ontdek je de mooiste plekjes van deze sfeervolle stad. De gids neemt je mee op sleeptouw langs de Calle Granada de Juderia, la Plaza de la Constitución en de Plaza de la Merced. Eindigen doe je in de winkelstraat Larios, waar je even vrij kunt verpozen vooraleer je naar het hotel trekt voor avondmaal en overnachting. 

Dag 2Malaga – Ronda – Sevilla (ca 234 km)
• Rondrit Ronda
• Diner en overnachting Sevilla

Na het ontbijt vertrek je naar Ronda, dat wordt gezien als één van de mooiste stadjes van Andalusië. De stad, bovenop een rots, wordt in tweeën gespleten door een diepe kloof (Tajo) die is uitgesleten door de rivier de Guadalevín. Tussen de kloof loopt de iconische Puente Nuevo. Vanaf deze brug heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Aan het einde van de middag rijd je verder naar het hotel in Sevilla. Sluit de dag af met een verfrissende duik in het zwembad van het hotel. Diner en overnachting in Sevilla.
Dag 3Sevilla
• De kathedraal van Sevilla
• Wandeling doorheen de Joods- Moorse wijk
• Bezoek aan Parque Maria Luisa
• Diner en overnachting Sevilla

Veel mensen vinden Sevilla de mooiste stad van Spanje en zoals je vandaag zult ervaren valt daar niet zoveel tegenin te brengen. Na een ontspannen ontbijt word je naar de stad gebracht. Hier verken je met een gids de belangrijkste monumenten van Sevilla. Zo zie je de kathedraal van Sevilla en de Giralda. Je ontdekt de mooiste plekjes van de Barrio de Santa Cruz, de oude Joodse wijk van Sevilla. Je zoekt verkoeling op in het Parque Maria Luisa . Aan het einde van de middag word je teruggebracht naar het hotel voor diner en overnachting.
Dag 4Sevilla – Cadiz – Jerez de la Frontera – Sevilla (ca 155 km)
• Havenstad Cadiz
• Bezoek sherrybodega Jerez de la Frontera
• Diner en overnachting Sevilla

Vandaag gaat de reis richting Cadiz, sfeervolle historische havenstad met zijn kathedraal, vestingwerken, smalle straatjes, gezellige pleintjes en een zee promenade. Voor je terug naar Sevilla rijdt, houd je halt in Jerez de la Frontera, het centrum van de flamenco, wieg van paarden en hoofdstad van de sherry. Je sluit de dag af met een bijhorende degustatie.
Dag 5Sevilla – Cordoba ( ca 141 km)
• Joodse wijk en synagogue
• Werelderfgoed; de Mezquita en oude centrum van Cordoba
• Route van de witte bergdorpen
• Diner en overnachting in Sevilla

Op naar Córdoba, de stad met een enorme culturele en historische erfenis. Met de lokale gids loop je door de kronkelende straatjes en duik je in de fascinerende geschiedenis van de stad. Je bezoekt onder andere de Joodse wijk van Córdoba met de Plaza Maimónides en de synagoge. De volgende stop is een must-see tijdens een bezoek aan Córdoba. De enorme Moskee-Kathedraal ‘La Mezquita’ is nog altijd één van de beste voorbeelden van de Moorse architectuur. Nadat de christenen Córdoba heroverden, werd een kathedraal midden in de moskee gebouwd. Het is magisch om te zien hoe de oude architectuur zich vermengt met de kathedraal midden in de moskee. Van de ruim 1200 zuilen die het complex ooit heeft geteld zijn er nog altijd 860 te bewonderen en zijn ongetwijfeld het meest bekende en prominente element La Mezquita. Het hele oude centrum van Córdoba en de Mezquita staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.•
De route van de witte bergdorpen, Ruta de los Pueblos Blancos, laat je kennis maken met de overweldigende natuur van Andalusië. De Pueblos Blancos( witte dorpen) met hun nauwe straatjes, steile hellingen, kleine pleintjes en patio’s met decoratieve bloempotten zij echte juweeltjes.
Dag 6 Sevilla – Granada (ca 250 km)
• Bezoek Alhambra en Generalife Granada
• Diner en overnachting Granada

Je verlaat de mooie stad Sevilla en rijdt naar het magische Alhambra voor een bezoek aan  dit prachtige Moorse paleis met de bijbehorende tuinen. Het wereldberoemde Alhambra wordt ook wel een miniatuurstad genoemd omdat er door de eeuwen heen tal van bouwwerken zijn neergezet. De belangrijkste zijn de Nasridische Paleizen en het Christelijk paleis. Een ander hoogtepunt is het oudste gedeelte, de Alcazaba van Alhambra. Vanaf dit fort heb je een spectaculair uitzicht over Granada. Tijdens je bezoek wandel je uiteraard door de groene tuinen vol met rozenstruiken en vijvers met fonteinen. De Generalife van Alhambra wordt ook wel de tuin der tuinen genoemd. Oordeel vandaag zelf! Aan het einde van de dag worden we naar ons hotel gebracht. Diner en overnachting in Granada.
Dag 7Granada – Guadix (ca 54 km)
• Grotwoningen Guadix
• Vrije namiddag in Granada 
• Diner en overnachting Granada

Het levendige stadje Guadix ligt in de noordelijke uitlopers van de Sierra Nevada. Het duikt plots op als een aangename verrassing na een lange rit over een vlak plateau, lange en rechte Romeinse wegen, en kilometers olijf-en wijngaarden. Een plaatje,omgeven door besneeuwde bergtoppen!
De ultieme attractie van Guadix: de grottenwijk ofBarrio de las Cuevas,ook wel Barrio deSantiagogenoemd.
Plots ben je in een andere wereld! Een wonderlijke wereld vantorentjes en witte schoorstenendie als paddestoelen uit de met gras bedekte hellingen steken, want iedereen leeft hier gewoon onder de grond. Alsof de tijd er sinds de prehistorie al heeft stilgestaan…
In de namiddag rijd je terug naar Granada waar je van een vrije namiddag kunt genieten. Tijdens deze Samana Santa oftewel de Goede Week voor de Spanjaarden, kun je vast en zeker de typische sfeer opsnuiven tijdens één van de vele processies of tal van andere festiviteiten.
Views from the Magdalena viewpoint in Guadix (Granada)
Dag 8Granada – Antequera – Malaga ( ca 158 km)
• Mooie barokke kerken en
• stadswandeling Antequera
• Dolmens
• Transfer naar de luchthaven
• Terugvlucht

Als cultuurliefhebber moet je uiteraard ook een stop maken in  het indrukwekkende Antequera, een wirwar van straatjes en een centrum vol historische gebouwen. Een andere populaire trekpleister van deze stad met Middeleeuwse uitstraling zijn de Dolmenes de Antequera, de hunebedden, één van de grootste bouwraadsels van de prehistorie van Andalusië. De grafkamers zijn gebouwd uit immense stenen en in de muren van de hunebedden zij vreemde tekens gevonden. Nadien brengt de autocar je richting luchthaven Malaga voor de terugvlucht naar België.
4.5
Hotel Eurostars**** in Malaga
4.5
Hotel Exe Sevilla Macarena**** in Sevilla
Hotel Exe Sevilla Macarena**** in Sevilla
Dit luxe hotel ligt op 2 minuten lopen van bushalte Parlamento de Andalucía, op 2,2 kilometer van de kathedraal van Sevilla en op 4,3 kilometer van de Aprilfeesten.

De eigentijdse kamers zijn voorzien van gratis wifi, een flatscreen-tv met internationale zenders, een minibar en een bureau. De luxere kamers beschikken over thee- en koffiefaciliteiten.

Link naar het hotel
4.5
Gran Hotel Luna de Granada**** in Granada
Internationale vluchten Brussel – Malaga – Brussel
Rondreis per luxe autocar met bar, toilet en airco
Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
Btw, garantiefonds
Toegangsgelden: 85€ (kathedraal in Malaga, Plaza de Toros en Santa Maria la Mayor in Ronda, Alcazar in Sevilla, Bodega in Jerez, Mezquita in Cordoba, Alhambra in Granada en Grotten in Guadix)
Alle dranken en persoonlijke uitgaven
Annulatie – en bijstandsverzekering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vragen over de reis?
Wij helpen je graag
info@ixitravel.be
Neem contact opTel :0032 (0)9 344 57 52

Allgemene info rondom onze reizen

...