4

8 Dagen Gardameer

Dit helderblauwe meer is één van de mooiste plekken in Italië !

Datum en prijzen
03/06/2023 – 10/06/2023 € 1425 reserveren
Ervaring en attracties
Prachtige natuur
Cultuur
Streekgerechten
Hotel details
Half pension
Wifi
.
Activiteitsniveau
Gematigd
InleidingGardameer


Een reis naar het Gardameer? Goed idee! Dit helderblauwe meer is één van de mooiste plekken in Italië ! 
Je vindt er schilderachtige dorpjes, heuvels en valleien, wijn- en olijfgaarden, weiden, bossen en hoge bergtoppen, huizen in alle pasteltinten en haventjes met bontgekleurde bootjes. Italië heeft volgens ons patent op dit soort dorpen. 


In de zuidoostelijke hoek van het Gardameer vind je het leuke stadje Peschiera, dat wel iets wegheeft van Venetië.


 We laten je uitgebreid kennismaken met het romantische Verona dat het verleden doet herleven.  Overal vind je prachtige gebouwen uit vervlogen tijden. Slenteren door de smalle straatjes en over grote pleinen is al een belevenis op zich.


Mantua, gelegen aan het fraaie meer dat het silhouet van de stad prachtig weerspiegelt.


De ‘parel van het Gardameer’ – zo wordt Sirmione ook wel genoemd. Hét symbool van Sirmione is het kasteel – één van de best bewaarde van heel Italië.


Net ten zuiden van het Gardameer ligt verspreid over de heuvels het uiterst charmante dorp Valeggio sul Mincio. Een echte ontdekking en je vraagt je af hoe deze schoonheid verscholen kan blijven in zo’n prachtige omgeving.


Ga met ons mee naar deze absolute hoogtepunten rond het Gardameer.
.
Dag 1Assenede – Kempten (ca 780 km)
• Heenrit tot Kempten
• Diner en overnachting

Vertrek richting Italië met de nodige stops onderweg en lunchpauze in Stuttgart.
Diner en overnachting in Kempten.
Dag 2Kempten – Peschiera (ca 400 km)
• Rit naar het Gardameer
• Stop in Torbole
• Diner en overnachting in Peschiera


Via de Fern- en de Brennerpas richting het noorden van het Gardameer voor de vrije lunch in Torbole, een levendig dorp met een toffe (surf) sfeer. De busreis zal zeker jouw eetlust opgewekt hebben en Torbole kan aan jouw gastronomische wensen voldoen met een groot aantal cafés en restaurants, variërend van lekker eten tot goedkope pizzeria’s. Veel van de restaurants bieden een prachtig uitzicht op het Gardameer.
Peschiera, het Venetië van het Gardameer, is een goede uitvalsbasis om dagtripjes te maken naar omliggende dorpen.
Wie het echte Venetië gevoel wil ervaren, kan hier een boottocht doen in een gondel door de kanalen van Peschiera. Net als in Venetië, maar een stuk goedkoper. Wil je een terrasje pakken in Perschiera ? Plof dan neer op één van de terrassen langs de Viale Cordigero.
Diner en overnachting in Peschiera.
Panoramic aerial view on historical town Sirmione on peninsula in Garda lake, Lombardy, Italy
Dag 3Peschiera – Sirmione (ca 20 km)
• Verkenning Peschiera
• Sirmione
• Diner en overnachting PeschieraSightseeing is nergens zo leuk als in Peschiera dat verstopt is achter middeleeuwse poorten en Venetiaans stadswallen. Je kan lekker ronddwalen in het karakteristieke centrum door smalle straatjes, langs terrasjes en kanalen met dobberende bootjes. Geniet van de talloze winkels die je uitnodigen om een leuk souvenir voor thuis op de kop te tikken. Trek gekregen? Schuif aan bij een lokaal restaurant en laat je de lekkerste specialiteiten voorschotelen. 


Zeg je Gardameer, dan zeg je Sirmione. Het centrum van Sirmione ligt op het schiereiland in het Gardameer. Met haar mooie ruïne is ze met mooi helder weer vanaf de oostkant te zien. En is echt de moeite waard om te bezoeken.
Als je via de ophaalbrug door het drukke centrum met allerlei toeristische winkeltjes en ijssalons loopt wordt het duidelijk dat Sirmione een echte trekpleister is.
Sirmione is een autovrije stad en je voelt de eeuwenlange geschiedenis als je wandelt tussen de dikke kasteelmuren.
De ruïnes van Grotta di Catullo zijn een belangrijke toeristische trekpleister. Als je afgaat op de naam, zou je hier de grotten van Catullus moeten aantreffen – maar niets is minder waar. Het betreft hier toch écht de resten van een oude Romeinse villa. De villa ligt op het uiterste puntje van het schiereiland en biedt een fantastisch uitzicht over het meer. De Romeinen wisten wel welke plekken ze uitkozen voor hun buitenverblijven! 
Andere blikvangers zijn het imposante kasteel Rocca Scaligera en Villa Meneghini-Callas. Een enorme villa in een opvallende kleur geel, die goed past in het groen van de cipressen en ceders, eigendom van een oude rijke industrieel en zijn echtgenote Maria Callas, de grote, van origine Griekse sopraan en in Sirmione een graag geziene verschijning , met vaak talloze andere beroemdheden aan haar zijde.


Een boottochtje hier is ook een waar genot, vooral om Sirmione vanaf het meer te kunnen aanschouwen. Vanaf de boot zijn de contouren van het meest herkenbare gebouw van het stadje te zien, de Rocca Scaligera. Dit kasteel, dat in de dertiende eeuw werd gebouwd door Mastino della Scala, is één van de best bewaarde kastelen van heel Italië.


En als je de torens van het kasteel beklimt, kun je genieten van het uitzicht over het Gardameer.


Diner en overnachting in Peschiera.
Dag 4Peschiera – Gardone – Garda (ca 60 km)
• Bezoek tuin en museum van dichter Gabriele d’Annunzio in Gardone
•Boottocht naar Garda
•Diner en overnachting Peschiera

Gardone Riviera is compleet anders dan veel van de andere plekken aan het Gardameer.  Deze plek is niet gebouwd in de middeleeuwen, maar aan het einde van de 19de eeuw. Officieel bestaat Gardone uit 2 dorpen : het hoger gelegen Gardone Sopra en Gardone Sotto, het gedeelte dat direct aan het meer lig.


Het Vittoriale degli Italiani is de monumentale citadel van de dichter Gabriele D’Annunzio.
Het gaat om een verzameling gebouwen, straten, pleinen, theaters, tuinen en waterlopen. Het werd opgericht ter herinnering aan zijn “niet te imiteren leven” en aan de ondernemingen van de Italianen tijdens de WO I. 
De tuinen van het Vittoriale zijn zeer uitgestrekt en nemen ongeveer de helft van het gebied van het complex in beslag.  Er zijn meer dan 500 plantensoorten uit alle continenten en klimaten, maar ook vijvers met waterplanten, een bamboebos en alpine-bloemen op rotsen en in kloven. 
De villa van D’Annunzio omvat een 20-tal ruimtes met o.a. een rijke bibliotheek van 33.000 boeken waaronder Italiaanse en Franse literatuur, geschiedenis- en kunstboeken, en zeldzame antieke uitgaven.


Al deze mooie indrukken kunnen natuurlijk alleen maar verwerkt worden als ook de inwendige mens versterkt wordt. Van octopus tot kreeft, gamba’s en oesters, gegrilde zalm en zeebaars, pasta’s en pizza’s… té veel om op te noemen en té lekker om af te slaan. 


Natuurlijk kan een boottocht over het Gardameer niet ontbreken. Vanaf het water is het uitzicht op de vele gezellige plaatsjes met hun haventjes het mooist. 


Garda telt 2 opvallende gebouwen. De eerste is de gerestaureerde in geeltinten uitgevoerde  kerk Santa Maria Maggiore. Een tweede opvallende bouwwerk is de roodbruine Villa Albertini. Door de vierkante torens en het indrukwekkende hekwerk voor de entree heeft deze villa bijna meer weg van een kasteel. 
De lange wandelpromenade is een aaneenschakeling van terrasjes, geflankeerd door weelderige bomen en hierdoor krijg je in eerste instantie het gevoel dat je aan de Middellandse Zee bent.
Tussen de toeristische winkeltjes en ijssalons vind je hier nog wel wat winkels waar je lekker kunt snuffelen naar fraaie kleding of schoenen.
Diner en overnachting in Peschiera. 
Limone sul Garda waterfront view, Lombardy region of Italy
Dag 5Peschiera – Mantova – Valeggio (ca 70 km)
• Bezoek aan Montova/Mantua
•Valeggio met wandeling in tuinen van Sigurta
•Diner en overnachting Peschiera

Ook de werelderfgoed stad Mantua ontbreekt niet op het programma: deze unieke stad met
onregelmatige stadsindeling geeft een mooi beeld van de verschillende groeistadia, van de Romeinse periode tot en met de renaissance. 


Na de stadswandeling, waarbij je de dom en het  imposante Palazzo Ducale ziet, heb je tijd voor een terrasje of een wandeling door het mooie centrum.


Het rijke erfgoed maakt Valeggio sul Mincio vooral erg leuk om te genieten van een stukje cultuur en onaangetaste natuur. Je proeft direct de middeleeuwse sfeer, wat nog eens wordt benadrukt door Ghibellijnse kantelen, de toren van de kerk van San Marco, de typische  antieke watermolen, het imposante kasteel en de Visconti brug.


In Valeggio strekt zich over een oppervlakte van maar liefst 600.000 vierkante meter één van de mooiste tuinen ter wereld uit: het Parco Giardino Sigurtà.
Verdwalen in de labyrinten, de geur van de duizenden rozen opsnuiven, in de schaduw van de vierhonderd jaar oude eik zitten, de vrolijk rondspringende herten fotograferen, drijvende bloembedden, glooiende weiland en lommerrijke bossen bewonderen en de ezels voeren. Redenen genoeg om deze kleurrijke oase te bezoeken!
Indien je niet wenst te wandelen kan je jezelf trakteren op een rit met het treintje om dit uitgestrekte gebied te ontdekken.


Diner en overnachting in Peschiera.
Dag 6Peschiera – Verona (ca 30 km)
• Verona met bezoeken
• Diner en overnachting Peschiera


Verona is het decor van Shakespeare’s grootste liefdesverhaal. Maar de stad heeft echter meer te bieden dan alleen Romeo en Julia, het is de Romeinse, middeleeuwse en renaissancistische architectuur waardoor de stad UNESCO-werelderfgoed is geworden.


Proef de sfeer van het verleden, van de Romeinen via de middeleeuwen naar de renaissance, terwijl je langs de rivier de Adige wandelt en de prachtige Romeinse brug, de sfeervolle markt en het oude stadsplein ziet. Struin  over het Piazza dell’Erbe waar vroeger het Romeinse forum lag en bezichtig de Duomo di Verona. Uiteraard wordt er tijdens de wandeling aandacht besteedt aan Romeo en Julia.
In Via Cappello, vlakbij de Piazza delle Erbe, bevindt zich het Casa di Giulietta. Naar verluidt is dit dé locatie van de beroemde liefdesscène op het balkon van Shakespeare’s Romeo en Julia.


Je bezoekt ook de prachtige Arena di Verona. Dit uitstekend bewaarde amfitheater ademt al millennia lang een unieke sfeer uit. De perfecte akoestiek is door de eeuwen heen goed bewaard gebleven, waardoor er nog elke zomer opera-uitvoeringen plaatsvinden.


Piazza Bra, dé plek waar je moet zijn om te lunchen.. Aan de noordwestzijde van het plein bevinden zich vele restaurants en terrassen en de kwaliteit van het eten is prima.


In de middag is er gelegenheid het roodkleurig 14e eeuws kasteel van Castelvecchio te bezoeken.  Het was het belangrijkste fort van de Scaligeri dynastie. Tegenwoordig is het een museum met een rijke collectie middeleeuwse beeldhouwwerken en schilderijen uit de renaissance.
Na het gezamenlijke programma heb je nog de tijd om op eigen gelegenheid verder kennis te maken met de stad van de Capulets en de Montagues oftewel  Romeo & Julia. Slenter nog even door de prachtige steegjes met gekleurde huizen en marktkraampjes.
Diner en overnachting in Peschiera.
Verona, Italy – May 22, 2016: Juliet statue and balcony in Verona. Romeo and Juliet is a tragedy written by William Shakespeare. This place is the main tourist attraction in Verona.
Dag 7Peschiera – Baldersheim (ca 495 km)
• Rit tot overnachtingshotel
• Diner en overnachting Baldersheim

Vandaag de laatste dag in Italië voor de rit naar huis.
Dag 8Baldersheim – Assenede (ca 600 km)
• Terugreis assenede


Vroeg uit de veren en richting België. 
4.2
Hotel St Raphael*** in Allgau
Hotel St Raphael*** in Allgau
Dit 3-sterrenhotel biedt gratis WiFi en een terras. Het heeft een gunstige ligging in Kempten, in de Allgäuer Alpen

De onlangs gerenoveerde kamers van het St. Raphael im Allgäu zijn voorzien van een tv, een bureau en een telefoon. De eigen badkamer is voorzien van een haardroger.https://www.st-raphael-im-allgaeu.de
Link naar het hotel
4.7
Hotel Bella Peschiera*** in Peschiera del Garda
4.7
Hotel La Cheval Blanc**** in Baldersheim
Hotel La Cheval Blanc**** in Baldersheim
In de kamers zijn airconditioning en verwarming voorhanden. Tot de standaardinrichting van de meeste kamers behoort een balkon. 

Het hotel biedt op 3 verdiepingen 82 kamers die met een lift bereikbaar zijn. Het vriendelijke personeel aan de receptie is graag bij alle vragen behulpzaam.


Link van het hotel
Reis per luxe autocar
Verblijf op basis van een tweepersoonskamer
Half pension
Btw, garantiefonds
Toegangsgelden: € 50 (Boottocht Sirmione, Museum en Tuinen Gabriele d’Annunzio, Boottocht Gardone/Garda, Arena van Verona)
Alle dranken en persoonlijke uitgaven
Annulatie – en bijstandsverzekering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vragen over de reis?
Wij helpen je graag
info@ixitravel.be
Neem contact opTel :0032 (0)9 344 57 52

Allgemene info rondom onze reizen

...