4

8 Dagen Middellandse zee cruise met vlucht

Ontspannen en genieten in weelderige luxe samen met de gezellige dames Margriet en Celien Hermans!

Datum en prijzen
23/09/2023 – 30/09/2023 € 1920 reserveren
Ervaring en attracties
Cultuur
Concert
.
Hotel details
All inclusive
.
.
Activiteitsniveau
Gematigd
Inleiding Middellandse zee cruise
Toen je voor het eerst over een cruise nadacht kwamen waarschijnlijk allerlei gedachtes in je op, zoals: Dat is toch alleen voor oude mensen? Dat is toch ontzettend saai? Dat is toch megaluxe?
Goh en geloof ons, dat kan het misschien zijn, maar níet als je een cruise doet met MSC cruises.
Alleen voor oude mensen : je zal al snel merken dat het schip volgeladen is met mensen van allerlei leeftijden; gezinnen, vriendengroepen, 50+’ers, inderdaad ook wat oudere mensen en veel – heel veel – ‘honeymooners’ (die over het algemeen toch jong zijn)

Ontzettend saai : Als je elke dag in je hut blijft, is een cruise saai. Net als dat je vakantie saai is als je nooit van je hotelkamer komt. Maar hé, je kunt zoveel ondernemen. Het schip is één groot dorp met restaurants, een theater, een zwembad, een casino, een disco en meer én elke dag opties voor leuke excursies. En op die zeedagen waarbij je het schip niet verlaat, hoef je je dus ook niet te vervelen. Nee, een cruise is absoluut niet saai.
Megaluxe : ja, luxe is het wel. Je hut wordt schoongemaakt, je kunt de hele dag door eten en hoeft je nergens zorgen over te maken. En het mooie hieraan is dat dit hotel over het water reist en je naar de allermooiste plekken op deze aarde brengt. Daar is weinig mis mee toch?

En nog leuker maken we het met enkele stevige optredens van Margriet en Celien Hermans, die speciaal met onze groep meereizen tijdens deze fantastische cruise !

Dag 1 Vlucht Brussel/Venetië, inscheping, diner en overnachting aan boord
Rechtstreekse vlucht van Brussel 09u30 naar Venetië. aankomst om 11u10. Na aankomst transfer naar Venetië met een kort bezoek aan Venetië. rond 16u00 gaan we richting schip voor inscheping. Avondmaal en overnachting aan boord.
Dag 2 Optionele landexcursie Kotor, alle maaltijden en overnachting aan boord
Het schip komt omstreeks 14u00 aan in Kotor, Montenegro. Deze Venetiaanse oude stad ligt diep in het hart van de baai, direct aan het water, en het is er simpelweg prachtig. De stad wordt omgeven door muren en ondersteund door steile berghellingen. Binnenin de ondoordringbare stadsmuren zal je geplaveide steegjes ontdekken waar de inwoners van Kotor al honderden jaren overheen stappen. Je passeert heel wat restaurantjes, oude woningen en souvenirwinkels en je zal zeker ook het relaxte Mediterrane ritme opmerken. Het leukste om in Kotor te doen is verdwalen in het doolhof van straatjes om daarna uit te rusten op een mooi terrasje. Naast het heerlijke ijs en de levendige restaurants zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Kotor onder andere het maritiem museum, de kathedraal van Sint Tryphon, de orthodoxe kerk van Sint Nicolaas en het Kattenmuseum van Kotor. En natuurlijk word je in de hele stad getrakteerd op prachtige uitzichten op de baai ! . Het schip vaart opnieuw af omstreeks 20u00. Avondmaal en overnachting aan boord.
Kotor in a beautiful summer day, Montenegro
Dag 3 Dag op zee, keuze uit verschillende activiteiten, alle maaltijden en overnachting aan boord
Vandaag zitten we een dag op zee. We varen vanuit Montenegro tot in Mykonos. Avondmaal en overnachting aan boord
Velsen, The Netherlands – May 16, 2015: Celebrity Silhouette is a Solstice-class cruise ship, owned and operated by Celebrity Cruises, built by Meyer Werft, Papenburg. The Silhouette is 315 m (1,033 ft) long.
Dag 4 Optionele landexcursie Mykonos,
alle maaltijden en overnachting aan boord
Ontbijt aan boord. We komen rond 09u00 aan in Mykonos. Mykonos is zonder twijfel het meest mondaine eiland van Griekenland. De hoge bergen die we op de meeste Cycladen zien, maken hier plaats voor lage rotsachtige heuvels. Deze zijn samen met de fraaie zandstranden kenmerkend voor het landschap. De hoofdstad Chora is zeer gezellig. Wit is de kleur van Mykonos en de inwoners waarderen de contrasten van wit en felle andere kleuren. Hoe witter je huis, gebouw of kerk is, hoe meer contrast je creëert met een felle kleur van je luikjes, dak of deur. Verspreid over het eiland vind je meer dan 800 verschillende kerkjes. Zoals verwacht zijn de meeste kerkgebouwen wit met her en der een element in een opvallende blauwe, gele of rode kleur. Het schip vaart opnieuw af omstreeks 00u00. Avondmaal en overnachting aan boord.
White wash staircases on Santorini Island, Greece. The view toward Caldera sea with cruise ship awaiting.
Dag 5 Optionele landexcursie Santorini, alle maaltijden en overnachting aan boord
Aankomst omstreeks 07u00 in Santorini. Het eiland Santorini is zonder twijfel het meest bijzondere en schilderachtige van de Griekse eilanden. Santorini is het meest zuidelijk gelegen eiland van de Cycladen. Het heeft zijn huidige vorm te danken aan de diverse vulkaanuitbarstingen die hier door de eeuwen heen hebben plaatsgevonden. Dit eiland dat vóór de 15e eeuw voor Christus nog rond was, heeft nu min of meer het uiterlijk van een halve maan. De rest van het eiland is in de zee verdwenen en aan de randen van de kraters hebben de bewoners later huizen, dorpen en kerken gebouwd. Deze dorpen liggen op ongeveer 300 meter hoogte en het uitzicht op de zee is onbeschrijfelijk mooi. Bij het naderen van het eiland en het zien van de caldera (krater) en de vulkaan raak je meteen al onder de indruk. Santorini is een niet al te groot (72 km²), over het algemeen droog en bergachtig vulkaaneiland met aan de westkust steile rotsen en kliffen. De oostelijke kant van Santorini is vlakker en daar bevinden zich ook de beste stranden en beste badplaatsen (Perissa, Perivolos en Kamari). Aan deze kant bevinden zich ook wijngaarden waar beroemde Griekse wijnen geproduceerd worden. Santorini heeft veel bezienswaardigheden en dat zijn vooral de prachtige dorpen die op de steile kliffen liggen. Vertrek van het schip is voorzien omstreeks 18u00. Avondmaal en overnachting aan boord.
Dag 6 Dag op zee, keuze uit verschillende activiteiten, alle maaltijden en overnachting aan boord
Vandaag is nog een dagje genieten van het cruisen. Een dagje op zee. Avondmaal en overnachting aan boord.
Colorful panoramia of Oia town in Santorini, Greece
Dag 7 Optionele landexcursie Ancona, alle maaltijden en overnachting aan boord
Ontbijt aan boord. Aankomst in één van de grootste havens van Italie nl Acona rond 13u00. Vandaag staat Ancona op het programma, een stad waar je vooral op je gemak van hoort te genieten. Schilderachtig, zo laat Ancona zich waarschijnlijk het best omschrijven. Deze havenstad is gebouwd tegen de helling van de Monte Conero. In de Tweede Wereldoorlog was de stad doelwit van zware bombardementen, maar gelukkig zijn niet alle historische bouwwerken en bezienswaardigheden weggevaagd. Ancona wordt nog altijd door veel toeristen overgeslagen, maar heeft enorm veel te bieden voor wie op zoek is naar cultuur, architectuur of gezelligheid in de vorm van barretjes, restaurantjes of winkels. Symbool van de stad is de Loggia dei Mercanti, een indrukwekkend gebouw in een smalle straat, nauw verbonden aan de maritieme geschiedenis van de stad. Verderop in dezelfde straat kom je langs het al even imposante en in dezelfde stijl gebouwde Palazzo Benincasa.

Op het domplein van de havenstad, net buiten het centrum, vind je de Duomo di San Ciriaco. Deze kathedraal ligt bovenop de Monte Guasco en biedt een geweldig panoramisch uitzicht over stad. Je kunt de berg lopend beklimmen, maar er rijden ook bussen naartoe. Niet ver van de kathedraal kun je de resten van een Romeins amfitheater bekijken.Genoten van je dag in Ancona? Breng dan tot slot nog even een bezoekje aan de Fontana delle Tredici Cannelle. De legende vertelt dat wie het water uit deze fontein uit 1560 drinkt, zeker terug zal keren naar de stad. Afvaart van ons schip omstreeks 20u00. Avondmaal en overnachting.
Corinaldo, Ancona, Marche, Italy: the long staircase in the downtown of the beautiful ancient italian village
Dag 8 Ontscheping na het ontbijt,
Terugreis
vlucht Venetië/Brussel
Na onze laatste nacht op zee legt het schip vandaag terug aan in Venetië, waar aankomst voorzien is rond 08u30. Ontscheping. 12u00 Vlucht terug vanuit Venetië naar Zaventem .
Internationale vluchten
Transfer met lokale autocar luchthaven – haven – luchthaven
Verblijf op basis van vol pension in een tweepersoonskajuit
All Inclusive restaurant & Easy drankenpakket tijdens de cruise
Nederlandstalige begeleiding tijdens uw cruise.
Optredens van Margriet en Celien
Fooien
Haventaksen
Btw, garantiefonds
Eventuele toegangsgelden of excursies
Overige dranken en persoonlijke uitgaven
Annulatie – en bijstandsverzekering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vragen over de reis?
Wij helpen je graag
info@ixitravel.be
Neem contact opTel : 0032 (0)9 344 57 52

Algemene info rondom onze reizen

...