4

8 Dagen Noord & Zuid Wales

Croeso i Gymru, oftewel Welkom in Wales, een land als geen ander!

Datum en prijzen
29/05/2023 – 05/06/2023 € 1495reserveren
Ervaring en attracties
Prachtige natuur
Wandelingen
Streekgerechten
Hotel details
Half pension
Wifi
.
Activiteitsniveau
Gematigd
InleidingNoord & Zuid Wales
Wales is één van de landen die Groot-Brittannië groot maakt en het Keltische land heeft zijn eigen sprookjesachtige muzikale taal, legendes en een draak op de vlag. Leer om Bore da (goedemorgen) te zeggen of misschien zelfs Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch!
Je zal al snel snappen waar al die fantastische verhalen vandaan komen.
Wales is niet zo groot maar kan toch trots zijn op zeer gevarieerde landschappen, van besneeuwde bergtoppen tot ongerepte kusten. De steile kliffen, romantische kasteeltjes, uitgestrekte stranden en groene heuvels maken van het kleine Wales een soort mix tussen Engeland en Schotland.
Laad jezelf op en geniet van fantastische vergezichten in het Snowdonia National Park, een plaats van echte schoonheid, een land van bergen, meren, heidevelden en bossen, een droom voor natuurliefhebbers en fotografen.

Ontdek de kronkelende tunnels en grote kleurrijke kamers met prachtige druipsteen- en stalagmietenformaties in de Sygun Copper Mine.
De rijke historie van Groot-Brittannië komt met verhalen tot leven tijdens je bezoek aan Conwy Castle en het Gower Heritage Centre.
Tijdens de verschillende treinritten verken je frisse valleien en sluimerende dorpjes. Het historische spoorweg-netwerk in Wales is meer dan de moeite waard : De West Highland Railway, de Llanberis Lake Railway, …
Dwaal rond in de door oude stenen ommuurde stad Conwy en probeer jezelf in het kleinste huis van Groot Brittannië ter persen.
En reis naar hip en happening Cardiff, verkozen tot de gezelligste stad van Groot Brittannië. Na de exclusieve rondleiding in de Royal Mint Experience kan je geen tea of fish & chips meer betalen zonder de munten in jouw hand van dichterbij te bekijken.
Geniet van Gloucester, een levendige universiteitsstad in de prachtige Severn Valley die omringd wordt door de Cotswold Hills.
En genieten is even de tijd nemen voor de schoonheid om je heen. In Wales ligt het tempo lekker laag en is de omgeving mooi, majestueus en soms zelfs magisch. De schoonheid van het land, de vriendelijke bevolking en de Welshe cultuur zullen een onvergetelijke indruk maken. Met dat genieten zit het tijdens deze reis dus wel goed.
Wales vector map. Editable template with regions, cities, red pins and blue surface on white background.
Dag 1Assenede – Llanberis (ca 740 km)
• Overtocht Calais – Dover met ferry
• Lunch onderweg
• Diner en overnachting Llanberis

Zodra je in Engeland van de ferry stapt begint het ontdekken van vele fantastische plekken. Neem jij na de lunch al meteen een eerste sticky toffee pudding als dessert? Avondmaal en overnachting in Llanberis.
Dag 2Llanberis – Beddgelert (ca 30 km)
• Snowdonia National Park
• Welsh Highland Railway
• Sygun Copper Mine
• Diner en overnachting Llanberis

Hier in het noorden ervaar je Wales op haar best, vol tradities en prachtige natuur, zoals het Snowdonia National Park, de thuisbasis van de hoogste top en het grootste natuurlijke meer van Wales. De Welsh Highland Railway is een geweldige manier om je door het nationaal park te verplaatsen. Geniet van, ontdek en fotografeer de ononderbroken landschappen van Snowdonia. Na de lunch in één van de vele traditionele pubs of restaurants in Beddgelert, ongetwijfeld het mooiste dorp van Snowdonia, ga je ondergronds (met een veiligheidshelm op je hoofd) in de Sygun Copper Mine om de wonderen van deze historische kopermijn te ontdekken. Voorzie gemakkelijk schoeisel (want de grond is nat en een beetje ongelijk) en duffel je warm in (ongeacht de buitentemperatuur), want de ondergrondse grotten van de kopermijn zijn koel met een constante temperatuur van 9°. Avondmaal en overnachting in Llanberis.
An amazing sunrise over the Snowdonia national park as view from the summit of Snowdon on a cold Octobers morning.
Dag 3Llanberis – Conwy (ca 37km)
• Conwy Castle
• Conwy
• Diner en overnachting Llanberis

Conwy Castle is misschien wel het mooiste van het land en volgens Edward I de belangrijkste schakel in zijn ‘Iron Ring’ (keten van forten gebouwd door Edward I). Het is een complex van 8 torens in een middeleeuws fort dat bereikbaar is via een brug. Ontdek samen met ons de eindeloze verhalen en mythes, beklim de torens en loop een stukje over de stadsmuur.
Zijn jouw smaakpapillen klaar voor ‘Welsh Rarebit’ als lunch of kies je liever voor een pannenkoek met achteraf een (bekroond) chocoladeijsje bij Parisellas ?
Toevallig is Conwy ook het plaatsje waar het kleinste huis van Groot Brittannië staat. Het felrode Quay House van slechts 3m diep en 1,8m breed trekt meteen je aandacht. Desondanks is er een slaapkamer, woonkamer en keuken maar je vraagt je toch af hoe iemand er in hemelsnaam in heeft kunnen wonen.
Een andere bezienswaardigheid in Conwy is Plas Mawr, een 16de eeuws huis dat wordt gezien al het best bewaarde van die periode. Laat je niet misleiden door haar ruige buitenkant, binnen is het rijk aan versieringen. Neem een stap terug in de tijd en ervaar het leven in een Tudor huis, de 17 kamers met veelal nog de oorspronkelijke meubels wachten om ontdekt te worden.
Diner en overnachting in Llanberis.
Beach at Conwy Castle in Wales United Kingdom
Dag 4Llanberis – Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwlllantysiliogogogoch – Gilfach Ddu – Penllyn (ca 40 km)
• Vrije tijd en lunch in Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwlllantysiliogogogoch
• Llanberis Lake Railway door Padarn Country Park
• Diner en overnachting in Llanberis

Llanfairpwllgwyngyll….., welke grappenmakers waren verantwoordelijk voor de naam van deze stad op het schiereiland Anglesey ?
Wel, de inwoners van dit dorp bedachten de naam in 1860. Ze wilden namelijk de langste naam van eender welk treinstation in het land hebben. Het was een promotiestunt, waarmee ze toeristen naar hun dorp hoopten te trekken en zo de lokale economie een boost geven. Geslaagde missie zou ik zeggen, want Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch is inmiddels een bekende toeristenplaats waar veel mensen bij het treinstation op de foto gaan met dit bijzondere naambord. Niet alleen heeft Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch de langste naam van alle treinstations in Groot-Brittannië, het is ook de langste naam in Europa. Het is echter niet de langste naam in de wereld. Er zijn twee andere plaatsen in de wereld die langere namen hebben, ‘Taumata¬whakatangihanga¬koauau¬o¬tamatea¬pokai¬whenua¬ki¬tana¬tahu’ in Nieuw Zeeland en ‘Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit’ in Thailand. Probeer dit maar eens allemaal uit te spreken.
Anyway, tijdens de vrije tijd in Llanfair, zoals de locals het zeggen, heb je genoeg tijd om te oefenen.
Meer stoelen, meer treinen, meer avonturen.
Na de lunch, all aboard voor een treinrit met de Llanberis Lake Railway. Beginnend bij Gilfach Ddu voert de reis je langs het 13de eeuwse Dolbadarn Castle om vervolgens non stop door het Padarn Country Park te sporen. Terwijl jij rustig achterover leunt in je stoel, trekt het overweldigende landschap aan je voorbij op één van de meest unieke treinreizen ter wereld.
Diner en overnachting in Llanberis.
Velsen, The Netherlands – May 16, 2015: Celebrity Silhouette is a Solstice-class cruise ship, owned and operated by Celebrity Cruises, built by Meyer Werft, Papenburg. The Silhouette is 315 m (1,033 ft) long.
Dag 5Llanberis – Portmeirion – Aberystwyth – Pontarfynach – Swansea (ca 300 km)
• Bezoek aan Portmeirion Village
• Universiteitsstad Abersystwyth
• Treinrit door Vale of Rheidol
• Devil’s Bridge
• Diner en overnachting in Swansea

Na het uitchecken gaat het richting Zuiden met een eerste stop in Portmeirion.
Het hele vakantiedorp Portmeirion is behoorlijk eigenzinnig, met zijn romantische wirwar van huizen in mediterrane stijl. Je hebt het gevoel dat je je in Italië bevindt! Je vindt er een overdosis aan fantasierijke gebouwen, poortjes, straatjes, beelden, en dit alles straalt een soort vreugde en schoonheid uit. Met de camera in aanslag wandel je hier zeer graag door! Het groene hart van dit dorp kijkt uit op een Pantheon met een zuilenrij, er is een aangelegd park met prieeltjes, een triomfboog, en zelfs een Hindoetempel met een godenbeeld erin. De diverse decoratieve details maken van dit alles ook een aangenaam plaatsje om te lunchen.
De naam is misschien een tongbreker, maar dat mag je er niet van weerhouden om Aberystwyth, een victoriaans havenstadje compleet met mooie promenade en pier, te bezoeken. Stap op de trein die rijdt door de prachtige groene Vale of Rheidol, door wijd open velden en ruige berglandschappen om de iconische Devil’s Bridge te bereiken. Volgens de legende werd de originele Devil’s Bridge door de duivel zelf gebouwd. Hij bouwde de brug voor een kleine oude dame in ruil voor haar ziel, of de ziel van de eerste persoon die oversteekt….
De 2de verblijfplaats van deze reis ligt in het veerkrachtige Swansea, de op één na grootste stad van Wales. Diner en overnachting. Maak elke Swansea Jack, zoals de lokale bevolking genoemd word, blij door hem te vragen je de weg te wijzen naar de Big Apple. Diner en overnachting.
Dag 6Swansea – Gower -Rhossili Bay (ca 30 km)
• Schiereiland Gower
• Gower Heritage Centre
• Lunch
• Rit naar Rhossili Bay
• Diner en overnachting in Swansea

Het schiereiland Gower mag de titel ‘Area of Outstanding Natural Beauty’ dragen en is één van de mooiste landschappen van Wales. Gower is rijk aan prehistorische heuvelforten en grafkamers, evenals 13e-eeuwse kastelen en kerken. Een groot deel van de kust is met zijn kliffen en heerlijke stranden een gebied van uitzonderlijke schoonheid. Niet voor niets trekt deze regio het hele jaar door een aanzienlijk aantal toeristen.
Ergens in de 12e eeuw werd in Gower een korenmolen gebouwd, als onderdeel van het landgoed dat toebehoorde aan de machtige familie Le Breos. Nu is het Gower Heritage Centre een museum voor ambachten en over het plattelandsleven. Op het terrein vind je ook handwerkwinkels en theehuizen.
Na de lunch kan je genieten van een rondrit op het schiereiland tot aan Rhossili Bay, het ‘supermodel’ onder de Britse stranden. Het gouden zandstrand van 4,8 km heeft torenhoge kliffen en Worm’s Head aan de ene kant, duinen aan de andere kant en een echt scheepswrak ertussen. Iconisch, dramatisch, panoramisch!
Diner en overnachting in Swansea.
Three Cliffs Bay, the Gower Peninsular, south Wales, taken from Pennard Castle, overlooking the beach
Dag 7Swansea – Cardiff (ca 74 km)
• Boottocht Cardiff Bay
• Royal Mint Experience
• Cardiff Castle
• Diner en overnachting in Swansea

De hoofdstad van Wales is te vinden in het uiterste zuiden van het land, aan de kust van het Kanaal van Bristol. Het is een levendige stad met voor ieder wat wils en waar altijd wel iets te doen is. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn Cardiff Castle, Cardiff Market, Queen Street en het Principality Stadium. In Cardiff kan je ook heerlijk winkelen.
De beste manier om Cardiff Bay is te zien is natuurlijk met een boottocht. Ga aan boord van de rondvaartboot en leer alles over de rijke geschiedenis van de regio en bekijk de bekendste bezienswaardigheden waaronder de Barrage en zijn sluisdeuren, Mermaid Quay (het bruisende winkelgebied) de Old Docks en het Wetlands Nature Reserve.
Vooraleer de innerlijke honger gestild wordt staat er nog een bezoek aan Cardiff Castle op het programma. Dit mooie kasteel, gebouwd in 1091, is zeer goed bewaard gebleven. Hier vind je 2000 jaar geschiedenis op 1 plek : Romeins, Normandisch en Victoriaans. Dit laatste is te danken aan het grenzeloos budget en de losbandige verbeeldingskracht van de Markies van Bute, toen ’s werelds rijkste man.
Na de lunch een exclusief bezoek aan de Royal Mint Experience. Na een grondige veiligheidscontrole (dit is tenslotte één van de grootste spaarvarkens van het VK) begint de ervaring met een korte video die een inleiding op zakformaat biedt tot het werk en de geschiedenis van de Munt, doorspekt met een paar in het oog springende feiten en cijfers. Wist je dat de Munt bijna vijf miljard munten per jaar produceert, zowel voor gebruik in het VK als in plaatsen als Jamaica, Tanzania en Thailand? Nee ? Dat doe je nu dus wel. Daarna kan je met eigen ogen zien dat het produceren van valuta een behoorlijk gecompliceerd proces is en aan het einde van de rondleiding krijg je de kans om je eigen munt te slaan als blijvende herinnering van je bezoek. En als je echt wil weten of je je gewicht in goud waard bent, spring dan op de weegschaal en je krijgt te horen wat je exacte waarde is in dit glimmende spul. En of je dan blij of teleurgesteld bent, aan jou de keuze.
Diner en overnachting in Swansea.
Dag 8Swansea – Gloucester – Assenede (ca 680 km)
• Rit door de Cotswolds
• Bezoek Gloucester
• Overtocht Dover – Calais met ferry
In Gloucester, een levendige universiteitsstad in de prachtige Severn Valley en omringd door de Cotwolds Hills, vind je een goede mix van geschiedenis en recreatie. Je kan hier makkelijk het stadscentrum te voet verkennen. Bewonder de prachtige 1300 jaar oude Gloucester Cathedral met de graftombe van King Eduard II en waarvan de kloostergangen meerdere keren gebruikt werden als filmlocatie voor meerdere Harry Potter films. Hoor de kerkklokken van St Michael’s Tower, bezoek de ruïnes van St Oswald’s Priory en bekijk de houten balken van Blackfriars Priory.
Tijdens de busrit terug naar huis zal je het beamen : geen dag was hetzelfde!
OPMERKING: VERGEET JULLIE BRITSE PONDEN EN REISPAS NIET !!!
4.2
Royal Victoria Hotel*** in Llanberis
Royal Victoria Hotel*** in Llanberis
Geniet van dit fantastisch gelegen hotel. Iedereen heeft een plek nodig om tot rust te komen. Voor reizigers in Llanberis is The Royal Victoria Hotel Snowdonia een uitstekende plek om te ontspannen. Geniet van de charmante omgeving. De hotelkamers bevatten alle moderne voorzieningen, een goed uitgeruste badkamer, flatscreen-tv, etc. De gasten kunnen gebruikmaken van de gratis WIFI. Mooi uitgebreid ontbijt.
Link van het hotel
4.1
The Grand Hotel Swansea*** in Swansea
The Grand Hotel Swansea ***
The Grand Hotel, Swansea is gelegen in het centrum van Swansea. Het 3 sterrenhotel ligt op wandelafstand van de prachtige stranden van de Gower Peninsula. Swansea Hotel is een landmark hotel sinds 1930, dit door de prachtige locatie en uniek design.

Het hotel beschikt over gratis WIFI internet, Flat screen TV en een fantatische keuken waar we genieten van het ontbijt en avondmaal.
Link van het hotel
Reis per luxe autocar
Overtochten Calais-Dover heen en terug
Verblijf op basis van een tweepersoonskamer
Half pension
Alle in het programma vermelde excursies
Btw, garantiefonds
Alle dranken en persoonlijke uitgaven
Annulatie – en bijstandsverzekering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vragen over de reis?
Wij helpen je graag
info@ixitravel.be
Neem contact opTel :0032 (0)9 344 57 52

Allgemene info rondom onze reizen

...