Veelgestelde vragen

Kwaliteitsreizen zoals jij het graag wil … daar maken wij het verschil

 • Waar kan ik op- en afstappen ?

  Onze dagreizen starten altijd op onze centrale vertrekplaats in Assenede. Onze meerdaagse reizen beginnen en eindigen in Vlaanderen. Je reist met de bus vanaf één van onze centraal gelegen vertrekpunten of,  in het geval van onze vliegreizen of “vlieg-en bus” reiscombinaties vanaf de luchthaven van vertrek.

 • Welke plaats heb ik op de bus ?

  Alle reserveringen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Deelnemers die vroeg boeken, krijgen een plaats meer vooraan in de autocar dan deelnemers die later reserveren.

 • Is het programma niet te zwaar voor me ?

  Wij wijzen je erop dat je over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. Je dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig, eventueel met behulp van uw medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de autocar te geraken. De moeilijkheidsgraad staat per reis vermeld op deze website. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen i.v.m. een beperkte mobiliteit niet haalbaar is, in welk geval geen terugbetaling op de reissom verleend zal worden. Twijfel je of de reis van jouw keuze geschikt is voor je of wil je jouw situatie persoonlijk toelichten, neem dan contact op met onze reisspecialisten. Zij helpen je graag bij uw keuze!

 • Hoeveel deelnemers zijn er per reis ?

  Minimum en maximum aantal deelnemers bij onze groepsreizen
  Voor alle groepsreizen in dit programma geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Hiervan ontvang je uiterlijk 20 dagen voor vertrek bericht bij reizen van meer dan 6 dagen, uiterlijk 7 dagen voor vertrek bij reizen van minder dan 7 dagen, waarbij de aanvangsdatum van de reis als uitgangspunt dient.
  Om de kwaliteit van onze reizen te garanderen reizen wij in kleine groepen ( ca 30 personen), je vind bij ons géén groepen van 40 personen of meer.

 • Wat is inbegrepen in de brochureprijs?

  Prijzen zijn steeds onder voorbehoud.
  De prijzen van de reis, zoals ook vermeld in onze brochure, zijn gebaseerd op de gegevens die ons bij het ter perse gaan van deze brochure ter beschikking stonden. Vermelde prijzen zijn per persoon. Excursies en entreegelden zijn niet bij de prijs inbegrepen (tenzij anders aangegeven). Je kan de optionele excursies vooraf bij boeking of ter plaatse bij onze gids reserveren. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. De gepubliceerde reissom is exclusief verzekeringen.  Tevens zijn uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien en drankjes niet inbegrepen. Mochten zich prijswijzigingen voordoen (bijv. wijziging olieprijzen, vluchttoeslagen, koerswijzigingen of wijzigingen in het btw-percentage), dan behouden wij ons het recht voor die door te rekenen. 

 • Welke bagage kan ik meenemen ?

  Voor autocarreizen geldt vanwege veiligheidsvoorschriften en de beperkt beschikbare ruimte, dat je één koffer van maximaal 25 kg per persoon plus handbagage mag meenemen. Een inklapbare rolstoel of buggy kan worden meegenomen, maar gelieve dit steeds te melden bij boeking. Bij vliegreizen zit ruimbagage niet altijd standaard inbegrepen. Wij vermelden bij boeking steeds de toegelaten bagage. Er kan altijd bagage worden bijgeboekt met een meerprijs.

 • Wat als ik alleen reis ?

  Alleenreizenden zijn van harte welkom op onze reizen. We hebben heel wat singles die meereizen, je bent nooit alleen! In vele hotels zijn geen of slechts enkele éénpersoonskamers beschikbaar. Om tegemoet te komen aan de wensen van onze passagiers, stellen wij vaak een aantal tweepersoonskamer beschikbaar. Je vind de toeslag voor alleengebruik van een 2-persoonskamer bij de desbetreffende reis.

 • Ik heb een speciaal voedingspatroon

  Als je een bepaald voedingspatroon gebruikt, laat ons dat dan bij boeking weten en vermeld duidelijk om wat het gaat. Het verzorgen van een bepaald dieet geldt slechts voor de gereserveerde maaltijden in het programma. Eventuele kosten voor een dieet dienen ter plaatse te worden afgerekend en zijn niet inbegrepen.

 • Waar vind ik de landeninformatie?

  Vind hier alle informatie die je nodig hebt per bestemming om het land binnen te komen.  Alle visumvereisten kan je tevens terugvinden op jouw reisbevestiging. Sinds de uitbraak van COVID-19 zijn de reisregels aangescherpt en variëren ze van land tot land. Bovendien veranderen deze gegevens snel. Hier vind je altijd de actuele regels voor uw reis:
  diplomatie.belgium.be
  Indien een test vereist is, een PLF formulier moet worden ingevuld, bewijs van vaccinatie moet worden verstrekt of andere voorschriften moeten worden nageleefd voor vertrek, zullen wij je ook een week voor vertrek schriftelijk informeren.

Heb je vragen voor ons ?
Onze reisexperten helpen je graag met het uitzoeken van de reis die bij jou past. 
Neem contact opTel :0032 (0)9 344 57 52
...