4

8 dagen Eolische eilanden en Noord Sicilië

Ciao Tutti! Ontdek de zinnenprikkelende schoonheid van de Isole Eolie. Le sette Sorelle, de zeven zussen van Sicilië schitteren in het diepblauwe water van de Tyreense Zee: allemaal vulkanisch, maar ook allemaal anders.

Datum en prijzen
01/04/2024 – 08/04/2024 € 1775 RESERVEREN
Ervaring en attracties
Natuur
Wandelingen
Streekgerechten
Hotel details
Half pension
Wifi
Zwembad
Activiteitsniveau
Actief
Inleiding Noord Sicilië en de Eolische eilanden
Een schilderspalet van bergen, vulkanen en een glinsterende mediterrane zee. Ontdek de zinnenprikkelende schoonheid van de Isole Eolie.

Le sette Sorelle, de zeven zussen van Sicilië schitteren in het diepblauwe water van de Tyreense Zee: allemaal vulkanisch, maar ook allemaal anders.
Maar ga je eerst mee op ontdekkingstocht in het onbekende Noord-Sicilië?

De eilanden bestaande uit Vulcano, Lipari, Salina, Panarea, Stromboli, Filicudi en Alicudi zijn een waar paradijs voor liefhebbers van enerzijds natuur en anderzijds rust en een geïsoleerde sfeer.

Ga wandelen op Vulcano, bekijk de uitzichtpunten op Lipari en kom tot rust op Panarea, waar veel beroemde vakantiegangers je voorgingen.
Ook de lokale keuken van Salina is een aanrader! En wat denk je van Filicudi : een verborgen juweeltje, ver weg van de toeristische routes en met adembenemende uitzichten en paden ?

En of je jouw handdoek nu uitspreidt op een zwart zandstrand of een kiezelstrand: het heldere water is perfect om te zwemmen of snorkelen.
Sluit je reis af met een bezoek aan het bruisende Catania, de schitterende stad met veel barokke pareltjes!
Sicily, autonomous region of Italy, political map, with capital Palermo, Aeolian and Aegadian Islands, volcano Etna, and important cities. Largest island in the Mediterranean Sea. Illustration. Vector
Dag 1 Catania – Milazzo
• Heenvlucht
• Transfer richting Milazzo
• Diner en overnachting

Na een vlucht van een kleine drie uurtjes land je op Sicilië, het startpunt van een weekje eilandhoppen. Bij aankomst stap je op de autocar om te genieten van een rit tot aan de rand van de Peloritaanse bergen in het hinterland van Milazzo. Avondmaal en overnachting in het hotel.
Dag 2 Montalbano Elicona – Tindari
• Verkenning van de Peloritaanse en Nebroden-bergen met Montalbano Elicona
• Bezoek Tindari
• Diner en overnachting

Na het ontbijt ga je eerst op verkenning in het binnenland. De autocar brengt je naar het oude stadje Montalbano Elicona, gelegen op meer dan 900m boven de zeespiegel. Dit historische plaatsje staat op de lijst van de mooiste gehuchten van Italië. De sfeer is er zeer authentiek en je ruikt de bergen. Hier leefde men van hout en runderen.

Vandaag kan je er lokale specialiteiten proeven zoals charcuterie en kaasproducten. Je maakt een wandeling door de typische straatjes, bezoekt het kasteel en het fotografische museum die het Siciliaanse leven van de vorige eeuw in kaart brengt. Nadien rijd je naar de hoogvlakte van de Argimusco; gekenmerkt door zeer bijzonder gevormde rotsblokken.

Na het vrije middagmaal gaat de rit verder richting Tindari; bekend omwille van het heiligdom gewijd aan een zwarte Madonna. Een bezoek aan de archeologische site met Grieks theater en resten van de antieke Griekse kolonie mogen hier niet ontbreken.

Diner en overnachting.
Dag 3 Milazzo – Lipari
• Rit naar Milazzo
• Overtocht naar Lipari
• Verkennende wandeling
• Boottocht naar Panarea en Stromboli
• Diner en overnachting Lipari

Na het ontbijt gaat het richting Milazzo waar de ferry naar Lipari op je wacht. Dit grootste en tevens drukste Eolische eiland is, dankzij de goede bootverbindingen met de andere eilanden, een uitstekende uitvalbasis om de andere te verkennen.

Zodra je aanmeert in de haven van het gelijknamige dorp, word je meteen betoverd door de talloze kleurrijke huisjes versierd met mediterrane tegeltjes. De kletsende vissers in de haven, de rondscheurende vespa’s en de uitgestalde groentekraampjes verspreid over het dorp dragen bij aan het ultieme dolce vita-gevoel.
Na de check-in in het hotel, vertrek je op wandeling door het gezellige historische haventje van Lipari en is er tijd voor een gezamenlijke lunch.
Vervolgens neem je de boot richting Panarea en Stromboli.

Panarea, het kleinste van de zeven eilanden, is exclusief, elegant en populair bij de internationale jetset. Dat is niet nieuw; de eilandengroep is altijd al in trek geweest bij beroemde reizigers. Zodra de avond valt komen de Bulgari´s, de Dolce e Gabbana´s, de Visconti´s, de Borghese en een handvol telgen van Europese koningshuizen naar buiten om van het bijzonder bruisende nachtleven te genieten.
Het lieflijke eilandje met de witte huizen wordt ook wel het St-Tropez van Zuid-Italië genoemd. En voor de rest is het gewoon een lust voor het oog, Panarea is beeldschoon, zonovergoten en met een onweerstaanbaar uitzicht. Tijdens de wandeling zie je prachtig verzorgde witte huisjes met blauwe deuren en raamkozijnen, vang je regelmatig een glimp op van een flink dakterras met zicht op zee, van luierende katten en kleurrijke naambordjes.

De Isolotti, een reeks kleinere eilandjes, vormen een prachtig decor tijdens de boottocht richting Stromboli, ook wel ‘de vuurtoren van de Middellandse Zee’ genoemd. Het eiland heeft je meteen in zijn ban wanneer je zijn dramatische, rokende silhouet uit de zee ziet oprijzen vanaf de boot.

Zodra je op Stromboli voet aan wal zet, beeft de grond onder je voeten en hoor je het donderen. Het eiland is bars en boos, een gitzwart maanlandschap waar alleen de taaiste fauna en flora weten te overleven.
Het is leuk om door de straatjes van de dorpen Ginostra, Stromboli, San Vincenzo, San Basrtole en Picsita te wandelen en af en toe een terrasje te pakken en tijd te maken voor het vrije avondmaal.

Na het diner vaar je langs de kust van Stromboli naar de andere kant van het eiland waar je vanop zee en bij valavond de uitbarstingen van de Stromboli kunt bewonderen. Nadien terug richting het hotel in Lipari.
Dag 4 Lipari – Vulcano
• Boottocht naar en rond Vulcano
• Verkenning van het eiland op eigen houtje

Vanaf het hotel wandel je naar het pittorekse haventje van Marina Corta voor een boottocht naar het ruige Vulcano, terwijl je verhalen hoort hoe de Griekse Goden hier volgens de mythologie geleefd hebben. Aan de westkant liggen de Grotta del Cavallo en het Piscina di Venere en aan de zuidkant ligt de Faro di Gelso, een vervallen vuurtoren, die je het best vanaf het water kunt bewonderen. Maar van zodra je voet aan wal zet, zie en ruik je de kenmerken van een vulkaaneiland meteen: zwavellucht, zwarte grond (en stranden!), warme modderbaden en huizen opgetrokken uit vulkanisch gesteente. Hoewel de naam van het eiland doet vermoeden dat het één grote vulkaan is, bestaat het uit meerdere vulkanen. De grootste is de Vulcano della Fossa, omringd door de kleinere kraters van Vulcanello, Monte Saraceno en Monte Aria.

In de namiddag word je verwacht voor een fantastisch mooie rondrit op het eiland Lipari, want de high lights beperken zich niet alleen tot Lipari stad. Voor de mooie stranden en de ruige natuur, moet je toch echt elders op het eiland wezen. Het mooiste uitkijkpunt van Lipari vind je op ongeveer drie kilometer ten westen van de stad. Fabelachtig! Indrukwekkende rotspartijen, afgewisseld met het heldergroen van de beplanting en de kobaltblauwe zee met in de verte het eiland Vulcano. Het uitzicht vanaf Quattrochi (wat vier ogen betekend) is spectaculair en je zult er niet genoeg van krijgen. Dit is het mooiste punt van het eiland. Nagenieten van deze mooie dag doe je in een uniek gastronomisch restaurant.

Overnachting in het hotel in Lipari.
Dag 5 Lipari – Salina
• Boottocht rond Lipari en Salina
• wandeling

Groen, geel, rood, zwart : de grillige rotskust van Salina kleurt alle kleuren. Een rustige zee, een briesje dat verkoeling biedt en het landschap dat per minuut verandert, dit is wat je vandaag mag verwachten.

Salina is een eiland dat aan elke baai, in elk dorpje, pure poëzie ademt en hopelijk ben je ook zo onder de indruk van de schoonheid van de plek en de warmte van de mensen. En of het op Salina nu zomer of winter is: eigenlijk staat het hier altijd vol met allerlei soorten bloemen en planten: van olijf-, vijgen- en citrusbomen tot grote steeneiken en kappertjesstruiken. Die kappertjesstruiken leveren trouwens ook al eeuwen de bekendste producten van het eiland: de capperi.

In de haven van Santa Marina op Salina bezoek je het kerkje waarvan de restauratie gesponsord werd door Albert en Paola, ereburgers en grote fans van Salina. Tijdens de wandeling ervaar je wat het eilandleven hier de moeite waard maakt : schilderachtige plaatsjes voor kronkelende straatjes met witte huisjes die argeloos overwoekerd zijn met gigantische bougainvillea.

Vervolgens maak je een rondvaart van het eiland, gekend door de wijnstokken van de Malvasia en de zeer typische en zeer groene flanken van twee scherpe vulkaantoppen, die als een tweeling over het eiland heersen. In lIngua ga je aan wal voor een vrij middagmaal, waarna je even de tijd hebt om pootje te baden of het typische kustplaatsje verder te verkennen.

Tijdens de terugvaart bewonder je de wilde westelijke kust en de zogenaamde faraglioni van Lipari, resten van oude vulkanen.

Avondmaal en overnachting in Lipari.
Dag 6 Lipari – Filicudi
• Cruise naar Filicudi
• Diner en overnachting Lipari

Filicudi, tegenwoordig een uitgesproken glamoureuze en chique bestemming, heette vroeger Phoenicodes vanwege het grote aantal dwergpalmen. Het eiland bevindt zich in het geïsoleerde westen van de archipel, wat het niet evident maakt om daar te leven. In de winter is dit eiland met het nog verder afgelegen Alicudi vaak onbereikbaar.

Een ander kenmerk van Filicudi zijn de steile hellingen, de rotsachtige kusten en stranden zonder zand, enkel met kiezels. Je wandelt naar één van de twee prehistorische dorpen en geniet van de unieke vergezichten. Neem gerust je tijd voor het vrije middagmaal in het gehuchtje gelegen aan het haventje en wie weet nog een granita in een lokale bar? Afsluiten doe je met een verkenning van een rotsstrand dat is opgebouwd uit gigantisch grote keien. Vergeet je zeeschoenen niet!

Avondmaal en overnachting in Lipari.
Dag 7 Lipari – Catania
• Terugvaart naar Milazzo
• Bezoek aan Catania
• Diner en overnachting Catania

Je verlaat de Eolische eilanden en vaart terug naar Milazzo van waaruit je met de autocar naar Messina wordt gebracht. Je bezoekt er het vernieuwde regionale museum om er een paar Caravaggio’s te bewonderen.

Vervolgens naar het typische dorpje Savoca, dat bekend raakte dankzij de film ‘De Godfather’. Je slentert er door de straatjes, langs kerkjes en bezoekt er het klooster bekend om zijn mummies. Tegen de avond kom je toe in het hotel voor de laatste nacht van deze prachtige reis.

Avondmaal en overnachting in Catania.
Dag 8 Catania – Brussel
Afhankelijk van het uur van de terugvlucht, staat in de voormiddag staat er nog een bezoek aan la città del vulcano of la citta nera Catania op het programma. Bijnamen die de stad te danken heeft aan de vulkaan Etna en aan de kleur van de vele adellijke palazzi en kerken die vaak zijn opgetrokken uit zwarte lavasteen.

Maak kennis met het oude centrum met zijn zwart-witte torens en barokke pleinen. Flaneer over de Piazza Duomo, bewonder de Fontana dell’Elefante en de Fontana dell’Amenano. Geniet van de chaos op La Pescheria en les je dorst met seltz al limone. Eigenlijk kun je Catania niet bezoeken zonder crispelle te proeven; gefrituurde rolletjes van rijst of ricotta, die je zoet of hartig kunt eten.

Het is tevens een heerlijk mondaine stad, met veel mooie winkels, flanerend publiek en fijne restaurants. iets chiquer, iets eleganter dan de hoofdstad Palermo.

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel
3.9
Hotel La Rosa dei Venti**** in Milazzo
Hotel La Rosa dei Venti**** in Milazzo
Hotel La Rosa Dei Venti is op 7 km afstand van de stranden van Noord-Sicilië gevestigd. Deze accommodatie biedt een zonnig panoramaterras met een zwembad. Hier bevindt u zich op 40 minuten rijafstand van Messina. Uw kamer kijkt uit over de zee. Iedere kamer heeft gratis WiFi en een flatscreen-tv met satellietzenders. Alle kamers hebben een privébadkamer met een badjas en slippers.In het restaurant van het hotel worden klassiek Siciliaanse gerechten verzorgd. U kunt er ook van een ontbijtbuffet genieten in de ochtenduren. Voor koffie en drankjes kunt u de hele dag terecht in de grote bar.
4.6
Hotel Residence La Giara**** in Lipari
Hotel Residence La Giara**** in Lipari
Hotel La Giara is een elegant resort, gelegen in een rustige omgeving op 200 meter van het centrum van Lipari.

Het hotel nodigt uit tot rust. Alle kamers zijn in de typische Eolische stijl gebouwd met alle moderne comfort. Elke kamer beschikt over een patio of balkon, tv, airco, safe en telefoon. Het ontbijtbuffet wordt geserveerd op het terras. Free Wifi in het volledige hotel.
Link van het hotel
3.8
Hotel Villa Romeo in Catania
Hotel Villa Romeo
Hotel Villa Romeo ligt op slechts 2 minuten lopen van het treinstation van Catania en de bushalte vanaf waar u een bezoek kunt brengen aan de Etna.

De elegante kamers zijn voorzien van een lcd-televisie en de meeste hebben een eigen balkon met uitzicht op de binnenplaats.
-Internationale vluchten Brussel – Catania – Brussel
Transfer per autocar van de luchthaven naar het hotel en terug
Vermelde overtochten en bootexcursies ( afhankelik van weersomstandigheden)
Verblijf op basis van een tweepersoonskamer
Half pension ( ofwel lunch ofwel avondmaal)
Alle vermelde bezoeken en excursies
Btw, garantiefonds
Alle dranken en persoonlijke uitgaven
Annulatie – en bijstandsverzekering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vragen over de reis?
Wij helpen je graag
info@ixitravel.be
Neem contact opTel :0032 (0)9 344 57 52

Algemene info rondom onze reizen

...