4

16 dagen ultieme rondreis Costa Rica

Kleine groep maximum 16 personen. In de beste reisperiode van het jaar !

Datum en prijzen
11/11 – 26/11/2024

€ 5155

Eenpersoonskamer: + € 800
VOLZET
Ervaring en attracties
Wereld
Natuur
Genieten
Hotel details
Volgens programma
Wifi
.
Activiteitsniveau
Gematigd
Inleiding Costa Rica
De natuurlijke juwelen van Costa Rica
Welkom in Costa Rica, waar “Pura Vida” een manier van leven is, luiaards slingeren tussen de boomtoppen van het regenwoud, kokosnoten ratelen in de wind en babyschildpadden voor het eerst hun weg naar de oceaan vinden. Twee weken is de perfecte hoeveelheid tijd om te genieten van Costa Rica, de thuisbasis van mooie nationale parken, prachtige stranden en exotische wilde dieren die om elke hoek te vinden zijn. Het leven is vrolijk in dit land – klaar om te genieten tijdens deze 2-weekse Costa Rica reisroute ?
Dag 1 Alajuela
* Avondmaal inbegrepen

Welkom in Costa Rica!
We vertrekken om 06u30 vanuit Assenede – IXI Travel kantoor naar de luchthaven van amsterdam – Schiphol. ( we rekenen hiervoor een reistijd van ruim 3 uur) 10u00 Aankomst op de luchthaven van Amsterdam – Schiphol. 12u40 Vliegen we vanuit Amsterdam naar San Jose. We komen aan in San Jose om 17u25 lokale tijd. ( Vliegtijd = ca 14 uur).

Van bij onze aankomst op de Juan Santa María International Airport, worden we verwelkomd door de lokale afgevaardigde. Hij/zij brengt ons naar ons hotel waar we de eerste nacht zullen doorbrengen. Hotel Presidente ligt in het centrum van de stad, enkele meters verwijderd van het Plaza de la Cultura en het Nationaal Theater. Wie wil kan op verkenning trekken of gewoon wat uitrusten na de lange vlucht.

Avondmaal en overnachting in hotel Presidente. Het hotel heeft een restaurant op de bovenverdieping, Azotea Calle 7 genaamd. Je kunt er van een diner genieten terwijl je uitkijkt over de stad.
Merced San José Costa Rica 08. August 2021 Colorful street with cars stores trade buildings houses architecture and people in Merced San José Costa Rica in Central America.
Dag 2 La Fortuna
Ontbijt – Lunch – Avondmaal inbegrepen

Naar het land van de vulkanen : Arenal en Poas Volcano National Park
We genieten van een heerlijk ontbijt in ons hotel, waarna we vertrekken naar het land van de vulkanen : Arenal. Op weg ernaartoe, maken we een kleine omweg naar het Poas Volcano National Park, voor een eerste ontmoeting met één van de meest actieve kolossen van het land. We wandelen tot aan de krater van deze vulkaan, die met zijn unieke turquoise lagune tot de mooiste van de wereld behoort. Dit bezoek duurt iets meer dan een uur, waarna we genieten van een welverdiende lunch.

Na de lunch vertrekken we richting La Fortuna.
Deze stad, met als volledige naam La Fortuna de San Carlos, vormt het startpunt tot de magnifieke Arenal Vulkaan. De stad ligt in de provincie Alajuela en verbindt het gebied rond de Arenal vulkaan met de nevelwouden van Monteverde en Santa Elena en met de lager gelegen gebieden van het noorden van het land.

La Fortuna is een charmante en rustige stad, met een spectaculair zicht op de landschappen rond Arenal, één van de mooiste vulkanen van Costa Rica. In de namiddag kunnen we genieten van de warmwaterbronnen van ons hotel.

Avondmaal en overnachting in Arenal Paraiso Resort en Spa.
Arenal volcano
Dag 3 La Fortuna
Ontbijt – Lunch – Avondmaal inbegrepen

Arenal vulkaan en chocolade tour.
Na het ontbijt ontmoeten we terug onze gids voor het dagprogramma.
We starten vandaag met een bezoek aan het Arenal Volcano National Park : wandelen op de flanken van deze imposante vulkaan is een heerlijke ervaring. We krijgen er ook een beschrijving van de flora van twee bostypes op dezelfde plek. We ontdekken het verhaal van de laatste vulkaanuitbarsting en hoe de natuur zichzelf hiervan heeft hersteld in de loop der tijden.

Na de wandeling is het tijd voor een lekkere lunch.

In de namiddag komen de chocoladeliefhebbers aan hun trekken. Samen met onze gids bezoeken we een cacaoplantage en leren we meer over het volledige proces dat een cacaoboon doormaakt om te eindigen in een chocoladereep. Nadien keren we terug naar het hotel waar we nogmaals kunnen genieten van de warmwaterbronnen.

Avondmaal en overnachting in Arenal Paraiso Resort en Spa
Dag 4 La Fortuna
Ontbijt – Lunch – Avondmaal inbegrepen

Tenorio Volcan National Park – Río Celeste – wonder der natuur
Na een vroeg ontbijt worden we opgewacht door onze gids, die ons naar het Tenorio Volcano National Park zal brengen. Turquoise blauwe lagunes van vulkanische oorsprong, bieden een prachtige setting in combinatie met het groen van de wouden. Niet voor niets wordt Rio Celeste beschouwd als één van de 7 wonderen van Costa Rica. El Teñidero is een speling van de magische natuur, waarbij het kristallijne water verandert tot een spectaculair turquoise blauw.

De geheimen van het Tenorio Volcano National Park worden stilaan voor ons ontvouwd : we ontdekken het woud, komen voorbij een lagune en watervallen, houden halt bij talrijke uitzichtpunten waarbij we optimaal kennis maken met alle uithoeken van het park en de uitgestrekte vlakten van de Stille Oceaan en de Caraïben. De hele wandeling loopt via een bospad van 7 kilometer. We bewonderen de Río Celeste waterval, de Azul-lagune (een natuurlijk gevormde lagune), en houden halt bij een uitzichtpunt op de Tenorio Vulkaan en de omringende bergen. We bewaren the best for last : bij “Los Teñideros” zien we een natuurlijk spektakel, waarbij we de precieze plek zien waar de rivier zijn karakteristieke kleur krijgt. De wandeling eindigt met een lekker lunch.

In de namiddag rusten we uit in ons hotel.

Avondmaal en overnachting in Arenal Paraiso Resort en Spa.
Vulcano Poas in Costa Rica – amazing crater and Landscape of vulcano
Dag 5 Monteverde – het nevelwoud
Ontbijt en Avondmaal inbegrepen

Na het ontbijt gaat het avontuur verder.
’s Ochtends gaan we met de gids naar Santa Elena, waar we het wonderbaarlijk ecosysteem van het nevelwoud ontdekken, evenals de natuurlijke habitat van de quetzal, en de rest van dit paradijs, dat door een groep Quakers ongeveer 80 jaar geleden als hun nieuwe thuisland werd beschouwd.

De route brengt ons naar het Arenal meer. Dit is een kunstmatig reservoir dat gevormd werd door de constructie van een dam in 1979, gebruikmakend van het kleine meer met dezelfde naam. Het vormt meteen de sleutelrol voor het ambitieus hydroelectrisch project in Costa Rica, en dat instaat voor de electriciteitsproductie van een groot deel van het land.
We zetten de weg verder naar Santa Elena, met spectaculaire landschappen. Misschien zien we zelfs een familie neusberen langs de rand van de weg.

Monteverde is de thuisbasis van één van de meest zeldzame en unieke habitats van onze planeet – het nevelwoud, met een verbazingwekkende variatie van flora en fauna.

Dit gebied verschilt van de andere wouden van Costa Rica, met een constante mist die als een wolk lijkt en dan ook dit gebied zijn naam geeft.
De hoge vochtigheidsgraad op deze plek op 1,600 meter boven zeeniveau, creëert een mist en zorgt voor een wolkenveld. .
Als het weer goed is, neemt onze gids on smee naar een prachtig uitzichtpunt in Monteverde waar je kan genieten van de zonsondergang na de Golf van Nicoya.
We genieten van de avond en ontdekken het kleine en gezellige centrum van Santa Elena.

Avondmaal en overnachting in El Establo Mountain hotel
Cute baby three-toed sloth in the mangrove, Central America
Dag 6 Santa Elena – De hangende bruggen van Monteverde
Ontbijt – Lunch – Avondmaal inbegrepen

Na een gezond ontbijt brengt onze gids ons naar het avontuurpark, waar we de tour van de hangende bruggen starten. Vandaag ontdekken we het nevelwoud van het laagste tot het hoogste punt. We wandelen in de toppen van de bomen, en krijgen op die manier een prachtig zicht op het woud. Er wordt aangeraden een lichte jas mee te brengen, en we vergeten natuurlijk onze camera niet.

In de namiddag kunnen we de stad bezoeken. De reisorganisatie beveelt ons ook een bezoek aan CASEM aan. Dit is een associatie van ambachtsvrouwen, die in de jaren ’80 startte als een coöperatie om hun producten te verkopen. Vandaag telt CASEM meer dan 200 leden, allen van Monteverde en omgeving afkomstig. Voor veel van deze vrouwen is de verkoop van deze werkjes hun enige inkomen.
Bella Aventura – de lokale reisorganisatie – nodigt ons hartelijk uit om dit mooi initiatief te bezoeken, waarna een drankje kan genuttigd worden in de lokale cafetaria.

Avondmaal en overnachting in El Establo Mountain hotel
Tourist walking on a hanging suspension bridge in the jungle of Monteverde Cloud Forest, Costa Rica
Dag 7 Manuel Antonio
Ontbijt – Lunch – Avondmaal inbegrepen

Van het nevelwoud naar Manuel Antonio in de Stille Oceaan + Tarcoles River Boat Tour

En nu is het moment gekomen om kennis te maken met de mariene ecosystemen van Costa Rica. Na een stevig ontbijt brengt onze gids ons naar Manuel Antonio.

De route leidt je naar de centrale kust van de Stille Oceaan, niet voordat je een stop maakt bij de Tarcoles-rivier. Tarcoles River biedt de mogelijkheid om een van de grootste populaties Amerikaanse krokodillen (Crocodylus acutus) in Amerika te observeren en het mangrovegebied te ontdekken met een hoog percentage biodiversiteit waaronder een groot aantal watervogels en een van de belangrijkste beschermde gebieden van de Scarlet Macaw in het land.

Na deze safari gaan we heerlijk lunchen.

We gaan verder naar Manuel Antonio, het Nationaal Park biedt vier maagdelijke stranden naast de groene tropische jungle, met natuurlijke poelen van zeewater met schaaldieren, zelfs apensoorten, en indrukwekkende panoramische uitzichten

Avondmaal en overnachting in La Foresta Nature Resort
Limon, Costa Rica – September 11, 2022:Transport boat navigating the Tortuguero canal
Dag 8 Manuel Antonio
Ontbijt – Lunch – Avondmaal inbegrepen

Manuel Antonio National Park en Tity Canopy Tour
Na het ontbijt krijgen we een gegidste tour doorheen het Manuel Antonio National Park.

MANP is een klein maar zeer populair nationaal park, aan de Stille Oceaan gelegen in de provincie Puntarenas. Mede door zijn prachtige stranden is het één van de mooiste en meest bezochte parken van Costa Rica. Onze wandeling begint vlak naast het strand en laat ons wondermooie flora zien, evenals apen,leguanen, neusberen en luiaards.

Na het bezoek aan het Nationaal Park gaat het avontuur verder met de Titi Canopy Tour. Na deze tour genieten we van een heerlijke lunch.
In de namiddag genieten we van een rustige namiddag op het strand of genieten we van de faciliteiten van ons hotel. Er komen immers nog goed gevulde dagen …

Avondmaal en overnachting in La Foresta Nature Resort
Panorama of Marino Ballena National Park in Uvita – Punta Uvita – Beautiful beaches and tropical forest at pacific coast of Costa Rica, Aerial view
Dag 9 Drake Bay
Ontbijt – Lunch – Avondmaal inbegrepen

Drake Bay: de weg naar biodiversiteit
Na het ontbijt rijden we naar Sierpe, waar we de boot nemen naar Bahía Drake.

We doorkruisen een stukje van het Térraba-Sierpe National Wetland. Dit gebied heeft een grote biologische variëteit en een onschatbare culturele waarde. Hier vinden we het grootste en meest imposante mangrovewoud van Costa Rica, dat ontstaan is door periodieke overstromingen in het spel van de getijden. Deze mangrove biedt een veilige plek voor een enorme fauna zoals weekdieren, vissen, watervogels en zoogdieren.
Het is tevens een belangrijk toevluchtsoord voor heel wat wildlife (zowel mariene als aardse).

De aanwezigheid alhier van een brede delta zorgt voor een overvloed aan vers water, voedingsstoffen en sedimenten is een garantie voor de verdere ontwikkeling van deze mangrove-wouden en verbonden waterpalmen.

Avondmaal en overnachting in de Punta Marenco Lodge
Cahuita, Costa Rica – September 22, 2017: Woman in Costa Rica cooking beans (Caribbean typical food) in a big cooking pan with firewood.
Dag 10 Drake Bay
Ontbijt – Lunch – Avondmaal inbegrepen

Corcovado National Park

Onze dag start vandaag zeer vroeg. Corcovado biedt immers een heel universum om te ontdekken : 140 types zoogdieren, 120 soorten reptielen, 6000 soorten insecten en meer dan 400 vogelsoorten. Daarnaast treffen we in dit park 500 boomsoorten en 150 verschillende orchideeën. Niet voor niets dus dat National Geographic Magazine dit de biologisch meest intense plaats op de planeet noemt.

Een speedboot brengt ons heel vroeg naar het ranger station in het Corcovado National Park, omdat dit net dan de beste condities zijn om – samen met de ervaren lokale gids – de enorme diversiteit van de dieren- en plantenwereld te leren kennen.

Na de lunch in het ranger station, is er nog een tweede excursie gepland ; we gaan dan naar een waterval die 20 minuten verder gelegen is. We kunnen er heerlijk zwemmen in een natuurlijke poel van helder water.

Avondmaal en overnachting in de Punta Marenco Lodge
Panorama of the Catarata del Toro waterfall in Costa Rica with surrounding mountains. This waterfall is located in Juan Castro Blanco National Park on the Toro Amarillo River and is 90m high.
Dag 11 Drake Bay
Ontbijt – Avondmaal inbegrepen

Vrije dag om Drake Bay te verkennen- optioneel bezoek aan Caño Island.
Vanuit ons hotel zien we de prachtige Drake Bay.

Vandaag is er een vrije dag gepland : we kunnen genieten van een dagje relaxen aan de zee en het strand, of op avontuur trekken in de jungle (te voet, te paard of in een kayak).

Optioneel bezoek aan Caño Island. De mooie en intense biodiversiteit van de South Pacific vinden we niet alleen op het land en in de lucht, maar ook in het water. Het Isla del Caño Biological Reserve ligt 16 km ten NW van het Osa Peninsula (schiereiland) in de provincie Puntarenas. Het omvat 320 ‘land’ ha en 5,800 ‘marine’ ha. Deze waters hebben de meest uitgebreide en best bewaarde koraalriffen van de Pacific coast van Costa Rica. Ze bieden een belangrijke broedplek aan humpback walvissen, voor zowel deze van het noordelijk als zuidelijk halfrond, en voor de er verblijvende dolfijnen.

In het ‘landelijk’ gebied vinden we stenen overblijfselen van pre-Columbiaanse beschavingen. Er zijn zowel zand- als keien-stranden. Belangrijk : tijdens het snorkelen kan men zeedraden tegenkomen en die kunnen blijven kleven. Het is aangewezen om tijdens het snorkelen zwempakken te dragen die het hele lichaam bedekken.

Avondmaal en overnachting in de Punta Marenco Lodge
Dag 12 San Gerardo de Dota
San Gerardo de Dota

Ontbijt – Avondmaal inbegrepen

Na het ontbijt nemen we de boot terug naar Sierpe. We ontmoeten er terug onze chauffeur, die ons naar San Gerardo de Dota zal brengen. Deze kleine pittoreske stad ligt aan de voet van de Talamanca Mountains, en heeft een natuurlijke schoonheid. Reizigers komen naar hier om te wandelen door ongerepte wildernis, en kennis te maken met de mooie flora en fauna in dit gebied.

Het nevelwoud dat dit gebied omsluit is een paradijs voor de vele vogel- en insectensoorten. Het ligt wat verborgen langs de Savegre River Valley naast het Los Quetzales National Park, en is dé vindplaats voor de prachtigste en meest kleurrijke vogelsoorten.

Zo’n 200 kunnen we er zien, zoals zangvogels, kolibries, spechten, en natuurlijk ook de prachtige veelkleurige quetzals.

Avondmaal en overnachting in het Savegre Hotel Natural Reserve & Spa
Two wild scarlet macaws flying backlit by sunset
Dag 13 San Gerardo de Dota
Ontbijt – Lunch – Avondmaal inbegrepen

Costa Rica : het land met de beste koffie.

Na het ontbijt brengt onze gids ons naar San Marcos de Tarrazú, voor een bezoek aan een organische boerderij, waar verschillende producten gekweekt worden, zoals chayote, maïs, natuurlijke kruiden en koffie.

Het doel van dit familiebedrijf is de culturele roots en de oude tradities van Costa Rica te bewaren. We krijgen er de kans om meer te leren van het hele koffieproces : we bezoeken een plantage, we krijgen uitleg over het hele productieproces, en we proeven natuurlijk ook hun koffie.
Na dit bezoek keren we terug naar het hotel en kunnen we verder wandelen in de charmante stad San Gerardo de Dota.

Avondmaal en overnachting in het Savegre Hotel Natural Reserve & Spa
Dag 14 Alajuela
Ontbijt – Lunch – Avondmaal inbegrepen

Irazu Volcano National Park

Tijd om terug te keren naar de centrale vallei. Na het ontbijt gaan we naar de hoogste vulkaan in Costa Rica. De Irazú vulkaan is gemakkelijk toegankelijk, en ligt dicht bij San José. Hij heeft 5 kraters en biedt indrukwekkende vergezichten. Wie dit Nationaal Park bezoekt, dat op 31 km van Carthago ligt, komt vooral voor de vulkaankraters. Met een bergachtige omgeving, een lage vegetatie en een zeer vochtig en koud klimaat is deze site heel vaak gehuld in de mist.

Op heldere dagen kan men zowel de Stille als de Atlantische Oceaan zien van op de top. Daarnaast ook nog grote delen van het land, en met een telescoop zelfs het Lake Nicaragua.

We lunchen in een lokaal restaurant.

Daarna keren we terug naar de centrale vallei, naar ons hotel. We kunnen er nog wandelen door de tuinen, die ook doorgaan als botanische pareltjes gezien de grote verscheidenheid in planten.

De avond eindigt met een heerlijk diner in ons hotel Buena Vista Chic Hotel in Allajuela.
Dag 15 Terug naar huis
Ontbijt

Hasta pronto! We genieten nog een laatste dag van een uitgebreid ontbijt. Na de middag maken we ons klaar voor het vertrek naar de luchthaven. Om 19u10 hebben we onze terugvlucht vanuit San Jose naar Amsterdam – Schiphol (nachtvlucht ca 14u00)
Dag 16 Aankomst in België
Om 14u10 lokale tijd komen we aan Amsterdam – Schiphol Hier worden we opgehaald door de autocar welke ons terugbrengt tot in Assenede.
Voorziene thuiskomst in Assenede ca 18u00.
4.4
Hotel Presidente ****
Hotel Presidente in San Jose
Hotel Presidente San Jose City Center bevindt zich in het hart van San José, op 100 meter van het nationaal theater van Costa Rica en de Plaza de la Cultura.
Geniet van een uitgebreid ontbijt en gratis wifi.

. De kamers van San Jose City Center Hotel Presidente hebben een moderne inrichting met een lcd-tv. Verder beschikken ze onder meer over een kluisje en een haardroger.
4.3
Arenal Paraiso Resort Spa ***
Arenal Paraiso Resort Spa ***– La Fortuna
Het exotische Arenal Paraiso Resort Spa & Thermo Mineral Hot Springs heeft een compleet spa- en wellnesscentrum, waar zich 2 sauna’s en een fitnesscentrum bevinden.

Verder beschikt het resort over diverse winkels en restaurants. Alle accommodaties bieden een prachtig uitzicht op de vulkaan Arenal en zijn uitgerust met kabel-tv en een koffiezetapparaat. De accommodaties hebben een eigen badkamer met een haardroger en toiletartikelen.

Het hotel heeft ook 2 restaurants. Er wordt een ontbijtbuffet verzorgd en u kunt bij de receptie en in het restaurant gratis gebruikmaken van WiFi.
4.1
El Establo Mountain Hotel ***
El Establo Mountain hotel – Monteverde
Het El Establo Mountain Hotel biedt kamers met een balkon en uitzicht op het Monteverde Cloud Forest. Dit hotel heeft een prachtige ligging, te midden van een mooi terrein. Het hotel wordt door een familie gerund en beschikt over 2 restaurants, een spa en een buitenbad.

De kamers hebben een mooie inrichting . Elke kamer is voorzien van een flatscreen-tv en een kluisje In het restaurant Las Riendas kun je genieten van Costa Ricaanse à-la-cartegerechten. Laggus serveert gastronomische specialiteiten en kijkt uit over het meer Establo en de tuinen.

The Green Leaf Spa biedt een scala aan behandelingen, waaronder lichaamspakkingen, gezichtsbehandelingen, manicures en peeling. Er is ook een hot tub en een zoutwaterbad.
4.2
La Foresta Nature resort ***
La Foresta Nature resort ***
Het La Foresta Nature Resort ligt in een prachtige omgeving in de buurt van Quepos en biedt eigen boomkruinwandelingen door het tropische regenwoud en een tokkelbaan.

Het resort biedt bungalows, suites, villa’s, een buitenzwembad en een mooi terras. De charmante accommodaties van het La Foresta Nature Resort bieden uitzicht op de tuin en zijn in Costaricaanse stijl ingericht.

Verder zijn ze voorzien van een terras, een verkoelende betegelde vloer en houten meubilair.

U heeft de beschikking over airconditioning, kabel-tv, een koffiezetapparaat en een koelkast.

Het restaurant van La Foresta serveert creatieve gerechten, die worden bereid met lokale producten. Het hotel ligt in de Naranjos Natural Corridor, waar nationaal park Manuel Antonio ook onderdeel van uitmaakt. U kunt dus diverse wilde dieren spotten, zoals apen, luiaarden en vogels.
Punta Marenco Lodge**** Drake Bay
De Punta Marenco Lodge ligt in een nationaal natuurreservaat. Het wordt omgeven door tropische vegetatie en biedt toegang tot een privéstrand.

U kun zich ontspannen op uw eigen terras met uitzicht op de Stille Oceaan en de omliggende jungle.

Alle kamers hebben een eigen badkamer. Maaltijden worden geserveerd in het openluchtrestaurant.

Het mooie natuurreservaat Isla del Caño bevindt zich op 1 uur varen, en het strand Playa Danta ligt op slechts 60 meter afstand.
4.2
Savegre Hotel Natural Reserve & Spa****
Savegre Hotel Natural Reserve & Spa*****
Hotel Savegre ligt in Providencia, op 42 km van Manuel Antonio, en beschikt over een restaurant en gratis WiFi in alle ruimtes.

Voor een drankje kunt u terecht bij de eigen bar.
4.2
Buena Vista Chic Hotel****
Buena Vista Chic Hotel****
Hotel Buena Vista beschikt over een buitenzwembad dat wordt verwarmd op zonne-energie, en heeft panoramisch uitzicht op de vulkanen Poás, Barva en lrazú, de centrale vallei van Costa Rica en de stad San José.

Dit charmante resort is gebouwd in Spaans koloniale stijl en beschikt over ruime kamers met gratis WiFi, satelliet-tv en een ventilator.

De badkamers zijn voorzien van een haardroger.

Het Buena Vista heeft een bar en een elegant restaurant, dat internationale gerechten serveert.

Transport van Assenede naar Schiphol airport en retour
Heen – en terugvlucht met KLM
Nederlandstalige begeleiding
Engelstalige gids ter plaatse
Alle transfers ter plaatse
Verblijf op basis van een tweepersoonskamer
Maaltijden zoals beschreven in het programma
Excursies en entreekosten zoals in programma beschreven
Btw, garantiefonds
Niet vermelde dranken en persoonlijke uitgaven
Annulatie – en bijstandsverzekering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vragen over de reis?
Wij helpen je graag
info@ixitravel.be
Neem contact opTel :0032 (0)9 344 57 52

Algemene info rondom onze reizen

...