4

3 dagen cruise naar Göteborg – Zweden

Gekleurde huizen, sfeervolle straten, statige gebouwen en kanelbullar.

Datum en prijzen
27/12/24 tot 29/12/24

€ 295

Supplement kajuit met tweepersoonsbed: 45€

Drie/vierpersoonskajuit op aanvraag
RESERVEREN
Ervaring en attracties
Natuur
Cultuur
Streekgerechten
Hotel details
Kamer en ontbijt
Cruise
.
Activiteitsniveau
Actief
Inleiding Göteborg, Gotenburg of Gothenburg ?
Gekleurde huizen, sfeervolle straten, statige gebouwen en kanelbullar.

Göteborg een sfeervolle, groene en kosmopolitische havenstad in het zuidwesten van Zweden, ligt aan de prachtige oevers van het Kattegat-zeegebied. De havenstad staat bekend om haar groene stadsparken, vele grachten, culinaire verrassingen en pittoreske straatjes met een groot winkelaanbod. Het Zweedse Göteborg leeft op en van het water.Conclusie : Göteborg is een stad met voor elk wat wils die je zeker opnieuw wilt bezoeken.
Dag 1 Heenreis
• Reis per autocar van Assenede naar Kiel
• Overtocht met Stena Line in kamer en ontbijtComfortabel, zo mogen we de overtocht van Kiel naar Göteborg wel noemen.
Eind van de middag vaart de ferry de haven van Kiel uit om de volgende ochtend aan te meren in Göteborg. Tijdens deze nachtelijke overtocht beschik je over een hut, zodat je de volgende ochtend heerlijk uitgerust wakker wordt en in Göteborg aan land gaat. Voordat je van boord gaat kan je genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet.

Tijdens de overtocht hoef je je geen moment te vervelen. Aan boord is live muziek, een bioscoop, een winkel, diverse restaurants en een aantal bars. Wanneer je van een gokje houdt, kan je uiteraard terecht in het casino.
View from Burunnsparken city centre of Gothenburg
Dag 2 Bezoek Göteborg
• Ontbijt aan boord
• Bezoek Göteborg
• Overtocht met overnachting aan boord


Eénmaal uitgerust aangekomen kan je de veelzijdige stad met indrukwekkende bezienswaardigheden gaan ontdekken.
Neem op het grote marktplein een kijkje in de overdekte foodmarket Saluhallen waar je de geur van verse producten opsnuift. Voor een mooi uitzicht op de boulevard wandel je naar de top van de Avenyn waar het standbeeld van Poseidon staat. In het gezellige straatje Haga Nygata vind je leuke souvenirwinkeltjes alsook het kasteel Skansen Kronan. Ga rondsnuffelen in de Antikhallarna of maak een wandeling langs de haven.

Göteborg heeft ook een aantal prachtige tuinen en parken waar je heerlijk kunt vertoeven, zoals Botaniska Trädgård, Slottskogen en Trädgårdsföreningen. Of maak van de gelegenheid gebruik om het pretpark Liseborg te bezoeken, dat een aantal oogverblindende pretparkattracties heeft, maar ook prachtig is aangelegd met bloemen en planten.

Voor winkelliefhebbers biedt Göteborg een gevarieerde collectie winkels en locaties om je winkelervaring te verbeteren. In het stadscentrum vind je de nieuwste designerwinkels en een scala aan cafés en restaurants. Elders in de stad is Nordstan het grootste winkelcentrum van Scandinavië. En vergeet niet ook uit te kijken naar het indrukwekkende Opera House en Maritiem Centrum.

Het kan ook erg leuk zijn om Göteborg vanaf het water te ontdekken. Met de oceanbus rij en vaar je onder leiding van een enthousiaste gids langs de verschillende highlights.

Vooraleer terug aan boord te gaan, maak dan nog even tijd voor fika, de traditionele koffiepauze met met gebak.
City Hall of Gothenburg “Göteborg” Sweden in Europe with lion statue
Dag 3 Terugreis Kiel – Assenede
• Ontbijt aan boord
• Ontscheping in Kiel
• Terugreis met de autocar vanuit Kiel naar Assenede
3.0
Cruise Stena Line
Cruise Stena Line
Onze ferry’s hebben tal van faciliteiten aan boord om van je reis een ervaring op zich te maken. Van ontspannende lounges en uitstekende restaurants tot voordelig winkelen: ontdek wat we in petto hebben voor jouw overtocht. We kijken ernaar uit om je aan boord te mogen verwelkomen!
Reis per luxe autocar met bar, toilet en airco
Verblijf op basis van kamer en ontbijt in een standaard binnenhut
Btw, garantiefonds
Alle dranken en persoonlijke uitgaven
Eventuele toegangsgelden
Annulatie – en bijstandsverzekering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vragen over de reis?
Wij helpen je graag
info@ixitravel.be
Neem contact opTel :0032 (0)9 344 57 52

Algemene info rondom onze reizen

...