4

4 dagen Boedapest

Parel van het Oosten

Datum en prijzen
07/04 – 10/04/2024
€ 885
reserveren
Ervaring en attracties
Cultuur
Genieten
Streekgerechten
Hotel details
Half pension
Wifi
.
Activiteitsniveau
Gematigd
Inleiding Boedapest
Zoek je een verrassende citytrip? Dan zit je met Boedapest zeker goed.

Deze hoofdstad van Hongarije heeft een prachtige ligging aan de Donau die de stad in 2 delen opsplitst: Boeda en Pest.

Je zult je verwonderen over de vele diverse bezienswaardigheden en de schoonheid aan architectuur.

Tijdens de ontdekkingstocht door Boeda en Pest verken je de ongekende culturele rijkdom van de Hongaarse hoofdstad. Je ziet het prachtige parlementsgebouw en het hooggelegen Vissersbastion met de Matthiaskerk. En natuurlijk ga je naar de indrukwekkende 19e-eeuwse St.Istvánbasiliek, één van de grootste kerken ter wereld.

Boven op de Gellert Hill droom je weg bij het prachtig uitzicht op zowel Boeda als Pest en de vele bruggen die over de Donau liggen.
In de stad kan je inkopen doen, opwarmen in een sfeervol koffiehuis of wandelen langs de Donau. Stop dan even aan het monument ‘Schoenen aan de Donau’. Een zeer indrukwekkend monument ter herdenking aan de Joden die hier aan de Donau gefusilleerd werden.

Boedapest is ook prachtig na zonsondergang. En één van de beste manieren om hier optimaal van te kunnen genieten is met een rondvaart op de Donau. Tijdens het genot van een glaasje bubbels heb je zicht op o.a. het prachtige verlichte Vissersbastion en het Hongaars Parlementsgebouw.
Budapest wordt niet voor niets het Parijs van Oost-Europa genoemd, het is een levendige en kleurrijke stad vol met imposante gebouwen en eindeloze avenues waar je je onder kunt dompelen in kunst en cultuur.

Een stad die in staat is om je op elke straathoek weer opnieuw te verrassen, een stad met talloze gezichten waar iedereen zijn plek zal vinden, onder een boom op het Margareta eiland, chillend in het Szechenyi Thermaal bad of simpelweg al slenterend langs de Donau.

Nieuwsgierig geworden ?
Dag 1 Vlucht Brussel – Boedapest

• Heenvlucht
• Verkenning Buda
• Avondmaal en overnachting in het hotel

De Gellértheuvel is met zijn 235m het hoogste punt van Boedapest en rijst boven de skyline van de stad uit.

Op de top van de Gellértheuvel staat een fort: de citadel, gebouwd tijdens de bezetting van de Habsburgers. Bij de Citadella staat ook het vrijheidsbeeld (Szabadsag-szobor). Een prachtig beeld dat je vanaf verschillende kanten van de stad kunt zien.

Diner en overnachting in het hotel.
Dag 2 Boedapest
• Verkenning Boeda
• Vrije lunch
• Verkenning Pest
• Bezoek aan het Parlement
• Sint Stefansbasiliek
• Wandeling Joodse wijk met bezoek aan synagoge
• Boottocht op de Donau
• Avondmaal en overnachting in hotel

Een bezoek aan het Vissersbastion is echt een must. Dit is één van de meest bekende bouwwerken van Boedapest. Daarnaast vind je in het kasteeldistrict meerdere prachtige oude gebouwen waaronder het Koninklijk Paleis en de Matthias Kerk. Als je het ons vraagt is dit de mooiste kerk in de stad. Vanuit de Matthiaskerk kan je reeds een blik werpen op het parlementsgebouw, wat een bijzonder point of view van bovenaf geeft.
Het gebouw dat ooit een koninklijk paleis was, bevat nu twee belangrijke musea: de Hongaarse Nationale Galerie en het Kasteelmuseum.

Bewonder het gebouw van buiten en de standbeelden eromheen.
In de namiddag maak je kennis met Pest, het kloppende stadshart met brede boulevards en statige gebouwen. Het meest in het oog springende gebouw van Boedapest is in onze ogen misschien toch wel het Hongaars Parlement. Het London Parliament was een inspiratie voor de architect van dit pand en dat is te zien. Met een prachtige plek aan de Donau, de uitmuntende architectuur en een oppervlakte van bijna 20.000m2 zal je het zeker als indrukwekkend ervaren.

Onderweg naar de Sint Stefansbasiliek kom je langs de Kettingbrug, een prachtige brug met eeuwenbeelden en mooie torens.
De Sint Stefansbasiliek, gelegen aan het gelijknamige plein Szent Istvan ter, is de mooiste en grootste rooms katholieke kerk van Boedapest. Het biedt een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad en bevat het meest waardevolle relikwie van Hongarije. Het interieur van dit indrukwekkende gebouw en de enorme afmetingen laten je zeker ademloos achter.

Een andere aanrader is de fascinerende joodse wijk. Symbool voor deze wijk is de Grote Synagoge, een 19e-eeuws bouwwerk in Moors-Byzantijnse stijl, die met maar liefst 3000 zitplaatsen de grootse van Europa is. Tijdens de stadswandeling hoor je meer over het indrukwekkende verleden van deze plek.

Na het avondmaal vaar je tijdens een cruise over de Donau en onder het genot van een drankje geniet je van de prachtige uitzichten op de stad vanaf de rivier de Donau. De meest indrukwekkende bezienswaardigheden glijden voorbij, zoals het Parlementsgebouw, het Vissersbastion, de Matthiaskerk, het Vrijheidsbeeld en de prachtige bruggen over de Donau.

Diner en overnachting in het hotel.
Vegetables at Nagycsarnok Market in Budapest. The Great Market Hall or Central Market Hall (Hungarian “Nagycsarnok”), on Fővám Tér in the 9th district, is the largest indoor market inBudapest. It was designed and built by Samu Pecz around 1896
Dag 3 Vallei van de Donau
• Bezoek aan Visegrad
• Bezoek aan Szentendre
• Vrije tijd
• Diner en overnachting in het hotel

De vallei van de Donau heeft een uniek landschap dat zich uitstrekt langs het hoge Pilisgebergte. In de vallei vind je ook de zogenoemde magische 3; het dorpje Szentendre, het stadje Esztergom en het Visegrad kasteel. Verwacht in dit gebied overweldigende panorama’s, machtige kastelen en charmante steden. Het bewijs dat de regio van de Donau boordevol juwelen zit!

In het stadje Visegrád bezoek je de overblijfselen van de middeleeuwse zomerresidentie van koning Mathias, naar wie de beroemde kerk in Boedapest is genoemd. Rond de 15e eeuw was dit gotische paleis één van de mooiste koninklijke paleizen van Hongarije.

Szentendre is letterlijk het meest kleurrijke dorpje van Hongarije en zeker een bezoekje waard. Bijna alle gebouwen in het dorp staan op de monumentenlijst en ze vormen samen een bonte verzameling van stijlen en kleuren. De huizen, vroeger van kooplieden en handwerkers, zijn nu authentieke boetiekjes en cafés. Met de gekleurde paraplu’s en vintage lampenkappen aan de gevels, de pittoreske steegjes en kapelletjes is Szentendre waarschijnlijk één van de meest fotogenieke pareltjes in Hongarije.

Na het bezoek aan het Margit Kovacs Museum, gewijd aan de keramische beeldhouwer die in heel Hongarije bekend was en aan de Blagovestenska kerk, waar je binnen het interieur met houten fresco’s en iconen kunt bewonderen, heb je vrije tijd om nog even in dit gezellige plaatsje te kuieren of een terrasje te doen aan de oevers van de Donau.

Avondmaal en overnachting in het hotel.
Citadel wall in Visegrad, Hungary
Dag 4 Boedapest
• Gele metrolijn
• Staatsopera
• Terror Haza Museum
• Heldenplein
• Wandeling door Varosliget
• Terugvlucht

Budapest heeft één van de oudste metronetwerken van Europa en dat resulteert in mooie metrostations. De Millennium Underground was de eerste metro op het Europese continent en werd geopend in 1896. Nu is het onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed van de stad. De innovatie die het uniek in de hele wereld maakte, was dat de metro gebruikmaakte van elektriciteit in plaats van stoom.

In het lijstje belangrijkste bezienswaardigheden Boedapest mag de Hongaarse Staatsopera zeker niet ontbreken. In 1884 openden de deuren van dit bijzonder mooie gebouw.

Het Heldenplein werd gebouwd ter ere van het 1000-jarig jubileum van Hongarije. Het is het grootste plein van Boedapest en het zal je dan ook niet verbazen dat deze plek één van de drukst bezochte bezienswaardigheden in de stad is. Het Millenium monument is opgetrokken ter herdenking aan de geschiedenis van de Magyaren, de 7 stammen die Hongarije oprichten. Naast de stamhoofden van de Magyaren zijn er ook beelden van koningen en andere belangrijke historische figuren te vinden.

Een van de meest omstreden musea in Boedapest is het Terrorhaza (Huis van Terreur) Museum. Het museum geeft een overzicht van de repressieve regimes die Hongarije hebben bestuurd. Geen ‘leuk’ museum, maar wel een onderdeel van de zeer recente geschiedenis van Hongarije.
Je laatste uren van je trip naar Boedapest zijn aangebroken. Geniet nog van de ontspannen wandeling door het enorme stadspark Varosliget met zijn vele bezienswaardigheden, waaronder het Slot Vajdahunyad en het bekendste badhuis van de stad : Széchényi.
4.2
Mercure Budapest Korona ****
Hotel Mercure Budapest Korona ****
Het Mercure Budapest Korona is gevestigd in het centrum van Boedapest, dicht bij de lokale architecturale schatten zoals de Sint-Stefanusbasiliek, het Hongaarse parlementsgebouw en de Hongaarse Staatsopera. Het Mercure Budapest Korona ligt op slechts 600 meter afstand van de rivier de Donau. Er is gratis WiFi beschikbaar.
Alle kamers met eigen badkamer zijn in 2018 gerenoveerd en voorzien van een nieuwe inrichting. De kamers met airconditioning zijn uitgerust met een flatscreen-tv met satellietzenders.
Privilege Lounge en ALLE ledenclubs bieden een plek om te ontspannen en ‘s ochtends en ‘s middags gerechten te nuttigen. Restaurant Winestone serveert trendy gerechten met tal van wijnen.
Gasten hebben toegang tot een goed uitgeruste fitnessruimte, een zwembad en een sauna.
Je zult genieten in het hart van het historische en zakelijke centrum van Boedapest, te midden van de beroemde voetgangersstraat Váci Utca. De rivier de Donau, de grote synagoge aan de straat Dohány utca, de Joodse wijk, musea, ruïnebars en baden zijn allemaal binnen handbereik.
Internationale vluchten Brussel – Budapest – Brussel
Vervoer ter plaatse hetzij met autocar hetzij met openbaar vervoer
Half pension
Nederlandstalige begeleiding gedurende de hele reis
Btw, garantiefonds
Toegangsgelden: richtprijs 95€ per pers (Parlement, St Stefaansbasiliek, Joodse Synagoge, boottocht, kasteel van Visegrad, Kovacs Margit museum, Terror Haza
Alle dranken en persoonlijke uitgaven
Annulatie – en bijstandsverzekering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vragen over de reis?
Wij helpen je graag
info@ixitravel.be
Neem contact opTel :0032 (0)9 344 57 52

Algemene info rondom onze reizen

...