4

4 dagen fietsen in Vlodrop

Drielandentour tussen Maas en Roer. Verkenning van grenzen en horizonten!

Datum en prijzen
21/05/2024 – 24/05/2024

€ 595

Eenpersoonskamer: + € 125
VOLZET
Ervaring en attracties
Fietsen
Genieten
Streekgerechten
Hotel details
Half pension
Wifi
.
Activiteitsniveau
Gematigd
Inleiding Drielandentour tussen Maas en Roer
Hier geen heuvels, maar wijds water, veel bossen, kleine dorpen en gezellige steden. Pittoreske straten geplaveid met maaskeitjes, afgewisseld met fijne fietspaden.

In het charmante Maaseik, een historische stad aan de oever van de Maas, verken je het middeleeuwse stadscentrum en bewonder je de prachtige natuur.

Een schat om te koesteren tijdens je fietsvakantie in het Nationaal Park De Meinweg. Hier vind je uitgestrekte heidevelden, mysterieuze bossen, kronkelende beekjes en weelderige valleien. De Meinweg herbergt ook een schat aan inheemse fauna en flora. Zo kan je keurrijke wilde orchideeën en zeldzame plantensoorten tegenkomen. Ook is het de habitat van de bonte specht en de nachtzwaluw. Een andere bijzondere bewoner van de Meinweg is de adder, een inheemse giftige slang. Zeldzaam en sluw, maar misschien kan jij hem wel, vanop een respectabele afstand, spotten.
Roermond biedt een unieke combinatie van historische charme en een vleugje natuurlijke pracht, waardoor het een plek is die je niet snel zult vergeten.

Het historische witte stadje Thorn staat bekend om haar rijke geschiedenis en de unieke pittoreske uitstraling, waardoor het voelt alsof je door de bladzijden van een sprookjesboek loopt.
De rust en de stilte maakt het Ruhrgebied extra bijzonder. De ligging en de omgeving zorgen voor een vredige ambiance die perfect is om te ontspannen, tot rust te komen en te genieten van de natuur.

Deze fietsvakantie barst van de natuurpracht, cultuur en geschiedenis in drie verschillende landen.
Dag 1 Assenede – Maaseik
• Fietstocht van ca 37 km
• Avondmaal en overnachting

De bus brengt je naar het startpunt van de dag, waar je jouw fiets klaarmaakt voor een schilderachtige rit.

Hopelijk is het vandaag een zonnige ochtend in Maaseik en als je de pedalen in beweging zet en de Maasvlakte nadert, omringt de kalme stroom van de Maas je met een rustgevend geluid. De fietspaden langs de rivier bieden een perfecte gelegenheid om te genieten van de schilderachtige uitzichten met het kabbelende water aan je zijde.

Wanneer je Ohé en Laak bereikt, word je begroet door charmante dorpsgezichten en karakteristieke huizen langs het water.

Daarna bereik je Reigersbroek, een betoverend natuurgebied dat je uitnodigt om de vogelgeluiden en de geur van het bos op te snuiven.
Terwijl je Mummingsbos nadert, wordt het pad omgeven door hoge bomen die hun schaduw werpen op de weg. Luister naar het ritselen van de bladeren en de vogelzang terwijl je verder peddelt.

Naarmate de laatste etappe van de tocht nadert, komt Sint Odiliënberg in zicht. Het pittoreske dorpje met zijn kerktoren prijkt boven de omgeving uit en nodigt uit tot een bezoek. Hier kun je nog even ontspannen voordat je je tocht naar Vlodrop voortzet.

Uiteindelijk, wanneer je Vlodrop bereikt, heb je niet alleen een indrukwekkende afstand afgelegd, maar ook een mooie rit gemaakt.

Avondmaal en overnachting.
Oldest belgian pharmacy in Masseik, limburg, Belgium. From 1704 to 1959, six generations of pharmacists sold pills on the old market of Maaseik.
Dag 2 Vlodrop en omgeving
• Fietstocht van ca 65 km
• Avondmaal en overnachting

Vandaag begint jouw fietstocht vanuit het sfeervolle boshotel langs de zuidelijke grens van Nationaal Park de Meinweg, een paradijs voor natuurliefhebbers. Terwijl je de pedalen in beweging houdt, omringt de weelderige natuur je aan alle kanten.

Na een mooie tocht door dit nationale park bereik je het bruisende Roermond, waar je de keuze hebt om te genieten van een welverdiende lunch in één van de gezellige restaurants of om de Roermond Designer Outlet te verkennen. Een paradijs voor shopliefhebbers, gevuld met high-end merken en prachtige mode, schoenen en accessoires.

Vervolgens zet je je reis voort langs de Maasvlakte, met de wind in je haren, langs kronkelende rivierpaden. Het landschap wordt gedomineerd door de schilderachtige Maas, met rustige uitzichten op het kabbelende water en de groene oevers.

Je volgende bestemming is het sprookjesachtige witte stadje Thorn, waar je wordt begroet door stratenvol witgekalkte gebouwen en smalle steegjes vol charme. Thorn, waar ooit rijke dames van adel de scepter zwaaiden, staat bekend om zijn historische betovering en is dus een uitstekende gelegenheid om in rond te dwalen.

De terugweg voert je door het Limburgse achterland terug naar Vlodrop.
Avondmaal en overnachting.
Dag 3 Vlodrop en omgeving
• Fietstocht van ca 65 km
• Avondmaal en overnachting

Vandaag begint een nieuwe dag van ontdekkingen met een fietstocht langs het noordelijke gebied van het Nationaal Park De Meinweg. Tijdens jouw fietstocht word je omringd door weelderige bossen, groene weiden en de rustgevende geluiden van de natuur.

Na een verkwikkende rit voert je route je naar de Roervallei waar je het charmante Brüggen bereikt. Hier aan de oevers van de Rur wacht een idyllische plek om te genieten van de lunch.

Daarna vervolg je je tocht door het Brachterwald, waar de weelderige bossen en de rustige sfeer je uitnodigen om nog dieper in de natuurlijke pracht van de regio te duiken. Terwijl je de Swalmvallei nadert, wordt je begroet door weidse uitzichten en glooiende heuvels die typerend zijn voor dit gebied.

Je reis brengt je naar Swalmen, een schilderachtig dorpje met historische charme en gastvrije inwoners. Hier kun je even pauzeren en de lokale cultuur opsnuiven voordat je verder fietst door het bosrijke gebied van Boukhoul.

Avondmaal en overnachting.
Dag 4 Vlodrop – Assenede
• Fietstocht van ca 37 km
• Terugrit

Het is tijd om aan de laatste etappe van je fietsavontuur te beginnen en terwijl je je spullen inpakt en je fiets gereed maakt, voel je een mengeling van opwinding en melancholie.

Je fietstocht begint met een reis door de Dalheimer bossen, een sprookjesachtig gebied dat je doet denken aan de verhalen uit oude legenden. Terwijl je door het dichte bladerdak van de bomen fietst, hoor je het gefluister van de wind en het ritselen van bladeren onder je banden.
Na een adembenemende rit bereik je het Schaalbachdal, een oase van rust. Het kabbelende beekje en de overvloedige flora bieden een welkome onderbreking van de drukte van het dagelijkse leven.

De ideale plek om je fiets even aan de kant te zetten en te genieten van de stilte om je heen.
Vervolgens zet je je tocht voort naar Wassenberg. Wassenberg heeft een charmante stadskern met historische vakwerkhuizen en gezellige pleinen. Je kunt hier rondwandelen, een beetje winkelen en genieten van lokale gerechten. Boven op de heuvel ligt Burg Wassenberg, vanuit het kasteelpark heb je een prachtig uitzicht op de omliggende omgeving. Ook ideaal voor een ontspannende wandeling of picknick.

Na de maaltijd keer je terug naar het hotel, waar je je nog even kunt opfrissen voordat de bus naar huis vertrekt.

Na vier dagen vol prachtige landschappen en gedeelde ervaringen ga je met een glimlach terug naar huis.
Berlin, Germany. August 22, 2022. Memorial to the Murdered Jews of Europe, one of the most significant monuments in Berlin. In this image you can see the expanse of concrete blocks that characterize the place visited every year by millions of visitors
4.2
Boshotel Vlodrop**** in Vlodrop
Boshotel Vlodrop**** in Vlodrop
Rust, natuur en luxe. Dat vindt u in Boshotel Vlodrop.

In ons 4-sterrenhotel met 80 luxe kamers midden in het prachtige Nationaal Park De Meinweg ontbreekt het u aan niets. Komt u hier voor een sportieve vakantie?

Wilt u heerlijk relaxen of bent u in een romantische mood? U wordt hier op uw wenken bediend.
Opladen van uw elektrische fiets is ook mogelijk.
Transfer per autocar Assenede – Vlodrop – Assenede
Vervoer van fietsen in de fietsremorque
Verblijf op basis van een tweepersoonskamer
Half pension
Btw, garantiefonds
Eventuele toegangsgelden
Niet vermelde dranken en persoonlijke uitgaven
Annulatie – en bijstandsverzekering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vragen over de reis?
Wij helpen je graag
info@ixitravel.be
Neem contact opTel :0032 (0)9 344 57 52

Algemene info rondom onze reizen

...