4

5 dagen Zwarte Woud

Koekoeksklokken en kersentaarten

Datum en prijzen
29/09 – 03/10/2024

€ 799
reserveren
Ervaring en attracties
Natuur
Genieten
Streekgerechten
Hotel details
Half pension
Wifi
.
Activiteitsniveau
Gematigd
Inleiding Zwarte Woud
Dit schitterende gebied vormt het sprankelende decor voor deze heerlijke reis. Hier maak je kennis met steden als Freiburg, de hoofdstad van het Zwarte Woud en de kuurstad Baden-Baden.

Een van de toeristische topattracties in het Zwarte Woud zijn de watervallen van Triberg, die behoren tot de hoogste watervallen van Duitsland.

In Freiburg, de meest zonnige stad van Duitsland, hangt een gezellige sfeer met grachtjes, vakwerkhuisjes en bloembakken.

Natuurlijk ken je de vermaarde Schwarzwälder Kirschtorte, de beroemde kersentaart die overal in het Zwarte Woud te verkrijgen is, maar proef ook eens van de Schwarzwälder Schincken ham die op tradintionele wijze wordt bereid. En spoel dit, indien gewenst, door met Wasserli.

Vergeet sowieso je wandelschoenen niet mee te nemen, want het is vooral wandelen wat de (koekoeks-)klok slaat in het Zwarte Woud.

Middelhoge beboste bergen, pittoreske historische stadjes, kuuroorde, watervallen en prachtige wandelroutes: het Zwarte Woud mag er zijn !

Dus trakteer jezelf en ga met ons op ontdekkingstocht naar het wonderlijke Schwarzwald !
Dag 1 Assenede – Metz – Triberg (ca 612 km)
• Stadsbezoek Metz 
• Diner en overnachting in Triberg


Metz ken je waarschijnlijk van de borden langs de snelweg, maar het is zeker de moeite waard om de snelweg hier te verlaten en een kijkje te nemen in de hoofdstad van de regio Lorraine.

Metz is een relatief kleine stad, met een heerlijk compact centrum, dat gedeeltelijk door een oude stadsmuur is ommuurd. De stad heeft een prachtige kathedraal en een oud centrum met huisjes langs het water. Haar rijke verleden kenmerkt zich door schitterende bezienswaardigheden en leuke pleinen die je allemaal kan bewonderen tijdens een wandeling door de stad. Daarnaast kent Metz genoeg leuke terrasjes en restaurantjes. Kortom, genoeg te doen in deze historische stad.

Via een mooie route kom je in de vroege avond aan in het hotel voor het avondmaal.
Dag 2 Triberg – Wolfach (ca 23 km)
• Watervallen van Triberg
• Bezoek koekoeksklok
• Bezoek aan Wolfach en glasblazerij
• Diner en overnachting in Triberg

Triberg is een klein stadje met in het centrum voornamelijk souvenierswinkeltjes en restaurants, maar eigenlijk draait het natuurlijk allemaal om de grootste trekpleister van de stad: de watervallen van Triberg. Dus trek je wandelschoenen aan, strik je veters en hang je camera om je nek, om het water van de watervallen van Triberg, naar beneden te horen en te zien kletteren. Het water van de rivier de Gutach valt hier over een hoogte van 163 m. Vanaf de hoofdingang naast het centrum van Triberg loop je via een slingerpad en diverse bruggetjes steeds naar een hoger gelegen trap van de waterval.

Koekoeksklokken en Duitsland: ze zijn onlosmakend met elkaar verbonden, daar hun oorsprong in het Zwarte Woud ligt. Niet zo raar dus dat de grootste koekoeksklokken ter wereld – ter grootte van een huis – hier staan. In Triberg zie je met je eigen ogen de grootste koekoeksklok die dankzij zijn omvang een plaatsje in het Guiness Book of Records heeft gekregen.

Waar de rivieren Kinzig en Wolf samenvloeien, ligt de kleine stad Wolfach. In de Middeleeuwen was de stad omgeven door muren, wallen en grachten. Nu rest daarvan enkel nog de Untere Tor. Typisch voor Wolfach is het hoge Rathaus, dat fraai beschilderd is met een fresco en het Furstenberger Schloss dat imposant te noemen is.

De overvloed aan natuurlijke hulpbronnen en grondstoffen uit de regio, zoals kwartszand en sparrenhout, leidde tot de vestiging van veel galsblazerijen. Eeuwenlang was glasblazen één van de belangrijkste ambachten hier en je kunt nog steeds veel glasblazerijen in de hele regio bezoeken. De Dorotheenhütte in Wolfach is de plek om te bezoeken als je wilt weten hoe glas wordt geblazen en het is ook de enige glasblazerij in het Zwarte Woud waar je kunt zien hoe loodkristal met de mond wordt geblazen en met de hand wordt gesneden.

Bekijk de verschilende ontwikkelingsfasen van de glasgeschiedenis, de verschillende stijlen en glasblaasinstrumenten van vroeger. Natuurlijk is er ook een fantastische showroom met niet alleen glazen, maar ook een hele selectie met glazen kerstversieringen, die je 365 dagen per jaar kunt bezoeken. Prachtig !

Diner en overnachting in het hotel.
Traditional water mill along a stream surrounded by trees and meadows. The famous Rainbauernmuehle near Ottenhoefen, Baden-Wuerttemberg, Germany
Dag 3 Triberg – Freiburg – Titisee (ca 114 km)
• Bezoek Freiburg
• Kabelbaan Feldberg
• Vrije tijd Titisee
• Diner en overnachting Triberg


Een van de mooiste steden van dit bosrijke gebied is Freiburg, een stad die wordt gekenmerkt door het mooie weer en haar altijd vrolijke inwoners. Als je er komt, word je gelijk besmet door die vrolijkheid. Eenmaal in de stad zal je een onbedwingbare drang voelen om zoveel mogelijk te zien. En dat komt goed uit want er is genoeg te zien en te doen. Je hebt de imposante kathedraal, de schattige oude binnenstad en de charmante cafeetjes. Verder kun je de kanalen, resten van de oude stadsmuur en de vele pleinen bewonderen.

De kabelbaan brengt je naar het dak van het Zwarte Woud, de Feldberg, voor een fenomenaal zicht over de omgeving.

Je mag de Titisee ook echt niet missen. Het is één van de meest toeristische plaatsen in het Zwarte Woud en het onderscheidt zich met het intens blauwe water, omgeven door dichte bossen. Niet te vergeten zijn de schattige kraampjes die rondom het meer staan waar je allerlei typische producten kunt kopen. Wie zin heeft kan een boottocht maken op de Titisee.

Avondmaal en overnachting in het hotel.
Germany, Black forest panorama view above endless ocean of foggy clouds and mist in valley of freiburg im breisgau nature landscape on sunny day
Dag 4 Triberg – Durbach – Allerheiligen – Mummelsee ( 100 km)
• Wijndorp Durbach en degustatie
• Kloosterruïne en de watervallen van Allerheiligen
• Mummelsee
• Diner en overnachting in Triberg


Vandaag ontdek je de zonovergoten wijngaarden van de bijzondere wijnregio Durbach, geniet van de uitzichten terwijl de bus slingert door de wijnvelden. In het gouden wijndorp Durbach staat er uiteraard een bezoek met degustatie aan een wijnkelder op het programma.

Na de lunch neem je een kijkje bij de ruïne van het Klooster Allerheiligen, gecombineerd met een wandeling naar de Allerheiligen waterval, een echte trekpleister in het Zwarte Woud.

Diverse, bizarre legendes doen de ronde over de volgende bijzondere plek: de Mummelsee ! Dit gitzwarte meer ligt op een idyllische plek aan de rand van het noordelijke Zwarte Woud en is omringd door steile hellingen van dichte bossen. Met roeibootjes of waterfietsen kan je dit mysterieuze meer verder ontdekken. De Mummelsee dankt zijn naam trouwens aan de witte waterlelies, in de volksmond Mummeln genoemd.

Via panoramische wegen brengt de bus je weer veilig terug naar het hotel voor het avondmaal en overnachting.
Triberg, Schwarzwald-Baar District, Germany – July 15, 2018: Colorful houses in Triberg. Triberg is well known for their waterfalls and cuckoo clocks.
Dag 5 Triberg – Baden Baden – Assenede (ca 660 km)
• Toristisch treintje in Baden Baden
Terugreis

In Baden Baden, het mondaine chique kuuroord voor de rich and famous, staat een rondje met het toeristisch treintje op het programma. Een prachtig gezellig stadje met een rijke historie, elegante boulevards en prachtige kuuroorden.

Zet nog een laatste keer je tanden in de Schwarzwalder Kirschetorte vooraleer je de terugreis aanvangt.

Als je tijdens de terugreis aan tien medereizigers vraagt wat het Zwarte Woud betekent, krijg je zeker tien verschillende antwoorden. Sommigen benoemen de heerlijke taarten en koekoeksklokken uit het Zwarte Woud, andere houden van de middeleeuwse steden en dorpen met vakwerkhuizen. Maar over één ding is iedereen het eens: het Zwarte Woud is een prachtige, romantische plek.
4.2
Best Western Plus Schwarzwald Residenz in Triberg
BW Plus
Schwarzwald Residenz
Dit 3-sterrenhotel ligt in het Zwarte Woud, op 5 minuten lopen van het centrum van Triberg. Het biedt spafaciliteiten en gratis WiFi. Het Best Western Hotel Schwarzwald Residenz biedt ruime kamers en familieappartementen. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, een balkon en thee- en koffiefaciliteiten. De spa van Residenz Schwarzwald beschikt over een binnenzwembad en een Finse sauna. Er wordt elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd.
Reis per luxe autocar
Verblijf op basis van een tweepersoonskamer
Half pension
Nederlandstalige begeleiding gedurende de hele reis
Btw, garantiefonds
Toegangsgelden: richtprijs 95€ per pers (Glasblazerij Wolfach, Kabelbaan Feldberg, Wijndegustatie Durbach, Toeristisch treintje in Baden Baden)
Alle dranken en persoonlijke uitgaven
Annulatie – en bijstandsverzekering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vragen over de reis?
Wij helpen je graag
info@ixitravel.be
Neem contact opTel :0032 (0)9 344 57 52

Algemene info rondom onze reizen

...