Datum en prijzen
12/10/2024 – 19/10/2024 € 849 reserveren
Ervaring en attracties
Bedevaart
Wandelingen
Streekgerechten
Hotel details
vol pension
Wifi
.
Activiteitsniveau
Gematigd
Inleiding 8 daagse vliegvakantie
met vertrek uit Brussel
Al meer dan 40 jaar verschijnt Onze Lieve Vrouw dagelijks al Koningin van de Vrede te Medjugorje, Bosnië-Herzegovina. Velen vragen zich af waarom Onze Lieve Vrouw zegt: “kijk naar de wereld en in uw eigen hart, waar is God in uw leven, staat hij op de eerste plaats ?

God zendt mij daarom voor de laatste maal op aarde om u allen tot bekering op te roepen in zijn ondoorgrondelijke liefde voor u allen”. Miljoenen bedevaarders bezochten reeds dit Heiligdom, waaronder Aartsbisschop Leonard, Koning Philip en Koningin Mathilde.

Ontelbare genezingen vonden er reeds plaats. Paus Johannes Paulus II heeft een onderzoekscommissie laten instellen door alle Bischoppen van het toenmalig Joegolaviê en zie hier de tekst van hun onderzoek: Na drie jaar onderzoek door de bevoegde commissie hebben wij Bisschoppen, Medjugorje aanaard als heilige plaats, als heiligdom, dit houdt in dat wij er niets op tegen hebben dat iemand de Moeder van God vereert op een wijze die in overeenstemming is met de leer van de Kerk.

Daarom zullen wij deze studie nog verder zetten. Zijne Eminentie Kardinaal Dr Franjo Kuharic. Eind augustus 2002 heeft de Paus een speciale zegen gegeven aan E.w.p. Jozo Zovko die reeds vanaf het begin van de verschijning pastoor was en zich volledig inzet voor de Koningin van de Vrede. In mei 2018 stelde Paus Franciscus Mgr Hoser aan als visitator van het Vaticaan in Medjugorje. Hij moest vooral nazien wat er kon verbeterd worden op pastoraal vlak. Zo zou hij een aanbiddingskapel willen die dag en nacht open is en veel groter is dan de huidige. In de loop van 2019 heeft Paus Franciscus groen licht gegeven zodat bedevaarten door priesters en bisschoppen mogen worden begeleid.

Op 13 augustus 2021 overlee Mgr. Hoser en op 27 november 2021 benoemde Paus Franciscus Mgr Aldo Cavalli tot nieuwe visitator in Medjugorje. Hij zal het werk van Mgr. Hoser verder zetten.
Saint James church of Medjugorje in Bosnia Herzegovina.
Dag 1 Vlucht Brussel – Split
• Heenvlucht met vertrek in Brussel om 09u35
Aankomst in Split om 11u35
• Transfer vanuit de luchthaven in Split naar ons hotel.
Dag 2 tem 7 Bedevaart
• Verblijf in vol pension

Dagelijks een Nederlandstalige Mis in de Aanbiddingskapel van het domein
Geleide wandeling waarbij we bidden aan de mozaïeken van de mysteries van het licht, daarna verblijven we even bij de Verrezen Christus en bezoeken dan  het graf van pater Slavko.
We beklimmen de Podbrdo (verschijningsberg) en bidden de rozenkrans en ook de Krizevac (kruisberg) terwijl we de kruisweg bidden.
Voor de bedevaarders die deze beklimmingen niet aankunnen is er een alternatief programma voorzien
We bezoeken verschillende gemeenschappen waar we een getuigenis kunnen beluisteren (mogelijkheden zijn het Cenacolo waar drugsverslaafden ontwennen zonder medicatie, Oase della Pace – een religieuze gemeenschap die in Medjugorje ontstaan is – kinderdorp opgericht door pater Slavko waar oorlogswezen opgevangen werden maar nu zijn het meestal kinderen die uit het ouderlijk gezag ontzet zijn,  de gemeenschap van de Zaligsprekingen, e.a.)
De bezoeken hangen af van wanneer de sprekers beschikbaar zijn, maar ze zijn altijd in de voormiddag.
Wij hebben altijd een geestelijke begeleider bij die voorgaat in de Nederlandstalige Mis en beschikbaar is voor een gesprek.  Hij is uiteraard ook bereid tot het horen van de biecht op de gebruikelijke plaats op het domein of voor wie minder goed te been is, kan het ook in een afzonderlijke ruimte in ons hotel.
In de namiddag is iedereen vrij. 
De maaltijden worden geserveerd in functie van het avondgebed dat door de parochie Medjugorje wordt aangeboden en dat begint met het bidden van twee rozenhoedjes gevolgd door de Eucharistieviering.  Na de Eucharistieviering blijft dan de mogelijkheid om de geleide Aanbidding, de verering van het kruis of het genezingsgebed te volgen.  Dit wisselt naargelang de dag.


Place of the Cathedral after the evening mass. People are intentionally not clear due to long exposure.
Dag 8 Retourvlucht Split – Brussel
• Vertrek uit Split om 12u20 – Aankomst in Brussel om 14u30

4.2
Pension Aurora
Internationale vluchten Brussel – Split – Brussel
Transfers van en naar de luchthaven in Split
Verblijf in een tweepersoonskamer
Vol pension
Geestelijke begeleiding
Btw, garantiefonds
Niet vermelde toegangsgelden
Alle dranken en persoonlijke uitgaven
Annulatie – en bijstandsverzekering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vragen over de reis?
Wij helpen je graag
info@ixitravel.be
Neem contact opTel :0032 (0)9 344 57 52

Algemene info rondom onze reizen

...