4

9 dagen Rome en Napels

Napels zien en sterven

Datum en prijzen
27/09/24 – 05/10/24

€ 1725

Eenpersoonskamer:
+ € 399
Laatste plaatsen
Ervaring en attracties
Cultuur
Genieten
Streekgerechten
Hotel details
Half pension
Wifi
.
Activiteitsniveau
Gematigd
Gulf of Naples, gray political map. Bay of Naples, located along south-western coast of Italy, opening to the Tyrrhenian Sea. Campanian volcanic arc with islands Ischia and Capri, and Mount Vesuvius.
Inleiding Rome en Napels – Zuid Italië
Heb je het golvende Toscaanse landschap al bewonderd, hebben de middeleeuwse stadjes van Umbrië geen geheimen meer voor jou en heb je alle hoogtepunten van Sicilië ook al gezien?

Ga dan mee op ontdekkingstocht naar Rome en het zuiden van Italië! Hier ontdek je bijzondere cultuurschatten en geniet je van sfeervolle stadjes met charmante pleintjes, waar nog een espressino wordt geserveerd: een kleine cappuccino met een scheutje chocolade, heerlijk!

Rome, Rome, Rome… wat ben je toch mooi en wat heb je toch veel te bieden. Van goddelijk Italiaans eten tot bizar mooie bezienswaardigheden en gezellige straatjes. Eigenlijk word je in de Italiaanse hoofdstad op alles verliefd.

Bij de opgravingen van Pompeï, dat onder een metersdikke laag as werd bedolven na een uitbarsting van de machtige Vesuvius, herleeft het Romeinse Rijk. Als je de fresco’s in volle glorie wilt zien, is het voormalige Oplontis zeker een aanrader.

Capri, het bloemrijke eilandje is niet alleen een lievelingsbestemming van celebraties en miljonairs, maar ook een eiland met een ongerepte natuur vol prachtige bloemen en planten, een rijke historie en een schitterende kustlijn.

De Amalfikust wordt gezien als één van de mooiste kustroutes van Europa! De smalle autoweg met schilderachtige dorpjes en schitterende vergezichten is betoverend.

Jouw vakantie eindigt in de hoofdstad van Campanië: Napels. Wandel door de smalle steegjes en strijk neer op één van de vele pleintjes, waar je het chaotische leven van de Napolitanen kunt aanschouwen. Zij communiceren vol passie en emotie!

Vergeet daarnaast ook niet te genieten van de Italiaanse keuken met traditionele streekgerechten! Proef daarom in Napels een frittatina, gefrituurde pasta met kaas en tomatensaus en drink daar een passende wijn bij van het schiereiland Salento.
Rome, Sorrento en de Amalfitaanse kust zijn precies wat je verwacht : een mooie aanzichtkaart.
Dag 1 vlucht Brussel/Rome
• Heenvlucht
• Avondmaal
• Overnachting in Rome

Vlucht naar Rome. Transfer naar het hotel. Eerste verkenning van het historische centrum van Rome. Met de metro gaan we richting station Cornelia en dan naar de Piazza de Espagna voor een bezoek aan de Spaanse trappen en de Fontana de Trevi.

Avondmaal en overnachting in het hotel.
View of Rome from Castel Sant’Angelo, Italy.
Dag 2 Rome
• Piazza Reppublica
• Santa Maria Maggiore
• Colosseum en Forum Romanum
• Avondmaal
• Overnachting in Rome

Na het ontbijt nemen we terug de metro naar het prachtige eeuwige centrum van Rome. We stappen af aan Stazione Termini en starten onze wandeling via de Piazza Reppublica en Via Nazionale naar Santa Maria Maggiore. We zakken verder af naar San Pietro in Vincoli en nemen de vrije lunch in de buurt van het Forum Romanum. Het Forum Romanum en de Palatijn-heuvel (Palatino) vormen het hart van het oude Rome, een hele fijne plek om rond te struinen en je te verwonderen hoe zo’n wereldmacht zo ten val kon komen.

Na de lunch wandelen we langs het Colosseum en het Forum Romanum naar het Capitool en Teatro Marcello. Door de Jodenwijk gaan we naar het Pantheon en Santa Maria Sopra Minerva – tijd voor een pauze en daarna langs Jesù Novo terug n aar de metro Spagna en retour naar het hotel voor het avondmaal en overnachting.
Na de stadswandeling heb je nog even vrije tijd om de Eeuwige stad verder te ontdekken.

Avondmaal en overnachting in het hotel.
Sanctuary of San Michele Arcangelo in Monte Sant’Angelo, ancient village in the Province of Foggia, Apulia (Puglia), Italy.
Dag 3 Rome
• Vatikaanstad
• Piazza Navona
• Piazza del Popolo
• Overnachting in Rome

Deze dag staat volledig in het teken van het Vaticaan, de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. Het staatshoofd is de Paus. We wandelen naar het St Pietersplein en bezoeken het mekka van de christelijke kerk – de Sint Pieters basiliek met de crypte waar de pausen begraven liggen.

Na de vrije lunch wandelen we naar de Engelenburcht en de beroemde brug over de Tiber, ontworpen door Bernini. Verder door het oude Rome naar De Piazza Navona, één van de bekendste pleinen in Rome. Het is een levendig en gezellig (en heel toeristisch!) plein midden in het oude centrum. Rondom het plein vind je nu (volle) terrassen, in het midden staan de 3 fonteinen, waarvan er eentje ook door Bernini ontworpen is. We nemen wat vrije tijd te genieten van een terrasje.

We zetten de wandeling langs de Tiber verder, we komen bij het Altare delle Pace van Keizer Augustus en belanden zo op de Piazza del Popolo.

Avondmaal en overnachting in het hotel.
Trevi Fountain, the largest Baroque fountain in the city and one of the most famous fountains in the world located in Rome, Italy.
Dag 4 Rome – Baai van Napels
• Busrit naar Sorrento
• Bezoek Montecassino
• Verkennende wandeling Sorrento
• Diner en overnachting

Vandaag verlaat je, inde vroege ochtend, het drukke Rome voor een ca 3u durende rit naar het zuiden. Maar ach, dat geeft alle tijd om te mijmeren over het leven van Romelus en Julius Caesar…

Onderweg stoppen we in Montecassino waar je het klooster van de Benedictijnen bezoekt, een enorm groot en historisch klooster met museum. Nadien rijden we verder naar de baai van Napels.

In een schilderachtig landschap waar bergen, zee, valleien en plateaus met citroenboomgaarden elkaar afwisselen ligt Sorrento. Deze charmante, mondaine stad ligt op het schiereiland Sorrentina en hoort bij de metropool Napels. Sorrento heeft prachtige smalle steegjes waar je lekker kunt rondslenteren.

Door de veelzijdigheid aan musea, monumenten en de historische kathedraal is het een aanrader voor cultuurliefhebbers. De stad is tevens een goede uitvalsbasis om het prachtige schiereiland nader te ontdekken.

Avondmaal en overnachting in hotel.
Morning view of Positano cityscape on coast line of mediterranean sea, Italy
Dag 5 Pompei – Oplontis
• Site van Pompei
• Indien voldoende tijd bezoek Villa Oplontis
• Diner en overnachting in Sorrento

De Vesuvius, die nu zo vredig lijkt te rusten, barstte op 24 oktober 79 na Christus uit – met verwoestende gevolgen voor alles eromheen. Hele dorpen en steden werden verwoest, de bewoners, al op de vlucht geslagen, stikten of werden bedekt onder een dikke laag as.

De beroemdste stad die door de uitbarstende Vesuvius werd verwoest, is Pompeï. Beetje bij beetje werden huizen, winkels en thermen blootgelegd, met een ongekende rijkdom aan fresco’s en mozaïeken die bleken schuil te gaan onder het puin. Tijdens een wandeling door Pompeï zie je de restanten van villa’s, winkels, badhuizen, theaters, insulae (een soort appartementencomplexen), tempels en straten die bij de opgravingen aan het licht kwamen.

Er zijn maar weinig plekken in Pompeï waar die huiveringwekkende geschiedenis zo dichtbij komt als in de Orto dei Fuggiaschi, de Tuin van de Vluchtelingen. Men trof hier de overblijfselen aan van 13 personen die hier hun toevlucht hadden gezocht toen de Vesuvius uitbarstte. Ze moeten in paniek de stad uit zijn gerend, zich bewegend in de richting van de stadsmuren, in een poging te ontkomen aan de regen van puimsteen die de eerste fase van de beroemd geworden uitbarsting kenmerkte. Meteen daarna volgden echter de asregens, die hen fataal werden. Onder de 13 slachtoffers die hier samen de dood vonden, zien we zowel volwassenen als kinderen. Aan de houdingen waarin de lichamen zijn vereeuwigd, kun je de pijn en angst die ze moeten hebben doorstaan nog bijna voelen. Indrukwekkend en huiveringwekkend!

Indien voldoende tijd, bezoeken we de Villa Poppea in oplontis. Oplontis was een Romeinse plaats in de buurt van Napels, op de plek van het huidige Torre Annunziata. Bij de uitbarsting van de Vesuvius in het jaar 79 werd Oplontis, net als Pompeii, door as, puimsteen en modder bedekt. Veel archeologen vermoeden dat Oplontis geen zelfstandige gemeente was, maar een buitenwijk van Pompeii, waar de rijke inwoners een grote villa lieten bouwen. Zo ook liet de romeinse keizer Nero hier een villa bouwen voor zijn 2de vrouw Poppea. De villa was ongekend groot, met niet alleen een thermengedeelte maar zelfs een heus openluchtzwembad. De villa is vooral beroemd om de kleurrijke, verrassend goed bewaard gebleven muurschilderingen. Eénmaal in de villa zullen je dan ook regelmatig oh’s en ah’s ontsnappen vanwege de ontdekkingen die in elke kamer te zien zijn. Van taarten die net echt zijn en alleen even staan af te koelen (althans, zo lijkt het) tot schattige vogeltjes. In de zogenaamde tuinkamer waan je je inderdaad buiten, in een stille, schaduwrijke tuin met fonteintjes en kwetterende vogeltjes.

Avondmaal en overnachting.
body shapes of victims after the vesuvius eruptions, Pompeii, Italy
Dag 6 Capri
• Begeleid bezoek Capri
• Diner en overnachting

Wanneer je de ferry naar Capri neemt zijn de witte en pastelkleurige huisjes van Capri-stad het eerste wat je ziet. In het chique stadje kun je je vergapen aan de luxe hotels en dure designerwinkels. In de zomer stroomt het centrum over van de dagjestoeristen en rijke jachteigenaren.

In Anacapri ,de meer ingetogen buur van Capri-stad, is de belangrijkste bezienswaardigheid Villa San Michelle di Axel Munthe. De villa is mooi, maar het zijn vooral de omliggende tuinen die de show stelen. Een wandeling door de prachtig aangelegde tuinen levert je een aantal van de allermooiste doorkijkjes op de omgeving op. Aansluitend heb je nog wat vrije tijd om eventueel een boottochtje te maken naar la Grotta Azzura of vaar om en tussen de rotsformaties I Faraglioni, het symbool van Capri.

Diner en overnachting in Sorento.
Lemons with text “lemons from Capri island. From these lemons we prepare our frozen dessert” written on a sign
Dag 7 Napels
• Begeleide wandeling
• Vrije tijd
• Avondmaal en overnachting in Sorrento

De echte ziel van Italië, die vind je in Napels. In de achterafstraatjes.
Waar de moeder boven vanuit het raam naar haar jongens op straat schreeuwt. Waar oude mannetjes op bankjes urenlang discussiëren.
Waar de pizza nog gebakken en gegeten wordt zoals dat hoort: met alleen olijfolie, basilicum, tomaten en buffelmozzarella. Maar wie Napels zegt, zegt ook maffia, straatvuil en vervallen wijken. Napels is één van de armste steden van Zuid-Europa.

Dat merk je aan de krappe straatjes van het volkse Quartieri Spagnoli en de sjofele markten van het Mercato district. Ondanks de armoede, het vuil en de macht van de gomorra (Napolitaanse maffia) heeft de stad een onvergelijkbare aantrekkingskracht. Het is een volksstad vol elegante kanten en onbezongen schatten.
De vele paleizen, kastelen en kerken van Napels zijn robuuster en minder gepolijst dan die van Rome, maar minstens zo bijzonder.

Diner en overnachting in Sorrento.
Naples, Italy – January 2, 2022: narrow streets of the historical center, the traditional mask with face of Pulcinella in the old town of Naples, Campania, Italy
Dag 8 Amalfi – Positano (ca 51,1 km)
• Met bus of boot (afhankelijk van de weersomstandigheden) naar Amalfi en Positano
• Afscheidsdiner met live muziek en overnachting in Sorrento

De spectaculaire Costiera Amalfitana is misschien wel de mooiste kustlijn van Europa : steile kliffen, weelderige tuinen, citroenbomen, kraakhelder zeewater en schitterende pastelkleurige stadjes die ingeklemd zijn tussen zee en rotsen.Tijdens de rit langs deze prachtige route heb je de tijd om van dit unieke stukje Italië te genieten. We rijden langs het kleurrijke dorpje Positano en stoppen bij het levendige stadje Amalfi, met zijn vele limoncello winkeltjes.

In de verte zie je al de pastelkleurige huisjes van Positano, die tegen de rotsen geplakt lijken te zijn. Wandel zeker even naar het strand, vanwaar je van dichtbij kunt zien hoe de huizen tegen de kust omhoog lijken gestapeld.
Op het centrale plein van Amalfi staan de Cattedrale di Sant’Andrea en het Chiostro del Paradiso te prijken. Tijd genoeg om even rond te dwalen, door de smalle steegjes, trappetjes op en trappetjes af, en even te genieten van de sfeer aan zee.

Indien het weer en de uurregeling van de boten het toelaten wordt de busrit vervangen door een boottocht naar Amalfi en Positano.

Afscheidsdiner met live muziek en overnachting in Sorrento.
Dag 9 Vlucht Napels/Brussel
• Vrije tijd
• Transfer naar de luchthaven
• Terugvlucht

Geniet deze ochtend nog even van de citroenen, de keramiek, de vele winkeltjes en de zee en dan kan je hopelijk met een voldaan gevoel terug naar huis.

Buon viaggio!
4.2
Hotel Lotus Business **** Rome
Hotel Loto Business ****
Loto Business Hotel ligt in Rome en biedt accommodatie met een gedeelde lounge, een restaurant en een bar. Dit hotel met 4 sterren biedt roomservice, een 24-uursreceptie en gratis WiFi. De accommodatie is rookvrij en bevindt zich op 9,2 km van metrostation Tiburtina. De kamers zijn uitgerust met een flatscreen-tv met satellietzenders en een kluisje. Alle kamers bij Loto Business Hotel hebben een eigen badkamer met gratis toiletartikelen en een haardroger. De accommodatie biedt een als buffet aangeboden ontbijt of glutenvrij ontbijt.
4.2
Hotel La Sonrisa Castellammare di Stabia *****
Hotel La Sonrisa *****
Het elegante vijfsterrenhotel Grand Hotel La Sonrisa ligt aan de voet van de groene Lattari-bergen op de Pompeian-vlakte, dicht bij de stad Sant’Antonio Abate. De kamers zijn ingericht in een typisch Venetiaanse stijl en bieden gratis WiFi. Het Grand Hotel La Sonrisa is een villa uit de 18e eeuw en bevindt zich te midden van prachtige tuinen en een park van 50.000 m². De accommodatie beschikt over een groot zwembad met hydromassage en een waterval die wordt omgeven met standbeelden. Het hotel is ideaal gelegen voor een verkenning van Castellammare di Stabia, de kust van Amalfi en de archeologische overblijfselen van Pompei. In het restaurant worden klassiek Italiaanse gerechten en specialiteiten uit de regio Campania geserveerd. Het ontbijt is continentaal.
Internationale vluchten Brussel – Rome – Napels – Brussel
Transfers per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
Verblijf op basis van een tweepersoonskamer
Half pension
Nederlandstalige gids
Btw, garantiefonds
Toegangsgelden: € 145 boot H/T Capri, openbaar vervoer Anacapri, Pompei, Villa Poppea, metro Rome, Circumvesuviana
Niet vermelde dranken en persoonlijke uitgaven
Annulatie – en bijstandsverzekering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vragen over de reis?
Wij helpen je graag
info@ixitravel.be
Neem contact opTel :0032 (0)9 344 57 52

Algemene info rondom onze reizen

...