4

9 dagen betoverend Ierland

Fifty shades of green!

Datum en prijzen
25/08/2024 – 02/09/2024

€ 1960

Eenpersoonskamer: + € 540
LAATSTE PLAATSEN
Ervaring en attracties
Cultuur
Natuur
Streekgerechten
Hotel details
Half pension
Wifi
.
Activiteitsniveau
Gematigd
Inleiding Betoverend Ierland
Fifty shades of green!
 
Ierland is een groen paradijs vol weilanden met schapen omgeven door stenen muurtjes. Mistige klippen en krijsende zeevogels aan de kust worden afgewisseld met grasgroene heuvels en diepblauwe meren. Kronkelende bergpassen met de mooiste panorama’s brengen je naar ruige kliffen, waar het schuimende water van de Atlantische Oceaan tegen de rotsen slaat.
 
De reputatie van de ongekende schoonheid van de Ierse natuur reist het land ver vooruit. De shamrock, het groene klavertje drie, is niet voor niets het onofficiële symbool van Ierland: hier krijgt groen een nieuwe betekenis.
 
Ierland is het land van mystiek, verlangen en melancholie. Hier is de sfeer van het Keltische verleden nog tastbaar aanwezig in talloze prehistorische steencirkels, round towers, high crosses en abdijruïnes. Het eiland staat bol van de tradities: oude legendes worden in de pubs boeiend verteld en het traditionele Iers, het Gaelic, wordt nog steeds gesproken.
 
Dublin, de trotse hoofdstad van Ierland is doordrenkt met geschiedenis, cultuur en levenslust. Het is een stad waar muziek in de lucht zit.  In de pubs kan je genieten van Ierse muziek, terwijl straatmuzikanten de straten vullen met klanken van viool en fluit.  Hef een glas Guinness op de legendarische Ierse gastvrijheid!
 
Het prachtige natuurgebied Connemara wordt gedomineerd  door 12 bergtoppen: de Twelve Bens. In deze regio spreekt men Gaelic, de oud-Ierse taal. Onderweg geniet u van het heuvelachtige landschap, dat gesierd wordt door vele meertjes en beekjes, kleine boerderijen en cottages en schapen in met stenen ommuurde, frisgroene weilanden. Langs de kustlijn vind je stille zandstranden.
 
De kliffen van Moher, hoog boven de zee, getuigen van de eeuwen en de golven die komen en gaan.
 
Galway, de geboorteplaats van talloze muzikale en literaire talenten, wiens erfenis nog verder leeft in de warme en gastvrije houding van de lokale bevolking.
 
De Ring of Kerry, de spectaculaire kustlijn, kleine havenstadjes en de adembenemende uitzichten maken deze rit onbeschrijfelijk mooi! Dit is Ierland op zijn best! 
 
In Chester komen het verleden en het heden samen in een harmonieuze symfonie, waardoor het een betoverende bestemming is voor iedereen op zoek naar rust, schoonheid en een vleugje Engelse charme.
 
Laat je meeslepen door de Ierse folkmuziek, geniet van een traditionele Irish stew, een stoofpot met Guinness-bier, en maak kennis met grote literaire geesten als Jonathan Swift, Oscar Wilde en Samuel Beckett.
 
Je zal zien dat je van dit land gaat houden!
 
Ierland. Klein van stuk maar groot van legende!

OPGELET !
– Vreemde Munt: £ Britse Pond
– Geldig internationaal paspoort voor de doortocht door Groot-Brittannië
Dag 1 Assenede – Swansea
·        Overtocht Calais – Dover
·        Overnachting in Swansea of omgeving
 
Overtocht van Calais naar Dover. Tijdens de overtocht kun je genieten van voorzieningen aan boord, zoals restaurants, winkels en lounges.
Na het aanmeren in Dover, waar de witte kliffen de wacht houden, leidt de weg naar de betoverende omgeving van Swansea, waar de schoonheid van Wales zich ontvouwt als een schilderij van weelderige heuvels en schilderachtige valleien.

De overnachting in de omgeving van Swansea belooft een rustige stop te zijn te midden van de natuurlijke schoonheid.
 
Three Cliffs Bay on the Gower Peninsular, West Glamorgan, Wales, UK, which is a popular Welsh coastline attraction of outstanding beauty
Dag 2 Swansea – Rosslare – Waterford – Cork
·        Overtocht Fishguard – Rosslare
·        Bezoek Waterford Crystal
·        Avondmaal en overnachting
 
 
De bus brengt je vandaag door betoverende landschappen op weg naar Fishguard, waar je de oversteek naar Rosslare in Ierland maakt. Langs kronkelende wegen onthult het landschap zijn natuurlijke pracht, met glooiende heuvels, weelderige valleien en misschien zelfs adembenemende uitzichten op de kustlijn. De overtocht naar Rosslare biedt een prachtige gelegenheid om de zee te omarmen terwijl je je weg baant naar de kusten van Ierland. Het geluid van de golven en de frisse zeelucht vormen een introductie tot het prachtige eiland waar je binnenkort zult aankomen.
 
Waterford Crystal, gelegen in de historische stad Waterford, is een ware schatkamer van vakmanschap en prachtig design. Terwijl je je reis naar Cork onderbreekt voor dit bezoek, word je ondergedompeld in de wereld van glasblazen en verfijnd ambachtelijk werk.
 
Bij het betreden van de wereldberoemde Waterford Crystal-fabriek wordt de lucht gevuld met de geur van warm glas en het geluid van vakmensen die hun ambacht tot in perfectie beheersen.
In de fabriek worden bezoekers getuige van de meesterlijke kunst van het blazen, slijpen en vormgeven van kristal. Het is een betoverend schouwspel om de ambachtslieden te zien werken, met een ongeëvenaarde precisie en passie voor hun vak.
De showroom is als een museum van glinsterende meesterwerken, waar elk stuk een verhaal vertelt. Het licht speelt met de geslepen oppervlakken, waardoor regenbogen dansen over de ruimte en de harten van de bezoekers veroveren met de onmiskenbare allure van Waterford Crystal.
 
De overnachting in Cork biedt een mix van historische charme en moderne levendigheid. De straten weerspiegelen een rijke geschiedenis, met kleurrijke gebouwen en levendige steegjes die uitnodigen tot ontdekking.
Typical narrow street in the medieval Old Town of Sarlat la Caneda, Perigord, France
Dag 3 Cork – Blarney Castle – Ring of Kerry – Limerick
·        Blarney Castle
·        Rondje Ring of Kerry
·        Avondmaal en overnachting
 
 
Na een verkwikkend ontbijt wacht Blarney Castle, gehuld in mystiek en geschiedenis, op verkenning. Dit imposante bouwwerk, omgeven door weelderige tuinen en oude bomen, belooft een ontmoeting met legendarische verhalen en een vleugje magie.
Het pad naar het kasteel leidt door een betoverend landschap, waar eeuwenoude stenen getuige zijn van voorbije glorie en epische vertellingen. Eénmaal binnen de muren van Blarney Castle lijkt de tijd stil te staan. De stenen muren fluisteren verhalen van ridders en koningen, terwijl de architectuur getuigt van een tijdperk vol onverschrokkenheid en verfijnde ambacht.
De omliggende tuinen zijn als een betoverd bos, met verborgen paden die leiden naar verrassende ontdekkingen. Elk hoekje onthult de pracht van zeldzame bloemen en weelderige vegetatie, waardoor een wandeling door deze weelde een moment van rust en verwondering wordt.
 
Een geleid bezoek aan Blarney Castle is niet alleen een reis door de geschiedenis, maar ook een reis naar een wereld van legenden en mythes. Het is een kans om een vleugje magie te ervaren en de erfenis van dit iconische Ierse monument te omarmen.
 
Glooiende, groene heuvels en glinsterende meren. Schapen blaten en koeien grazen in een lappendeken aan velden. Ongerepte stranden worden omlijst door ongelofelijke kliffen. Dit pronkstuk aan de zuidwestkust van Ierland heeft het allemaal en daarom komen mensen uit alle uithoeken naar de Ring of Kerry. De route rond het schiereiland Iveragh begint en eindigt in Killarney en komt langs alle hoogtepunten, zoals Moll’s Gap, Torc Waterfall en de Gap of Dunloe. Maar natuurlijk is de Ring of Kerry zoveel meer dan de som der delen. Op deze 179 km zul je zien dat elke bocht iets nieuws brengt dat een feest is voor het oog, van meren, rivieren en watervallen tot landhuizen en kastelen.
 
In de omgeving van Limerick word je betoverd door het schilderachtige landschap dat Ierland kenmerkt. Groene valleien, kronkelende rivieren en charmante dorpjes zorgen voor een idyllische setting, ideaal voor ontspanning en het ervaren van het rustieke leven in Ierland.
Two sheep or rams resting on the grass between lake and country road in Black Valley, MacGillycuddys Reeks mountains, Ring of Kerry, Ireland
Dag 4 Limerick – Bunratty – Clare – Galway
·        Bunratty Castle
·        Stop bij The Burren Cliffs of Moher
·        Avondmaal en overnachting
 
Bunratty Castle staat bekend om zijn prachtig bewaarde middeleeuwse architectuur en betovert bezoekers met zijn imposante muren en torens. Het moment dat je door de poorten van dit kasteel stapt, omhult een sfeer van legendes en historische verhalen je direct.
Binnen de muren van het kasteel komt de geschiedenis tot leven. Elke gang, elke kamer en elke trap draagt sporen van het verleden, met antieke meubels, kunstwerken en artefacten die de glorieuze tijd van het kasteel weerspiegelen. Bezoekers kunnen zich voorstellen hoe het leven was voor de bewoners van dit majestueuze bouwwerk.
De prachtige tuinen rondom Bunratty Castle vormen een betoverende aanvulling op het kasteel zelf. Het weelderige groen, de kleurrijke bloemen en de rustieke paden nodigen uit tot rustige wandelingen, waarbij elke stap een nieuwe ontdekking kan zijn.
 
Op weg naar Galway rij je door het nationale park Burren. Hier vind je een uitgestrekt karststeenlandschap met meer dan 2.000 zeldzame soorten planten en bloemen. Langs de kustlijn liggen unieke rotsformaties die meer dan twee miljoen jaar oud zijn. Je maakt een stop bij de beroemde Cliffs of Moher. Deze strekken zich uit over een lengte van 8 km aan de Ierse westkust. Deze hoogste klipkust van Europa bestaat uit kalksteen. Door de erosie van de zee kan  je de lagen tellen: duizenden jaren aan geologie liggen aan jouw voeten.
 
Bunratty castle in Co. Clare, Ireland
Dag 5 Galway – Connemara – Roundstone
·        Bezoek Galway
·        Connemara
·        Roundstone Musical Instruments & Crafts
·        Avondmaal en overnachting
 
 
Galway bruist van vitaliteit en betovert jou met zijn onweerstaanbare aantrekkingskracht. Al wandelend door deze levendige universiteitsstad zie je vele kunstgaleries, pubs, restaurants en winkeltjes. De prachtige architectuur van de stad, waaronder Lynch’s Castle en de Spaanse boog, getuigt van een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de Middeleeuwen. Een bezoek aan Galway is niet alleen een kennismaking met de stad zelf, maar ook met de warmte van zijn inwoners, de levendige culturele scene en de onmiskenbare charme die deze stad tot een onvergetelijke bestemming maken. Het is een uitnodiging om te genieten van de bruisende energie en de unieke spirit van dit stukje Ierse paradijs.
 
Connemara is een betoverend stukje Ierland, waar ruige natuur, uitgestrekte landschappen en een unieke atmosfeer samenkomen. Deze regio, gelegen aan de westkust van Ierland, is doordrenkt van wilde schoonheid en adembenemende vergezichten. Het landschap van Connemara wordt gekenmerkt door uitgestrekte moerassen, ruige bergen en glinsterende meren. Een reis door deze regio biedt een visuele traktatie met majestueuze bergen, zoals de Twelve Bens en de Maumturk Mountains, die uitstijgen boven de horizon. De kustlijn van Connemara is een waar juweel, met afgelegen baaien, ruige kliffen en adembenemende stranden. De Atlantische Oceaan ontvouwt zich als een schilderij van schakeringen van blauw, terwijl afgelegen eilanden zoals Inishbofin en Omey Island een betoverend tintje aan de regio geven.
 
Roundstone is doordrenkt van muziek en traditie en ademt een authentieke sfeer van levendige melodieën en hartverwarmende tonen. In Roundstone vind je vaak lokale muzikanten die de straten vullen met traditionele Ierse muziek. Pubs en kleine cafés vormen het podium voor spontane sessies waar muzikanten samenkomen en een sfeer van gezelligheid creëren. Het geluid van fiddles, fluiten en bodhráns vult de lucht, waardoor je wordt meegenomen op een muzikale reis door de rijke tradities van Ierland.
The hiking trail at the top of Diamond Hill in Connemara National Park, Ireland. Behind, the sun plays with the clouds reflected in the sea.
Dag 6 Galway – Dublin
·        Vrije tijd Dublin
·        Avondmaal en overnachting
 
Vanuit Galway gaat het per bus richting de levendige hoofdstad van Ierland, Dublin. Terwijl de bus de groene Ierse landschappen doorkruist, nadert de opwinding van een nieuwe stad, vol geschiedenis, cultuur en moderniteit.
 
Eénmaal in Dublin biedt vrije tijd de mogelijkheid om te dwalen door de geplaveide straten, te genieten van de kosmopolitische atmosfeer en ondergedompeld te worden in de charme van deze met geschiedenis doordrenkte stad.
Vrije tijd in Dublin betekent mogelijk ook een ontmoeting met de legendarische ‘Craic’ – de Ierse term voor plezier en gezelligheid. Het is een kans om te genieten van het lokale leven, te proeven van heerlijke gerechten, te luisteren naar livemuziek en te mengen met de vriendelijke inwoners van Dublin.
 
Het avondmaal en de overnachting beloven een perfecte afsluiting van een dag vol ontdekkingen.
 
Modern buildings and offices on Liffey river in Dublin on a bright sunny day, bridge on the right is a famous Harp bridge.
Dag 7 Dublin
·        Begeleid bezoek
·        Book of Kells in Trinity college
·        Bezoek Guiness Storehouse
·        Avondmaal en overnachting
 
 
De hele dag om Ierse hoofdstad te verkennen! De beroemde Dublin doors in de Georgian Quarter en de Saint Patrick’s Cathedral met de laatste rustplaats van Jonathan Swift mag je niet missen. Of wandel je over de Ha’Penny Bridge, een gietijzeren voetgangersbrug over de Liffey die zijn naam dankt aan de tol die er honderd jaar lang geheven werd: een halve penny.
 
Het beroemde Trinity College met het 9e-eeuwse Book of Kells is een bezoek zeker waard.
 
In  het Guinness storehouse, hoor je alles over het beroemde zwarte bier dat in 1759 voor het eerst in Dublin werd gebrouwen door Arthur Guinness.
 
 ’s Avonds lonken de vele Ierse pubs in de gezellige wijk Temple Bar voor een pint of Guiness, het kloppende hart van Dublin.
Dublin, Ireland – 03 July 2021: Gate to the Guinness Brewery in the St James Gate Area, Dublin
Dag 8 Dublin – Holyhead – Chester – Staffordshire
·        Overtocht Dublin – Holyhead
·        Bezoek Chester
·        Boottocht
·        Avondmaal en overnachting
 
Terwijl de veerboot van Dublin naar Holyhead de wateren van de Ierse Zee doorkruist, kun je genieten van de rustige atmosfeer aan boord. Het geluid van de golven en de frisse zeelucht vormen een rustgevende omgeving, ideaal om te ontspannen en te genieten van de overgang van Ierland naar Wales.
 
Het bezoek aan Chester, inclusief een sfeervolle boottocht, belooft een onvergetelijke ervaring te zijn, waar geschiedenis, natuurlijke schoonheid en ontspanning samenkomen in een stad doordrenkt van charme en allure.
Chester staat bekend om zijn historische architectuur, met name de goed bewaarde middeleeuwse stadsmuren en de iconische Tudor-gebouwen. De rivier de Dee slingert zich door de stad en biedt een panoramisch uitzicht op de historische bezienswaardigheden terwijl je langs drijft.
Tijdens de boottocht kun je genieten van de rustige schoonheid van de omgeving, terwijl een deskundige gids historische verhalen en interessante feiten deelt over de stad en haar bezienswaardigheden. Terwijl je ontspant op het water, vormt de kalme stroom van de rivier een rustgevende omgeving om te genieten van het uitzicht op de architectuur, parken en omliggende natuur. Na de boottocht biedt Chester een schat aan mogelijkheden om verder te verkennen. Je kunt een wandeling maken door de geplaveide straten, de indrukwekkende kathedraal bewonderen of misschien genieten van een smakelijke maaltijd in een van de gezellige restaurants langs de schilderachtige straatjes.
 
Chester, UK, April 7, 2017: Sunset view of traditional tudor houses alongside the Bridge street in the central Chester, England
Dag 9 Staffordshire – Assenede
·        Overtocht Dover – Calais
 
Het einde van een reis brengt altijd een mix van emoties met zich mee.
De overtocht van Dover naar Calais markeert het einde van deze reis, maar het opent tegelijkertijd een nieuw hoofdstuk – een terugkeer naar huis met bagage vol herinneringen, verhalen en ervaringen die je voor altijd zullen vergezellen.
 
4.2
Rondreis doorheen Ierland in ***/**** hotels
Reis per luxe autocar met bar, toilet en airco
Overtochten Calais-Dover heen en terug
Overtochten Fishguard/Rosslare en Holyhead/Dublin
Verblijf op basis van een tweepersoonskamer
Half pension
Nederlandstalige gids
Btw, garantiefonds
Toegangsgelden: +/- 230€ Waterford Crystal- Blarney Castle & Gardens – Bunratty Castle & Folk Park Cliffs of Moher – Roundstone Musical Instruments & Crafts – Book of Kells – Guiness Storehouse – Boottocht
Niet vermelde dranken en persoonlijke uitgaven
Annulatie – en bijstandsverzekering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vragen over de reis?
Wij helpen je graag
info@ixitravel.be
Neem contact opTel :0032 (0)9 344 57 52

Algemene info rondom onze reizen

...